Ο Κάρλο Αντσελότι είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ του ποδοσφαίρου

Ο Κάρλο βάζει βοηθό προπονητή τον γιο του σε όποια ομάδα αναλαμβάνει, και ο Μάκης Παπασημακόπουλος ξεσπά.

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο νέος προπονητής της Έβερτον. Ο γιος του, Ντάβιντε, βρήκε πάλι δουλειά
Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο νέος προπονητής της Έβερτον. Ο γιος του, Ντάβιντε, βρήκε πάλι δουλειά AP PHOTO/KERSTIN JOENSSON

Προτού προχωρήσω θα ήθελα να εξηγηθώ. Όχι και τίποτε άλλο, αλλά έχουμε και εσάς τους τριγραφίκουλες που θίγονται από τους τίτλους και μόνον και δεν θέλω να μου πάθετε κανένα εγκεφαλικό από τα νεύρα μέρα που είναι. Όχι πως θέλω να μου πάθετε μετά αλλά καταλαβαίνετε. Βασικά να μην πάθετε κανένα εγκεφαλικό, καμία περίοδο του χρόνου αυτό θέλω να πω. Εκτός αν σας αρέσουν οι μπάμιες ξέρω γω, οπότε ένα αλαφρύ εγκεφαλικούλι ίσως σας κάνει ένα reset και έρθετε στα ίσα σας. Αλλά και πάλι, ΑΛΑΦΡΥ. ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥΛΙ. Όχι τίποτα τσουνάμια του κρανίου.

Ο Κάρλος ο Αντσελότις λοιπόν είναι ένας προπονητής. Αυτό το ξέρουμε και συμφωνάμε όλοι. Δεν θα υπάρξει κανείς ας πούμε που θα πει 'τι λέτε κύριε, ο άνθρωπος είναι δηλωμένος τυροκόμος'. Που μπορεί και να είναι, αλλά το βασικό του λεφτό το βγάζει από την προπονητική. Μπορούμε επίσης να πούμε και να συμφωνήσουμε ότι ο Κάρλος ο Αντσελότις είναι ένας επιτυχημένος προπονητής που έχει προπονήσει (και συνεχίζει να το κάμει) σε τοπ επίπεδο. Από το 1999 δηλαδής και μπρος, ο άνθρωπος έχει κάτσει ΜΟΝΟ σε πάγκους από το πάνω ράφι. Γιουβέντους, Μίλαν, Τσέλσι, Παρί, Ρεάλ, Μπάγερν, Νάπολι και τώρα πλέον θα δοκιμάσει και λίγο Έβερτον που όσο να πεις ακούγεται λίγο περίεργο πάνδρεμα, το σωστό να λέγεται.

Εμείς όμως δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τα προπονητικά πανδρέματα του Κάρλο. Δεν μας απασχολεί και τόσο αυτό. Μας απασχολεί ότι βαθιά στην ψυχούλα του, ΒΑΘΥΤΑΤΑ περασμένο στους ιστούς του ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ, ο Κάρλος Αντσελότις έχει το ΠΑΣΟΚ. Είναι ΠΑΣΟΚ ο Κάρλο. Είναι Βαγγέλης Γιαννόπουλος, Μένιος Κουτσόγιωργας, τέτοιος.

'Μα τι λέτε κύριε', σας ακούω να φωνάζετε και σας κατανοώ. Αλλά καθίστε γιατί έχω επιχειρήματα. Ο Κάρλος ο Αντσελότις όταν ήταν στην Μίλαν είχε στα τσικό της ομάδος τον γιό του τον Ντάβιντε. Σιγά τα ωά θα μου πείτε, δίκιο θα σας δώσω, προπονητής στην Μίλαν ήταν ο Κάρλος που να τον έστελνε δηλαδή στον Διαγόρα; Το ποδόσφαιρο όμως δεν τον ήθελε για παίκτη και ο Ντάβιντες λέει στον πατέρα του "ρε συ πατέρα δεν κάθομαι να κάμω τίποτα με κανένα ΙΕΚ προπονητικής να έρθω από δίπλα σου να βγάζω κανά φραγκάκι;".

Ενθουσιασμένος με την προοπτική να έχει τον γιό του από κοντά, ο Κάρλος ο Αντσελότις ανάβει πράσινο φως στον γιόκα του, ο Ντάβιντες σποδάγνει αθλητικαί επιστήμαι και πριν προλάβεις να πεις 'ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΥΣΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ', ο Ντάβιντες τελειώνει τα σπουδάματα και καταλήγει να παίρνει ρόλο στο προπονητικό τημ του μπαμπά ως φίτνες κόουτς στην Παρί και έπειτα στην Ρεάλ του Μαδρίτη. Οι μουρμούρες υπήρχαν στην Ισπανία δια την δουλειά του μικρού (άλλωστε στην Παρί τι να υπήρχε, ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΑΘΑΝΕ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΝΕ ΤΟΝ ΚΑΡΛΟ), αλλά έλεγε ο κόσμος πως έλα μωρέ τώρα τον έχει εκεί να τους λέει πάρτε κάμψεις τι έγινε;

Όταν έφυγε όμως ο ΜΙΣΤΕΡ από την Μαδρίτη ο μικρός Ντάβιντε πήγε μαζί του, λαμβάνοντας αναβάθμιση ΒΑΡΒΑΤΗ σε ΑΣΙΣΤΑΝΤ ΚΟΟΥΤΣ γιατί σου λέει, άλλη χώρα, άλλη πόλη, άλλη ομάδα, θα τους πουλήσω παπά. Το παιδί δεν το φέρνω για ασίσταντ επειδής είναι γιος μου, λέει στην Μπάγερν ο Κάρλος. Το παιδι ΕΤΥΧΕ να είναι γιός μου, βασικά τόνε φέρνω επειδή είναι ΑΞΙΟΣ. Έχει σπουδάσει στο ΙΕΚ Αναστόπουλος και στο ΙΕΚ Γκώνιας, έχει παρακολουθήσει προπονήσεις του Τεννέ, δεν είναι κανένας τσουτσές που θα παίρνει μεροκάματο για να μου φέρνει τους καφέδες. Που θα μου φέρνει τους καφέδες αλλά δεν έχει να λέει. Πιο έντονες μουρμούρες αυτήνα την φορά, σου λένε οι Γερμανοί ρε σεις, αυτός μας δουλεύει δεν μπορεί. Ναι, αλλά μιλάει πολύ καλά Γερμανικά λέει ο Κάρλος, ενώ εγώ δεν μιλάω, άρα κάνει ΔΙΠΛΗ δουλειά με ΕΝΑΝ μισθό μαλάκηδες αχάριστοι. Τους βούλωσε εκεί ο Αντσελότις.

Πλέον το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Διότι όταν κάνεις τον γιόκα σου ασίσταντ κόουτς σε κοτζάμ Μπάγερν, δεν ιδρώνει το αυτί σου για όποια άλλη ομάδα σου κάνει την δύσκολη. Πάω στην Νάπολι σου λέει μετά ο Κάρλος ο Αντσελότις; Ο Νταβίντε πάει πακέτο. Κλείνει τώρα δα στην Έβερτον; Πάρτε και έναν Ντάβιντε δεμένο με κορδέλα να τον έχω δίπλα μου στον πάγκο. Δεν μιλάει κανείς.

