Ο καημός των φίλων της Λίβερπουλ άλλαξε το Project Restart

H Premier League θα επιστρέψει στα γήπεδα την Τετάρτη 17/6, για να τελειώσει με την 29η αγωνιστική και στις 20/6 θα διεξαχθεί η 30η, παρουσία όλων. Συμπεριλαμβανομένης της Λίβερπουλ που τέθηκε στο επίκεντρο του Project Restart, με την αστυνομία να μη διαπραγματεύεται ένα αίτημα.

H αστυνομία και ο Δήμαρχος του Λίβερπουλ ανησυχούν πως οι φαν των 'κόκκινων' δεν θα τηρήσουν τους κανόνες του social distancing, την ημέρα που η ομάδα θα πάρει και μαθηματικά τον τίτλο που περιμένει από το 1990. Το στιγμιότυπο είναι από τη συγκέντρωση τους στο Anfield, πριν τη σέντρα του δεύτερου αγώνα για τους '16' του UEFA Champions League, με την Ατλέτικο, τον Μάρτιο του 2020.
H αστυνομία και ο Δήμαρχος του Λίβερπουλ ανησυχούν πως οι φαν των 'κόκκινων' δεν θα τηρήσουν τους κανόνες του social distancing, την ημέρα που η ομάδα θα πάρει και μαθηματικά τον τίτλο που περιμένει από το 1990. Το στιγμιότυπο είναι από τη συγκέντρωση τους στο Anfield, πριν τη σέντρα του δεύτερου αγώνα για τους '16' του UEFA Champions League, με την Ατλέτικο, τον Μάρτιο του 2020.

H Premier League σταμάτησε στην 29η αγωνιστική, με τις Μάντσεστερ Σίτι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Άστον Βίλα να 'χουν από 28 παιχνίδια. Δηλαδή, έμεναν 92 αγώνες για να ολοκληρωθεί η διαδρομή, πριν μπει η άνω τελεία, λόγω Covid-19. Η απόφαση του restart είναι ειλημμένη και σύμφωνα με αυτήν, την Τετάρτη 17/6 θα γίνουν τα ματς που θα εξασφαλίσουν τη 'συμμετρία' της λίγκας (Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ), ενώ η 30η ημέρα θα διεξαχθεί στις 20/6 και ούτω καθ εξής.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League (βλ. 1992), το BBC θα μεταδώσει live παιχνίδι, με τη συμφωνία να αναφέρει πως θα κάνει τέσσερις 'προβολές'. Τα υπόλοιπα ματς θα μοιραστούν σε Sky Sports, BT Sport και Amazon Prime Video. Από τα 64 παιχνίδια που θα μεταδώσει το Sky Sports, τα 25 θα τα διαθέσει δωρεάν.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό που δεν θα μπορεί να πάει στο γήπεδο, αλλάζουν και οι ώρες μεταδόσεων: σε ώρα Ελλάδος οι σέντρες θα γίνονται τα Σάββατα στις 14.30, στις 19.30 και στις 22.00, τις Κυριακές στις 14.00, 16.00, 18.30 και 21.00, τις Δευτέρες στις 22.00 και τις Τρίτες, Τετάρτες και Παρασκευές στις 20.00 και στις 22.00.

 Αν ήταν στο χέρι του Δημάρχου του Λίβερπουλ, η σεζόν δεν θα ολοκληρωνόταν, με το Project Restart να 'κολλάει' κάποια στιγμή στο πώς και ποιος θα μπορέσει να συγκρατήσει τους φίλους των 'κόκκινων' από το να ξεχυθούν στο Anfield για να πανηγυρίσουν αυτό που ήθελαν -και δεν έβλεπαν- από το 1990.

Το αυτογκόλ του Δήμου

Η αντιδήμαρχος του Λίβερπουλ, Λίνι Χίνιγκαν παραιτήθηκε σήμερα (Παρασκευή 29/5), με το κόμμα των Εργατικών να ερευνά το audiovisual υλικό που εμφανίζει κόσμο να 'χει μαζευτεί στον κήπο του σπιτιού της, κατά το lockdown. Η εν λόγω είχε πει στην Liverpool Echo πως δεν έκανε πάρτι -για τα 50α της γενέθλια, στις 9/5. Και ότι έμεινε μακριά από τον κόσμο. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις, στην Αγγλία απαγορεύονται ακόμα οι συναντήσεις οικογενειών, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο. Τα videos έδειχναν τουλάχιστον 12 άτομα, στον κήπο της. Και μπαλόνια.

