Ο Κάιλ Γουόκερ έγινε εν μία νυκτί ο νέος γκολκίπερ της Σίτι, επισήμως

Αν ο θαυματοποιός Γκουαρδιόλα καταφέρει ν' αλλάξει τη θέση του Κάιλ Γουόκερ στα... γεράματα, θα έχει κάθε δικαίωμα να συνταξιοδοτηθεί!

Ο Κάιλ Γουόκερ έγινε ο τρίτος τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι στον αγώνα με την Αταλάντα
Ο Κάιλ Γουόκερ έγινε ο τρίτος τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι στον αγώνα με την Αταλάντα AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα διαθέτει ένα μοναδικό χάρισμα. Κατορθώνει, αναδιανέμοντας τους ρόλους στην ομάδα που ανά εποχή δουλεύει, να προσαρμόζει τους εκάστοτε ποδοσφαιριστές στα δικά του ποδοσφαιρικά 'θέλω'. Στην Μπαρτσελόνα επί παραδείγματι έφερε σταδιακά πιο πίσω τον Χαβιέρ Μαστσεράνο και τον 'βάφτισε' στόπερ, δίπλα στον Ζεράρδ Πικέ, ποντάροντας αφενός στην ταχύτητά του αφετέρου στον καλό χειρισμό της μπάλας προκειμένου οι επιθέσεις να 'χτίζονται' από πίσω. Αντίστοιχα στην Μπάγερν Μονάχου μετέτρεψε τον Φίλιπ Λαμ και τον Νταβίντ Αλάμπα σε δύο ακούραστους αμυντικούς χαφ, εκμεταλλευόμενος το χαμηλό κέντρο βάρους και την άμεση ανταπόκριση στη φάση, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έχει παίξει με στόπερ τον Φερναρντίνιο, πολύ πριν προκύψει πραγματική ανάγκη.

Στη χειρότερη περίπτωση ο Καταλανός προπονητής, μετρ του είδους, εξελίσσει το υλικό που έχει να δουλέψει κάθε φορά, είτε το βρίσκει εκεί που πηγαίνει είτε το επιλέγει ο ίδιος κατόπιν.

Φαίνεται πως πλέον έφτασε η σειρά του Κάιλ Γουόκερ. Ο Άγγλος αμυντικός, που αποκτήθηκε προ διετίας από την Τότεναμ ως ένας δεξιός μπακ με αστείρευτες δυνάμεις στ' ανεβοκατεβάσματα της πλευράς, εφέτος μοιράζεται τη θέση του στο αρχικό σχήμα με τον Πορτογάλο Ζοάο Κάνσελο. Την Τετάρτη, στο εκτός έδρας ματς με την Αταλάντα για τον όμιλο του Champions League, ήταν στον πάγκο. Χρειάστηκε ωστόσο να μπει στο 88'. Όχι για να ενισχύσει τα μετόπισθεν, αλλά για να προστατεύσει την εστία των πρωταθλητών Αγγλίας και να κρατήσει το 1-1 στο Σαν Σίρο.

Ο Βραζιλιάνος Έντερσον είχε τραυματιστεί και κατά την ανάπαυλα έμεινε στ' αποδυτήρια, ενώ ο Χιλιανός Μπράβο που τον αντικατέστησε αποβλήθηκε στο 81' για ανατροπή εκτός περιοχής. Κάποιος εκ των Γουόκερ, Στόουνς, Ανχελίνιο, Γκαρσία ή Ντόιλ έπρεπε να επιστρατευτεί, μια και ο Αγουέρο είχε ήδη μπει αντί του Ζεζούς. Επί της ουσίας η μάχη αφορούσε τους δύο πρώτους και μετά την εισήγηση του προπονητή τερματοφυλάκων, Χαβιέρ Μανσισιδόρ, επιλέχθηκε ο Γουόκερ για "το κουράγιο και την ταχύτητά του". Κλήθηκε μάλιστα μπαίνοντας στο γήπεδο 'κρύος' να υπερασπιστεί την εστία της Σίτι σε κατάσταση φάουλ, καπακώνοντας εν τέλει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Ήταν ένα μπλοκάρισμα που τον κατέταξε ως τον πρώτο Άγγλο 'τερματοφύλακα' που στη βάση της Opta κατέγραψε απόκρουση μετά από 35 μήνες. Ο τελευταίος ήταν ο Μπεν Χάμερ της Λέστερ, τον Δεκέμβριο του 2016, στον αγώνα με την Πόρτο!

Άλλη φορά έκτοτε δεν χρειάστηκε να επέμβει ο 29χρονος, λαμβάνοντας στο φινάλε τα συγχαρητήρια του Γκουαρδιόλα για τη θέλησή του να βοηθήσει σε αυτήν την περίπλοκη και ομολογουμένως άχαρη στιγμή. Το 'κατόρθωμα' του Γουόκερ ενέπνευσε πάντως τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίοι εμπνεύστηκαν τη μετατόπισή του από τη λίστα των αμυντικών σ' αυτήν των τερματοφυλάκων.

Μια νέα καριέρα αρχίζει λίγο πριν από τα 30 για τον Άγγλο.

Θα ξεπεράσει τα 50 γκολ φέτςο ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK