Ο Καπίνο δεν "μάσησε" και έκανε σκληρή αυτοκριτική

Ο Στέφανος Καπίνο εμφανίστηκε προβληματισμένος μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, δεν έψαξε για δικαιολογίες και μίλησε για ευθύνες που βαραίνουν τους ίδιους τους παίκτες.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ήταν ο μοναδικός ίσως που διασώθηκε από το ναυάγιο του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο παρόλα αυτά ο Στέφανος Καπίνο δεν θέλησε να μιλήσει για την προσωπική του απόδοση αλλά εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την άσχημη εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας και τόνισε πως θα πρέπει οι ίδιοι παίκτες να φροντίσουν να αλλάξουν την κατάσταση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

"Δεν θέλω να μιλήσω για το ατομικό επίπεδο του παιχνιδιού, θέλω να σταθώ στο ομαδικό. Καταφέραμε να απογοητεύσουμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας σε ένα ακόμη ντέρμπι. Πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Έχουμε το υψηλότερο μπάτζετ σαν ομάδα, δεν μας λείπει τίποτα και δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάσαμε σήμερα. Πρέπει να προβληματιστούμε και να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας. Είναι κρίμα για όλους, για την διοίκηση τον κόσμο, τον πρόεδρο μας να σου παρέχουν τα πάντα και να μην τους δίνεις τίποτα".

Ήταν ένας δύσκολος μήνας όμως με παιχνίδι σε Ευρώπη και Ελλάδα, είναι μια δικαιολογία;

"Δεν θέλω να ψάξω δικαιολογίες αλλά παίζει ρόλο σαφώς. Σίγουρα υπάρχει κόπωση αλλά σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα ξεπερνάς αυτά τα πράγματα. Υπήρχε κούραση βέβαια, είναι και η ψυχολογία μετά απ' αυτόν τον αποκλεισμό που ήταν κακή. Έχουμε τώρα δεκαπέντε μέρες να σκεφτούμε τι έχει φταίξει και να γυρίσουμε την κατάσταση".

Μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα;

"Επιβάλλεται, αυτή είναι η σωστή λέξη. Επιβάλλεται να κάνουμε την αντεπίθεση και δείχνει και το μέγεθος του Ολυμπιακού ότι είμαστε έξι βαθμούς μπροστά και είμαστε απογοητευμένοι".

Ανησυχείς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, υπάρχει προβληματισμός;

"Σίγουρα είμαι προβληματισμένος αλλά είμαι και σίγουρος για την ποιότητα της ομάδας. Ξέρω ποιους παίκτες έχω δίπλα μου και έχω εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να κάνουμε το πέντε στα πέντε".

Υπάρχει ένα ντεφορμάρισμα στην ομάδα;

" Σίγουρα υπάρχει ένα ντεφορμάρισμα και ένα κακό φεγγάρι, το δείχνουν και τα αποτελέσματα. Όμως οι μεγάλες ομάδες και οι καλοί παίκτες εκεί φαίνονται. Εκεί πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και να αλλάξουμε τα πράγματα".

Διαχειρίστηκες με υποδειγματικό τρόπο ένα δύσκολο παιχνίδι πως ήταν τα πράγματα για σένα;

"Καταρχήν το ότι ήταν ο κ. Ράντος στην ομάδα ήταν πολύ σημαντικό. Δεν είχα σκοπό να προκαλέσω, ούτε να κάνω τίποτα αλλά να παίξω το παιχνίδι μου. Ήθελα να νικήσει η ομάδα μου. Ήθελα μετά από ένα μήνα να δείξω ποιος είμαι και φυσικά έχω μείνει αρκετό καιρό έξω φέτος και δεν έχω βοηθήσει τόσο πολύ".