Όλα αυτά μπορεί να περνούσαν bye (δηλαδή, να ενδιαφέρουν μόνο την πόλη), αν δεν είχε πει ο Δήμαρχος του Λίβερπουλ, Τζο Άντερσον πως είναι μη βιώσιμο το πλάνο συνέχισης και ολοκλήρωσης της Premier League. Και αυτό γιατί θα συγκεντρωθούν χιλιάδες οπαδοί των 'κόκκινων' έξω από το Anfield, για να πανηγυρίσουν το όνειρο (της κατάκτησης τίτλου) που γίνεται πραγματικότητα, μετά 30 χρόνια.

Είχαν προηγηθεί εβδομάδες συζητήσεων μεταξύ του Δημάρχου, μελών του δημοτικού συμβουλίου, των οργανωμένων φιλάθλων και της αστυνομίας του Merseyside, για το πώς θα διαχειριστούν την προοπτική της άρσης τροπαίου από τον Γιούργκεν Κλοπ και τους παίκτες του -με δεδομένο ότι τα ματς θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Τότε ήταν που εμφανίστηκε ο Άντερσον να πει στο BBC το ότι καλύτερα να μη γίνει στέψη 'γιατί ακόμα και αν τα ματς γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, χιλιάδες κόσμου θα πάνε στο Anfiled να πανηγυρίσουν, χωρίς να σεβαστούν αυτά που λέμε περί social distancing'.

“Η Λίβερπουλ, που ξεκάθαρα έχει πάρει τον τίτλο, αξίζει και πρέπει να στεφθεί πρωταθλήτρια. Η ουσία είναι πως πρόκειται για θέμα ασφάλειας και υγείας, για τις ζωές ανθρώπων. Οπότε πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα, σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν”.

Η αστυνομία της περιοχής εκδήλωσε την ανησυχία της (βασικά, την αδυναμία της ως προς την ικανότητα της να κρατήσει σε απόσταση τον κόσμο που θα θέλει να ξεδώσει, έπειτα από 30 χρόνια προσμονής), όπως και ο δημόσιος οργανισμός υγείας. Κάπως έτσι, η Premier League δέχθηκε το αίτημα των αστυνομικών δυνάμεων να γίνουν τα παιχνίδια στα οποία μπορεί να κατακτήσει και μαθηματικά, τον τίτλο η Λίβερπουλ σε ουδέτερα γήπεδα. Δεν ξέρω αν θυμάσαι -που θυμάσαι- αλλά οι 'κόκκινοι' θα τελειώσουν τη δουλειά με δυο νίκες.

Το Project Restart αφορά παιχνίδια που προφανώς δεν θα 'χουν κόσμο στις εξέδρες, με τα σημαντικότερα να διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα. Στη λίστα προφανώς ανήκει το Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ, μαζί αυτά που ακολουθούν: Μάντσεστερ Σίτι-Νιουκάστλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ-Λίβερπουλ και Έβερτον-Λίβερπουλ, συν αυτό στο οποίο θα διασφαλίσει τον τίτλο η Λίβερπουλ.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Δημάρχου, οι επικεφαλής της Premier League ενημέρωσαν μέσω ανακοίνωσης Τύπου πως 'είμαστε ενήμεροι και απογοητευμένοι από τα σχόλια του Τζο Άντερσεν, όπως και για την έλλειψη στοιχείων που υποστηρίζουν τα όσα είπε. Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως οι πρόσφατες συζητήσεις με τον Δήμαρχο, σχετικά με την πιθανότητα κεκλεισμένων των θυρών αγώνων, κατέληξαν στο ότι είναι ανάγκη να δουλέψουμε ομαδικά οι κύριοι μέτοχοι σε όλη την πόλη'.

Επισημάνθηκαν και οι συναντήσεις με τους οργανωμένους φιλάθλους 'που διαβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα τους να σεβαστούν τα μέτρα του social distancing, σε περίπτωση που καταλήξουμε στην συνέχιση της σεζόν. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί τους'. Καλή τύχη με αυτό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK