Ο Καμαρά είναι αυτό το κάτι που θέλει ο προπονητής

Ο Μαντί Καμαρά είναι ό,τι θέλει κάθε προπονητής και είναι ο παίκτης που δεν θα γίνει ποτέ ο αγαπημένος της εξέδρας. Το βράδυ της Κυριακής ήταν ο game changer και αυτό, για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς, έφτανε.

Ο Μαντί Καμαρά του Ολυμπιακού πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019
Ο Μαντί Καμαρά του Ολυμπιακού πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Γύρισμα του Ντανιέλ Ποντένσε στον αμαρκάριστο Μαντί Καμαρά, έδιωξε με τις γροθιές ο Παναγιώτης Τσιντώντας. Γύρισμα Ποντένσε στον αμαρκάριστο Καμαρά, έδιωξε με τα ακροδάχτυλα ο Τσιντώτας. Γύρισμα Ποντένσε στον αμαρκάριστο Καμαρά, σουτ στην κίνηση αλά Κώστα Φορτούνη πέρυσι στο ΟΑΚΑ, η μπάλα στο 'Γ' της εστίας του Τσιντώτα για το 2-0. Η τρίτη και η φαρμακερή.

Ο Καμαρά πήγε στον Ολυμπιακό ως η μεταγραφή που δεν εντυπωσίασε, δεν ξεσήκωσε τον κόσμο. Γενικά, είναι ο ποδοσφαιριστής που δεν θα τον διαλέξεις στην ομάδα των ονείρων σου, παρά μόνο στο Football Manager γιατί ξέρεις ότι θα κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα και θα πηγαίνει πρώτος στην μπάλα.

Για κάθε οπαδό που τον αποκαλεί 'άμπαλο', ο Καμαρά 'σπάει' τα ρεκόρ τρεξίματος στις ανασταλτικές υποχρεώσεις του. Το βράδυ της Κυριακής, στο γήπεδο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', έδειξε και τις ικανότητές του στο σκοράρισμα. Με το σώμα σε αντίθετη φορά, δέχθηκε την μπαλιά του Ποντένσε και έστειλε την μπάλα εκεί που κάνουν... ιστό οι αράχνες. Το γκολ αυτό λίγοι μπορούν να το πετύχουν στην Ελλάδα.

Από ποιοτικούς παίκτες έχει μπόλικους ο εφετινός Ολυμπιακός, ο Καμαρά δεν είναι τέτοιος. Είναι, όμως, όλα τα άλλα. Εκεί που ξεμένεις από δυνάμεις, υπάρχει αυτός που θα συνεχίσει να τρέχει. Εκεί που έχει βγει η γλώσσα σου και δεν μπορείς να ακολουθήσεις τον ρυθμό που προστάζει το ματς, υπάρχει αυτός που θα καλύψει τις 'τρύπες' και θα μαρκάρει για όλους τους υπόλοιπους δέκα.

Πριν από το κυριακάτικο ντέρμπι, δέκα να ρωτούσες, ανάθεμα αν υπήρχε ένας που θα τον έχριζε MVP. Λίγο μετά τις 22:00 κι αφού προηγήθηκε το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου διαιτητή, ο 22χρονος χαφ από τη Γουινέα ήταν ο παίκτης που έκρινε το αποτέλεσμα. Με το γκολ του, την εμφάνισή του, τις τοποθετήσεις του και τον τρόπο που εγκλώβισε την όποια δημιουργία της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε πέρυσι με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι πρόλαβε πολλές ομάδες του εξωτερικού που τον 'γλυκοκοιτούσαν'. Πρώτος τον εντόπισε ο Φρανσουά Μοντεστό, που τον τσέκαρε και στη συνέχεια τον πρότεινε στον Ολυμπιακό. Πριν ήταν η Αζαξιό, που τον πέρασε από τεστ, τον πήρε στις Ακαδημίες και του προσέφερε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο.

Παίζει '6άρι' και '8άρι', ανάλογα την περίσταση. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που δεν θα γίνει ποτέ ο αγαπημένος της εξέδρας, αλλά είναι από εκείνους που αν συνεχίσει έτσι, θα κάνει μεγαλύτερη καριέρα από τους αγαπημένους της εξέδρας. Δεν είναι η εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ που το πιστοποιεί. Είναι όλα όσα διαθέτει, είναι η εμπιστοσύνη που έχει από τον Πέδρο Μαρτίνς, είναι αυτό το κάτι από... Γιάγια Τουρέ που έχει και τον κάνει να ξεχωρίζει.

Στην τελική, είναι αυτό που θέλει κάθε προπονητής από έναν ποδοσφαιριστή. Ο Μαρτίνς, το βράδυ της Κυριακής είδε να έχει και το γκολ. Εκεί που ο Ολυμπιακός έψαχνε το δεύτερο για να 'καθαρίσει' το ντέρμπι, ο Καμαρά πέτυχε αυτό που ίσως να έκανε ο Ματιέ Βαλμπουενά και σίγουρα ο Τουρέ. Και πάει για τα επόμενα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK