Ο Καπίνο, ο Ράντος κι ο Αγριογιάννης

Η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Στέφανου Καπίνο και η -προσωρινή ή όχι- αποπομπή του από τις προπονήσεις, είχε συνέπειες και για τον Αλέκο Ράντο, ο οποίος θεωρήθηκε... συνυπεύθυνος και απομακρύνθηκε από το πόστο του. Στη θέση του ανέλαβε ο Παναγιώτης Αγριογιάννης, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Καπίνο και τον έσπρωξε στα πρώτα του βήματα...

Ο Καπίνο, ο Ράντος κι ο Αγριογιάννης
kapino rantos agriogiannis EUROKINISSI

Την έντονη δυσαρέσκεια, που εκφράστηκε προς το πρόσωπο του Στέφανου Καπίνο μετά από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, εισέπραξε και ο Αλέκος Ράντος. Ο επί σειρά ετών υπεύθυνος για την εκγύμναση των γκολκίπερ του Ολυμπιακού θεωρήθηκε... συνυπεύθυνος για το ότι, σύμφωνα με τους αρμόδιους, ο διεθνής πορτιέρε δεν έχει παρουσιάσει την εικόνα που όλοι περίμεναν, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον -πρώην "πράσινο"- Παναγιώτη Αγριογιάννη.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο Αγριογιάννης γνωρίζει από παιδάκι τον Καπίνο και ουσιαστικά ήταν εκείνος που τον έσπρωξε στα πρώτα του βήματα μέχρι να φτάσει στο υψηλό επίπεδο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η προσθήκη του Αγριογιάννη στο νέο τιμ του Τάκη Λεμονή θα ενισχύσει τις πιθανότητες για να πάρει μία ακόμη ευκαιρία ο Καπίνο, αργά ή γρήγορα, προκειμένου να επιστρέψει δριμύτερος, να εμπνεύσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και να δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες.

Λέγεται ότι και ο Τάκης Λεμονής είναι υπέρ της επιστροφής Καπίνο στις υποχρεώσεις της ομάδας και θα το μεταφέρει στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης, όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα και επέλθει η απαιτούμενη ηρεμία. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, είναι καλύτερα για όλους να αποσυμπιεστεί η διαμορφωθείσα κατάσταση και γι' αυτό ο αποκλεισμός του Καπίνο από την αποστολή για τον αγώνα με τη Γιουβέντους, μπορεί να βγει και σε καλό σε βάθος χρόνου.

Αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο ότι στην ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν παράπονα από τον Καπίνο. Όχι μόνο για την απόδοσή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, παιχνίδι στο οποίο είχε αρκετές επιτυχημένες επεμβάσεις (9 σύμφωνα με την στατιστική του ματς), πριν δεχθεί το πρώτο γκολ από τον Χριστοδουλόπουλο, στο οποίο πολλοί του "χρεώνουν" ευθύνη, αλλά επειδή γενικά δεν εμπνέει την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε στην ομάδα βάσει των προσόντων του.

Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" δέχθηκαν 18 τελικές στο ΟΑΚΑ εκ των οποίων οι 12 στην εστία, αποδεικνύει ότι -αν μη τι άλλο- όλη η ομάδα του Ολυμπιακού -για μία ακόμη φορά- δεν ανταποκρίθηκε σωστά στην ανασταλτική λειτουργία και δεν θωράκισε όπως έπρεπε την εστία του διεθνούς κίπερ.

Ο Καπίνο δεν πήρε μέρος στη δευτεριάτικη προπόνηση, κατόπιν άνωθεν εντολής. Ό,τι είναι να γίνει από εδώ και πέρα θα γίνει μετά από την επιστροφή της ομάδας από το Τορίνο, όπου την εστία θα υπερασπιστεί ο Σίλβιο Προτό με "ρεζέρβα" τον Λευτέρη Χουτεσιώτη. Είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, πως το θέμα είναι καθαρά αγωνιστικό. Ούτε πειθαρχικό παράπτωμα υπήρξε ούτε κανενός άλλου είδους επεισόδιο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τέτοια περιστατικά δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό. Πέρυσι μετά τον αποκλεισμό από τη Χάποελ, ο Ντιόγκο Φιγκέιρας αποτέλεσε "κόκκινο πανί" και βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου, λίγο καιρό μετά από την άφιξή του στον Πειραιά, ενώ ο Σαλίνο που είχε μείνει ελεύθερος, ειδοποιήθηκε να επιστρέψει. Τελικά, ο Πάουλο Μπέντο κράτησε τον συμπατριώτη του, τον στήριξε και τελικά δικαιώθηκε για την επιλογή του...

Τέλος, η στάση της διοίκησης απέναντι στον Καπίνο αποτελεί κι ένα έμμεσο μήνυμα σε άλλους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι οφείλουν να βελτιώσουν άμεσα την εικόνα τους για να μην τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK