O Καραγκούνης ετοιμάζει τη ρήξη!

Ο Γιώργος Καραγκούνης ετοιμάζεται για σαρωτικές αλλαγές στην Εθνική Ελλάδας. Μαρκαριάν, υποψήφιοι διάδοχοι και Νίκος Νταμπίζας στο επίκεντρο. Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

O Καραγκούνης ετοιμάζει τη ρήξη!
INTIME SPORTS

Το μεσημέρι της Δευτέρας στην έκτακτη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει, με όλες του τις δυνάμεις, να αποφύγει τη ρήξη εξασφαλίζοντας τον "έντιμο συμβιβασμό". Ο Γιώργος Καραγκούνης πάλι, στο δικό του μετερίζι, έχει επιλέξει τον εντελώς αντίθετο δρόμο και πάει φουλ για τη ρήξη.

Μία ρήξη την οποία ο ίδιος αντιλαμβάνεται ως μία ριζική αναδόμηση προκειμένου η Εθνική ομάδα να επιστρέψει σε απάνεμα λιμάνια, σαν αυτά που έπλεε από το 2002 μέχρι και το 2014.

Η λαίλαπα των τελευταίων 10 μηνών που σάρωσε ό,τι με κόπο είχε χτιστεί τα προηγούμενα 12 χρόνια δεν είναι φυσικά μία κατάσταση με την οποία μπορεί να συμβιβαστεί η εμβληματική φιγούρα του "Κάρα" που ετοιμάζει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα!

Αυτές είναι οι αλλαγές

Θα περιλαμβάνουν οι αλλαγές αυτές και τον προπονητή; Αν και ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι νέος στο πόστο και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Καραγκούνη, πλέον τίποτα δεν αποκλείεται! Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι της Εθνικής εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, θορυβημένοι και από τις δηλώσεις του ίδιου του Ουρουγουανού εκλέκτορα, ο οποίος μετά από την ήττα στα Νησιά Φαρόε έδειξε να προβληματίζεται για το μέλλον του.

Σε περίπτωση διαζυγίου με τον Μαρκαριάν, ο επόμενος προπονητής θα είναι -κατά πληροφορίες- γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας ή ακόμα και Έλληνας. Κατά το πρόσφατο παρελθόν, ο Καραγκούνης είχε συζητήσει διεξοδικά με Έλληνα προπονητή ( Γιώργος Δώνης) και δεν αποκλείεται να στραφεί και πάλι σε εντός των συνόρων λύση καθώς έχει αντιληφθεί ότι υπάρχουν Έλληνες τεχνικοί που μπορούν να σηκώσουν το βάρος.

Ο νέος προπονητής, αν φυσικά ο Μαρκαριάν αποχωρήσει, θα είναι επίσης επαγγελματίας προοπτικής, όχι μεγάλης ηλικίας και με όρεξη να παράξει έργο, το οποίο θα έχει αντίκτυπο και στο δικό του βιογραφικό. Προσοχή: Δεν μιλάμε για ειλημμένες αποφάσεις, αλλά για σκέψεις που όμως έχουν σοβαρή πιθανότητα να μετατραπούν σε πλάνο.

Να ξαναγίνει οικογένεια

Ο Καραγκούνης θέλει επίσης να ξανακάνει οικογένεια την Εθνική, ένα μικρό, ξεχωριστό κλαμπ (με την καλή έννοια) που θα έχει αυξημένη την αίσθηση της ευθύνης. Η επικείμενη συνεργασία με τον Νίκο Νταμπίζα, που ως ποδοσφαιριστής συμμετείχε στο "θαύμα του 2004" και κουβαλά την αύρα εκείνης της ομάδας, έχει αυτό το νόημα. Να μεταδώσει ηρεμία στους παίκτες και να μετατρέψει τα αποδυτήρια σε άβατο, ώστε κάθε διαφωνία ή έκρηξη να μένει πάντα εντός των τειχών.

Παράλληλα, υπάρχουν κι άλλες σκέψεις που αφορούν στο ιατρικό επιτελείο της Εθνικής και τις πολύ μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας των παικτών, όταν βρίσκονται κάτω από τη σκέπη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Σημαντική λεπτομέρεια: Μερικές από αυτές, αν όχι όλες, θα μπουν σε εφαρμογή ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των επόμενων επίσημων αγώνων της ομάδας. Ο Καραγκούνης έτσι και αλλιώς ξέρει ότι η μάχη (της πρόκρισης στο Euro 2016) εν πολλοίς χάθηκε. Ο πόλεμος, όμως, ακόμα μαίνεται και με τις κατάλληλες στρατηγικές κινήσεις μπορεί να κερδηθεί.

24MEDIA NETWORK