Ο Καπίνο ήταν μόνο η αρχή...

Ο Τάκης Λεμονής έβαλε το... χεράκι του στην επιστροφή του Στέφανου Καπίνο στις προπονήσεις. Δεν θα είναι όμως ο μόνος που θα γυρίσει. Το Contra.gr αναλύει τα σχέδια του νέου προπονητή του Ολυμπιακού και για τους υπόλοιπους "κομμένους" του Μπέσνικ Χάσι. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Ο Καπίνο ήταν μόνο η αρχή...

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε προπονητής έχει τις απόψεις του, τις εμμονές του, τις συμπάθειές του και τις εμπάθειές του. Δεν γίνεται να ταιριάξουν τα χνώτα του με όλους τους ποδοσφαιριστές.

Ο Μπέσνικ Χάσι για τους δικούς του λόγους είχε κάνει τις επιλογές του ως προς τα πρόσωπα στα τελειώματα του Αυγούστου. Του είχε προτείνει π.χ. η διοίκηση να πάρει αμυντικό και εκείνος είπε ότι " βολεύομαι με αυτούς που έχω ήδη". Θεωρούσε ότι παρά τους τραυματισμούς των Μποτία και Βούκοβιτς, ο Σεπτέμβριος θα έβγαινε εύκολα για τον Ολυμπιακό.

Συν τοις άλλοις ο Κοσοβάρος τεχνικός είχε ζητήσει από τους Ανσαριφάρντ και Μάρτινς να βρουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Όχι απαραίτητα να φύγουν με μεταγραφή, αλλά έστω με δανεισμό για να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Το παραδέχτηκε άλλωστε στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο.

Ο Χάσι πλέον αποτελεί παρελθόν και στο "τιμόνι" των "ερυθρολεύκων" βρίσκεται ο Τάκης Λεμονής. Διαφορετικοί άνθρωποι οι δυο τους, διαφορετικοί προπονητές, αλλά ο Λεμονής είναι ένας τεχνικός που γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά τι εστί Ολυμπιακός.

Ο 57χρονος τεχνικός παρακολουθούσε τους Πειραιώτες το προηγούμενο διάστημα. Γνώριζε ποια ήταν τα στραβά και ποια τα θετικά. Έγινε ό,τι έγινε με την ΑΕΚ και αμέσως έπιασε δουλειά.

Δημιουργήθηκε όλη αυτή η ιστορία με τον Καπίνο και τον αποκλεισμό του με άνωθεν εντολή. Ο Λεμονής εξ αρχής είχε ενημερώσει τους ανθρώπους της διοίκησης ότι θα τον ήθελε στην ομάδα. Ναι μεν ο Προτό από τώρα και στο εξής θα είναι ο βασικός γκολκίπερ, αλλά ήθελε να έχει μπακ απ έναν τερματοφύλακα με την κλάση του Καπίνο. Τα κατάφερε τελικά και ο Στέφανος επέστρεψε στις προπονήσεις. Ο Καπίνο ωστόσο ήταν μόνο η αρχή...

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ "ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ"

Ο Λεμονής όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό και πήγε κατευθείαν στο Ρέντη, είπε μία κουβέντα στους παίκτες του: " Σας υπολογίζω όλους, όλοι θα πάρετε τις ευκαιρίες σας".

Αυτό το μήνυμα στάλθηκε και στους Αντρέ Μάρτινς και Καρίμ Ανσαριφάρντ, οι οποίοι δεν υπολογίζονταν από τον Χάσι. Όπως φυσικά και στον Χρβόγιε Μίλιτς. Ο Λεμονής έχει εξαιρετική άποψη και για τους τρεις ποδοσφαιριστές.

Οπότε δεν αποκλείεται ακόμα και στην αποστολή που θα ανακοινωθεί το Σάββατο (30/9) για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη (1/10, 16.00), κάποιοι εκ των τριών να βρεθεί στη 18άδα.

Το σημαντικό είναι ότι ο Λεμονής τούς εξήγησε ότι τους υπολογίζει και πώς όλα όσα έγιναν από τον Ιούνιο εώς και το ματς με την ΑΕΚ, θα πρέπει να τα ξεχάσουν. Τους εξήγησε ότι θα είναι ενεργά μέλη της ομάδας.

ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΤΡΕΜ

Άλλη μία είδηση που έχει να κάνει με κάποια πράγματα που θέλει να αλλάξει ο Λεμονής, έχει να κάνει και με τον Μπεν. Τον θεωρεί ιδιαίτερα ικανό να βοηθήσει και στα πλάγια, όχι μόνο στην κορυφή της επίθεσης.

Την ίδια άποψη βέβαια είχε και ο Χάσι, αλλά δεν τον είδαμε τον Αφρικανό ποτέ στα "φτερά". Με τον Λεμονή όμως φαίνεται ότι θα τον δούμε αρκετές φορές στα άκρα της επίθεσης, μιας και για την κορυφή υπάρχουν ένα σωρό ποδοσφαιριστές (Εμενίκε, Τζούρτζεβιτς και φυσικά ο Ανσαριφάρντ που ενεργοποιείται).

Ο Λεμονής είναι αναγκασμένος μέσα στον Οκτώβριο να ανοίξει το ροτέισον, καθώς έχει πολλά μεγάλα ματς όπως με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, Μπαρτσελόνα (μέσα – έξω), Παναθηναϊκό (έξω), ΠΑΟΚ (μέσα). Οπότε, όλοι θα χρειαστούν και στο ροτέισον θα μπουν και οι Μάρτινς, Ανσαριφάρντ, Μίλιτς, αλλά και ο Μπεν ως εξτρέμ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK