Ο Κάλβερτ-Λιούιν έλυσε το μυστήριο με τα Nokia στις κάλτσες του

Ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν σκόραρε δύο φορές στο 5-0 της Αγγλίας επί του Σαν Μαρίνο. Δεν ήταν όμως αυτός ο λόγος που απασχόλησε τα social media, αλλά το μυστήριο με τις καλαμίδες του.

Ο Κάλβερτ-Λιούιν πανηγυρίζει ένα εκ των δύο τερμάτων που πέτυχε στο Αγγλία - Σαν Μαρίνο 5-0, στην πρεμιέρα του Group I της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 | 25/03/2021 ⓒ 2021 Carl Recine/Associated Press
Ο Κάλβερτ-Λιούιν πανηγυρίζει ένα εκ των δύο τερμάτων που πέτυχε στο Αγγλία - Σαν Μαρίνο 5-0, στην πρεμιέρα του Group I της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 | 25/03/2021 Ⓒ 2021 CARL RECINE/ASSOCIATED PRESS

H custard cream είναι ένας τύπος μπισκότου-σάντουιτς, ιδιαίτερα δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, γεμάτο με κρέμα. Παραδοσιακά, η γέμιση ήταν κρέμα βουτύρου με γεύση βανίλια. Συνήθως φέρουν ένα περίτεχνο μπαρόκ σχέδιο πάνω τους, που προέρχεται από τη βικτοριανή εποχή και αντιπροσωπεύει φτέρες.

Ορισμένα βρετανικά και ιρλανδικά σούπερ μάρκετ παράγουν δικές τους εκδόσεις του μπισκότου, με παραλλαγές όπως γεύσεις λεμονιού, πορτοκαλιού, σοκολάτας, φράουλας, καφέ και καρύδας. Σε μια δημοσκόπηση του 2007 όπου συμμετείχαν 7.000 Βρετανοί, 9 στους 10 το ψήφισαν ως το αγαπημένο τους μπισκότο. Το 2009 ήταν όγδοο στην κατηγορία για το πιο δημοφιλές μπισκότο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να το βουτάς στο τσάι.

Πώς συνδέονται όλα τα παραπάνω με την αναμέτρηση Αγγλία - Σαν Μαρίνο; Σίγουρα όχι με την αναμενόμενη νίκη των γηπεδούχων, που συνοδεύτηκε με ένα μάλλον κολακευτικό σκορ για τους φιλοξενούμενους. Γουόρντ-Πρόουζ, Στέρλινγκ και Γουάτκινς βρήκαν δίχτυα από μια φορά, δύο το έκανε ο Κάλβερτ-Λιούιν, για το τελικό 5-0. Ο τελευταίος ωστόσο απασχόλησε αρκετά τα social media για έναν άλλο λόγο, αφού δεν χρειαζόταν να δείξει την καλή του επαφή με τα δίχτυα στο συγκεκριμένο ματς. Το έχει κάνει όλη τη σεζόν με την Έβερτον.

Είναι γνωστό πως οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο δίχως να φορούν προστατευτικές καλαμίδες. Το μέγεθος των οποίων έχει αλλάξει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Κάποτε ξεκινούσαν από πολύ χαμηλά, σχεδόν στο ύψος του αστραγάλου και ανέβαιναν ως ψηλά στο καλάμι, λίγο κάτω από το γόνατο. Η αλήθεια είναι πως δεν βόλευε και πολύ τις κινήσεις των παικτών, ιδιαίτερα όσων ήταν προικισμένοι με τεχνικές ικανότητες.

Σταδιακά το σχήμα αλλά και το μέγεθος τους άρχισε να αλλάζει. Το ίδιο και ο χώρος που καταλάμβαναν στο πόδι. Φτάνοντας στο σήμερα, η καλαμίδα 'πιάνει' το μισό καλάμι, ίσως και λιγότερο, ενώ συχνά τοποθετείται από τη μέση και πάνω. Άλλωστε δεν υπήρχε ποτέ και σαφής κανόνας για τις διαστάσεις, παρά μόνο πως ο παίκτης δεν μπορεί να αγωνιστεί αν δεν φέρει το προστατευτικό. Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που αυτή την ασάφεια την... τεντώσει στα άκρα. Είναι κάμποσοι, όπως π.χ. ο Τζακ Γκρίλις, που φοράνε παιδικά μεγέθη.

Ο Κάλβερτ-Λιούιν είπε να φτάσει την υπερβολή σε άλλο επίπεδο. Με αποτέλεσμα να εμφανιστεί με καλαμίδες, τις οποίες θα μπορούσε κάλλιστα να έχει κλέψει από... Χόμπιτ. Προκλητικά μικροσκοπικές και οι χρήστες των social media δεν ήθελαν πολύ για να στήσουν πάρτι. Ένας εξ αυτών υποστήριξε ότι ο φορ της Έβερτον είχε δύο... Nokia 3210 μέσα από τις κάλτσες του.

Ο διεθνής επιθετικός φρόντισε να ξεδιαλύνει το μυστήριο ποστάροντας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Και υποστήριξε πως για όσους έχουν την απορία, αυτά που χρησιμοποιεί ως προστατευτικές καλαμίδες είναι... μπισκότο-σάντουιτς. Το αγαπημένο των Άγγλων, custard cream.

Με τέσσερα γκολ στις πρώτες του έξι συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας, ο Κάλβερτ-Λιούιν προφανώς θέλησε να συμμετέχει στο 'πανηγύρι' που είχε στηθεί και τις εικασίες για το τι ακριβώς κρύβει κάτω από τις κάλτσες του. Απάντησε με χιούμορ. Καλό θα ήταν ωστόσο να αντικαταστήσει ότι είναι αυτό που χρησιμοποιεί, με κανονικές καλαμίδες. Έστω και μικρές, αφού τα πόδια του μοιραία είναι... στόχος. Για να συνεχίσει να είναι χαμογελαστός.


News 24/7

24MEDIA NETWORK