Ο γιος του Κάρλο Αντσελότι, στον πάγκο της Μίλαν, το Δεκέμβριο του 2007
Ο γιος του Κάρλο Αντσελότι, στον πάγκο της Μίλαν, το Δεκέμβριο του 2007 AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Αλλά το πράσινο ΠΑΣΟΚ-ικό αίμα του Κάρλο δεν σταματάει στον γιό του. Συνεχίζει και κυλάει και αγγίζει το προπονητικό του τημ και πολύ πιο βαθιά. Διότι τι; Έτσι ξερά θα την βγάλουμε, μόνο με τον γιο; Η κόρη δηλαδή, η Κατιούλα με το όνομα σε πηγάδι κατούρησε; Όχι δα. Γνωρίζει η Κατιούλα μας λοιπόν ένα φεγγάρι τον Μίνο του Φούλτσο, διατροφολόγο του Κάρλου του Αντσελότου όταν προπονούσε στην Ιταλία, τόνε γουστέρνει. Δεν θα είναι κρίμα να ΜΗΝ τόνε πάρω και αυτόν μαζί μου; Τι δηλαδή, να τον αφήσω ελεύθερο να κερατώνει την κόρη μου, να μην τόνε προσέχω; Βάλτονα κι αυτόν στο τημ, ξύπνιος ο Φούλτσος βέβαια μιας και κάπου εκεί στην Ρεάλ τήσε βάζει στεφάνι της Κάτιας.

Κοινώς και σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε ο Κάρλος έχει αφήσει την προπονητική σε δεύτερη μοίρα πλέον. Σου λέει Έβερτον; ΕΒΕΡΤΟΝ ΡΕ ΔΙΑΟΛΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΝΟ. Μετά ίσως πάει και στην Κρου Αλεξάντρα τι διαφορά θα έχει; Μπορεί στην Ντάρλινγκτον, στην Μπέρι, στην Ράσντεν εν Ντάημοντς, στην Χαλ, οπουδήποτε στην Αγγλία ή βασικά σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ, σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΑΔΑ. Η βαθύτατα ΠΑΣΟΚ-ική ομάδα που έχει φτιάσει να είναι καλά. Και φανταστείτε δεν πιάσαμε καν τον Φρανσέσκο Μάουρι που και αυτός ανήκει στον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο των Αντσελότηδων, ενώ και αυτός το παίζει φίτνες κόουτς.

Διατί είναι έξυπνος ο Κάρλος δεν είναι κανένας χτεσινός. Σου λέει διατροφολόγοι και φίτνες κόουτς, αυτοί είναι ρόλοι. Δεν πολυφαίνονται, ακούγονται αλλά η δουλειά τους μπορεί να καλυφθεί εσωτερικά από κάποιον άλλονα, οπότε αυτά είναι τα πόστα που θα δίνω στα σόγια μου. Από εκεί θα παίρνουν τα μισθά τους. Από πόστα που σκας μύτη Δευτέρα με Πέμπτη, κάνεις εκεί πως κοιτάς κάτι ντοσιέ, κάτι έγγραφα, λες ένα 'χμμμ, ναι αυτό πρέπει να το δούμε παιδιά',  κανείς δεν ξέρει ποια είναι τα παιδιά και τι πρέπει να δείτε, αλλά μετά η ώρα περνάει, πρέπει να γίνει το προπονητικό δίτερμα και περνάνε όλα στο ντούκου.

Μέχρι τουλάχιστον ο Κάρλος να αρχίσει να ξεκουτιάνει, όταν και θα δίνει πλέον πόστα σε αγέννητα παιδιά από το σόι του, με την δικαιολογία πως "το παιδί κλωτσάει πολύ μέσα στην κοιλιά, φαίνεται γερός, τον κάναμε προπονητή τερματοφυλάκων". Τότε ναι, θα βαρέσουν οι καμπάνες του χωριού, θα ανάψουν οι πυρσοί και θα αρχίσουν οι χωριανοί να αλαλάζουν: 'ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ'.

Μέχρι τότε όμως, το κάστρο that PASOK built ζει και βασιλεύει μέσα στην ψυχή του Κάρλο Αντσελότι και σε οποίο σύλλογο δίνει μισθά σε εκείνον και τα σόγια του. Τους αγαπάμε όλους και τους χαιρετάμε.

Είναι ήδη πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λίβερπουλ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK