Ο Κιλιάν Μπαπέ στα χνάρια των Ζιντάν, Ρονάλντο και Κριστιάνο

Ο Κιλιάν Μπαπέ απορρίπτει τη μια μετά την άλλη, τις προτάσεις της Παρί για ανανέωση, θέλοντας να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να αγωνιστεί στη Ρεάλ. Ο Γάλλος παίκτης αντιγράφει την τακτική που ακολούθησαν στο παρελθόν οι Ζιντάν, Ρονάλντο και Κριστιάνο, πετυχαίνοντας να φορέσουν τη φανέλα των "μερένγκες".

Ρονάλντο και Μπαπέ μετά το ματς της Ρεάλ με την Παρί στο "Μπερναμπέου" (3-1) για τους "16" του Champions League (14/2/2018).
Ρονάλντο και Μπαπέ μετά το ματς της Ρεάλ με την Παρί στο "Μπερναμπέου" (3-1) για τους "16" του Champions League (14/2/2018). AP

Ένας από τους βραχυπρόθεσμους στόχους του Φλορεντίνο Πέρεθ, ίσως ο σημαντικότερος αυτών, είναι η απόκτηση του Κιλιάν Μπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γάλλος επιθετικός αποτελεί τη μεγάλη αδυναμία του προέδρου της Ρεάλ, ενώ και ο ίδιος δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα των "μερένγκες". Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού από τη μια υπάρχει ο γνωστός για τις σκληρές διαπραγματεύσεις του, πρόεδρος της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ενώ από την άλλη δεν είναι λίγοι οι "μνηστήρες" που θα ήθελαν να εντάξουν τον Μπαπέ στο δυναμικό των συλλόγων τους. Ο Γάλλος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Παριζιάνους μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι για τρίτη φορά είπε όχι στην πρόταση της ομάδας του για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ο Κελαϊφί είναι αλήθεια ότι προσφέρει ένα καράβι λεφτά στον Μπαπέ, 150 εκατομμύρια ευρώ καθαρά για τα επόμενα πέντε χρόνια, πολύ περισσότερα δηλαδή από τα 21,6 εκ. ευρώ μικτά που πληρώνεται ετησίως μέχρι τώρα. Ο Γάλλος όμως έχει αποφασίσει ότι θέλει να βρει καινούργιο προορισμό για την καριέρα του και έτσι περιορίζεται στο να απορρίπτει τις προτάσεις της Παρί, τη μια μετά την άλλη, περιμένοντας τη στιγμή που ο Κελαϊφί θα αναγκαστεί να συζητήσει με τους υποψήφιους αγοραστές. Τα περιθώρια για τον ιδιοκτήτη του παριζιάνικου συλλόγου δεν είναι μεγάλα, αφού γνωρίζει πως αν δεν πουλήσει τον Μπαπέ το επόμενο καλοκαίρι, τότε ο παίκτης θα είναι ελεύθερος να μιλήσει από τον Ιανουάριο του 2022 με όποια ομάδα θέλει και να αναχωρήσει από τη Γαλλία χωρίς η Παρί να πάρει έστω και ένα ευρώ.

ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΖΙΝΤΑΝ, ΤΑ "ΟΠΛΑ" ΤΟΥ ΠΕΡΕΘ

Ο Μπαπέ παρακολουθεί τους παίκτες της Ρεάλ, οι οποίοι πανηγυρίζουν ένα γκολ τους σε ματς με την Παρί για τους ομίλους του Champions League (26/11/2019).
Ο Μπαπέ παρακολουθεί τους παίκτες της Ρεάλ, οι οποίοι πανηγυρίζουν ένα γκολ τους σε ματς με την Παρί για τους ομίλους του Champions League (26/11/2019).

Επειδή η μεταγραφή αυτή δε θα είναι κάποια απλή υπόθεση - είναι σίγουρο πως όταν γίνει, θα αποτελεί μια από τις δυο-τρεις ακριβότερες στην ιστορία του ποδοσφαίρου - ο πρόεδρος της Ρεάλ έχει αναλάβει προσωπικά όλες τις κινήσεις και τις επαφές, για να αποφύγει οποιοδήποτε στραβοπάτημα. Η όλη υπόθεση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και αρκετή διπλωματία, με το κλειδί της οποιασδήποτε εξέλιξης να βρίσκεται όχι στο Παρίσι, αλλά στην Ντόχα. Ο Φλορεντίνο έχει εδώ και χρόνια σημαντικές γνωριμίες στο Κατάρ, αφού δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής και αυτό φυσικά αποτελεί ένα έξτρα όσο και σημαντικό όπλο στην όλη υπόθεση. Το άλλο μεγάλο όπλο του Πέρεθ στην προσπάθειά του να αποκτήσει τον Μπαπέ, είναι η μεγάλη εκτίμηση που τρέφει ο παίκτης στο πρόσωπο του Ζιντάν.

Βέβαια, όπως γράψαμε στην αρχή, δεν είναι μόνο η Ρεάλ που θέλει να εντάξει στο ρόστερ της τον Μπαπέ. Μπορεί ο Γάλλος να έχει εκδηλώσει με διάφορους τρόπους την προτίμησή του για τους "μερένγκες", όμως οι υπόλοιποι "μνηστήρες" πιθανότατα θα δυσκολέψουν τον Πέρεθ, αφού είναι σίγουρο ότι ο Κελαϊφί θα ανεβάσει την τιμή σύμφωνα με τις υπόλοιπες προτάσεις που θα έχει, αναγκάζοντας τη Ρεάλ να μπει σε μια λογική πλειστηριασμού. Ο Πέρεθ υπολογίζει ότι η Παρί θα ζητήσει ένα ποσό ανάμεσα στα 130 και τα 150 εκ. ευρώ για τον Μπαπέ, όμως όλα δείχνουν ότι το νούμερο αυτό θα ανέβει, αφού όσα ακούγονται από τα υπόλοιπα "μέτωπα", πρέπει να προκαλούν σίγουρα πονοκεφάλους στον πρόεδρο της Ρεάλ. Η "Parisien" γράφει ότι η Παρί δε θα πέσει κάτω από τα 200 εκ. ευρώ.

ΓΙΟΥΒΕ, ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ

Ο Κιλιάν Μπαπέ σκοράρει εναντίον της Ρεάλ στο "Μπερναμπέου" για τους ομίλους του Champions League (26/11/2019).
Ο Κιλιάν Μπαπέ σκοράρει εναντίον της Ρεάλ στο "Μπερναμπέου" για τους ομίλους του Champions League (26/11/2019). AP

Όμως εκεί που το πράγμα δείχνει να ξεφεύγει από κάθε όριο, είναι η πρόταση που σκέφτεται να κάνει η Γιουβέντους. Σύμφωνα με τη "Mirror", οι "μπιανκονέρι" είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν 397 εκ. ευρώ στην Παρί και να συμπεριλάβουν στη μεταγραφή αυτόν τον ίδιο τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Στην Ιταλία, η "Tuttosport" θεωρεί πως η Γιούβε θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία, αλλά από την άλλη, τα χρήματα που γράφτηκαν αποτελούν σίγουρα υπερβολή, ειδικότερα αν τα εντάξουμε στην πολύ δύσκολη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί στα οικονομικά των συλλόγων - ακόμα και των πιο πλούσιων - με την πανδημία του κορονοϊού. Πέρα πάντως από τους Ιταλούς, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τόσο η Λίβερπουλ, όσο και η Μπαρτσελόνα.

Οι "μπλαουγκράνα" μέσω του υποψήφιου για την προεδρία, Βίκτορ Φοντ, παρακολουθούν προσεκτικά την υπόθεση, ενώ η "Parisien" σημειώνει ότι το καλοκαίρι του 2017, η Μπαρτσελόνα έθεσε ένα αεροπλάνο στη διάθεση του Μπαπέ για να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, ώστε να φτάσουν σε μια συμφωνία, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ, αφού εκείνη την ημέρα (31/8/2017) ο Γάλλος ανακοινώθηκε τελικά από την Παρί. Κάτι ανάλογο είχε πράξει και ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος το 2017 είχε συναντηθεί στο Μονακό με τον παίκτη και την οικογένειά του, σε μια προσπάθεια να τους πείσει ότι η Λίβερπουλ θα ήταν ο ιδανικός προορισμός για τον Κιλιάν. Γιούβε, Μπάρσα και Λίβερπουλ πολιορκούν λοιπόν τον Γάλλο, αλλά η Ρεάλ συνεχίζει να έχει το προβάδισμα.

Ο ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ

Μπενζεμά και Μπαπέ σε αγώνα της Ρεάλ με την Παρί για τους ομίλους του Champions League (26/11/2019).
Μπενζεμά και Μπαπέ σε αγώνα της Ρεάλ με την Παρί για τους ομίλους του Champions League (26/11/2019).

Ο Πέρεθ ήθελε να αποκτήσει τον Μπαπέ φέτος το καλοκαίρι, αλλά οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν με τον κορονοϊό, τον υποχρέωσαν να αναβάλλει τις κινήσεις του για του χρόνου. Αυτό που έκανε στη φετινή μεταγραφική περίοδο, ήταν να πουλήσει ένα μεγάλο αριθμό από παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου, έτσι ώστε να εξοικονομήσει χρήματα, τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για την αγορά του Γάλλου. Έτσι λοιπόν, στα ταμεία του συλλόγου μπήκε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 95,5 εκ. ευρώ. Αναλυτικά, δόθηκαν οι Ασράφ (40 εκ., Ίντερ), Ρεγκιλόν (30 εκ., Τότεναμ), Όσκαρ Ροντρίγκεθ (15 εκ., Σεβίγια), Χάβι Σάντσεθ (3 εκ., Βαγιαδολίδ), Ντάνι Γκόμεθ (2,5 εκ., Λεβάντε), Ντε Φρούτος (2,5 εκ., Λεβάντε) και Μπαέθα (2,5 εκ., Θέλτα).

Με δεδομένο ότι οι Όντεγκααρντ, Λούνιν και Οδριοθόλα δεν κόστισαν τίποτα, αφού επέστρεψαν από δανεισμούς (Ρεάλ Σοθιεδάδ, Οβιέδο και Μπάγερν αντίστοιχα), τα 95,5 εκ. έμειναν στο ταμείο της Ρεάλ και προορίζονται, όπως είπαμε, για τη μεταγραφή του Μπαπέ. Με άλλα λόγια, σε γενικές γραμμές, ο Φλορεντίνο έχει αξασφαλίσει τα μισά χρήματα που θα χρειαστεί για να λυγίσει την αντίσταση του Κελαϊφί. Ο πρόεδρος της Ρεάλ ελπίζει ότι η τρίτη προσπάθεια να αποκτήσει τον Γάλλο επιθετικό, θα είναι και η τυχερή. Είχαν προηγηθεί εκείνες του 2012 και του 2017, χωρίς όμως επιτυχία. Η πρώτη έγινε όταν ο Ζιντάν ήταν ακόμα αθλητικός διευθυντής στους "μερένγκες". Ο Μπαπέ ήταν τότε 14 ετών και είχε ενθουσιαστεί όταν είχε λάβει την πρόσκληση του Ζιζού να πάει στη Μαδρίτη για να περάσει από δοκιμή.

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ;"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μαζί με τον 14χρονο Κιλιάν Μπαπέ το 2012 στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου της Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μαζί με τον 14χρονο Κιλιάν Μπαπέ το 2012 στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου της Ρεάλ Μαδρίτης. AS

Ήταν ο ίδιος ο Ζιντάν αυτός που υποδέχτηκε τον Κιλιάν στο πάρκινγκ του Βαλντεμπέμπας, τον έβαλε στο αυτοκίνητό του και τον πήγε στα γήπεδα. Ο μικρός ήταν τόσο κομπλαρισμένος που πριν μπει στο αμάξι, ρώτησε τον Ζιζού αν έπρεπε να βγάλει τα παπούτσια του! Η δεύτερη προσπάθεια έγινε το 2017, όταν ο Μπαπέ κάτεληξε τελικά στην Παρί. Τώρα όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, αφού ο Γάλλος επιθετικός έχει αποφασίσει ότι θα φύγει από το Παρίσι και η Ρεάλ είναι σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το μεγάλο του όνειρο. Βέβαια, κανείς δε γνωρίζει αν μια πιθανή απόλυση του Ζιντάν, θα επηρεάσει και την τελική απόφαση του Μπαπέ. Προς το παρόν όμως, η προοπτική της Μαδρίτης δείχνει να ενθουσιάζει τον Γάλλο, ο οποίος ακολουθεί μια τακτική, γνωστή στην πρόσφατη ιστορία της Ρεάλ.

Υπάρχουν τρεις παίκτες που στο παρελθόν "άντεξαν" την πίεση των ομάδων τους, αρνήθηκαν να ανανεώσουν και έπαιξαν άμυνα στις διοικήσεις των συλλόγων τους, με σκοπό να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους που δεν ήταν άλλο από το να φορέσουν τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόκειται για τον ίδιο τον Ζινεντίν Ζιντάν, το "φαινόμενο" Ρονάλντο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και οι τρεις τους κατέφυγαν στη στρατηγική της "αντίστασης" και κατέληξαν galácticos στους "μπλάνκος", οι μεν Γάλλος και Βραζιλιάνος στην πρώτη θητεία του Πέρεθ, ο δε Πορτογάλος στη δεύτερη. Στη συνέχεια του κειμένου θα θυμηθούμε ξεχωριστά την ιστορία του καθενός από αυτή την τριάδα, σε σχέση με το πώς πέτυχαν να κάνουν τη μεταγραφή τους στη Ρεάλ πραγματικότητα.

Η ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ ΤΟΥ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΟ

Η επίσημη παρουσίαση του Ζινεντίν Ζιντάν από τη Ρεάλ Μαδρίτης (9/7/2001).
Η επίσημη παρουσίαση του Ζινεντίν Ζιντάν από τη Ρεάλ Μαδρίτης (9/7/2001).

Όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανέλαβε το 2000 την προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε ήδη στο μυαλό του να δημιουργήσει μια υπερομάδα, αυτή που λίγο αργότερα ονομάστηκε "galácticos". Ο Ζιντάν, που τότε αγωνιζόταν στη Γιουβέντους, αποτελούσε τον διακαή του πόθο. Τον Αύγουστο του 2000, στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε, ο Πέρεθ έκανε την πρώτη του κίνηση, που αποδείχτηκε και καθοριστική. Ήταν στη διάρκεια του γκαλά της UEFA για το Champions League, στο εστιατόριο του Sporting Club στο Μόντε Κάρλο του Μονακό. Ο πρόεδρος των "μπλάνκος" έγραψε πάνω σε μια χαρτοπετσέτα στα γαλλικά το εξής μήνυμα: "θέλεις να παίξεις στη Ρεάλ Μαδρίτης;" και το έστειλε στον Γάλλο που καθόταν σε ένα από τα τραπέζια. Η απάντηση ήρθε και ήταν μονολεκτική: "Oui"!

Δέκα μήνες αργότερα, το καλοκαίρι του 2001, η Ρεάλ πλήρωσε στη Γιούβε 76 εκ. ευρώ και απέκτησε τον Ζιζού, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στο μεσοδιάστημα, η Γιούβε έκανε τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει τον Γάλλο στο Τορίνο, αφού ήταν η μεγάλη αδυναμία του Τζάνι Ανιέλι, ιδιοκτήτη της ομάδας και της FIAT. Ο Κάρλο Αντσελότι διηγείται ότι ο Ανιέλι κατέβαινε στα αποδυτήρια μόνο για να μιλήσει με τον Ζιντάν. Ο Γάλλος άντεξε στην αφόρητη πίεση του Ανιέλι, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο, ένα μήνα πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στη Ρεάλ, να κάνει δημόσια δήλωση - για να θολώσει τα νερά - σύμφωνα με την οποία θα έμενε στη Γιούβε. Τελικά ο Ζιντάν, είδωλο του Μπαπέ και ο πρώτος που τον σύστησε στη Ρεάλ, κατέληξε στη Μαδρίτη και έδειξε το δρόμο στους επόμενους.

ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ο Ρονάλντο πανηγυρίζει ένα γκολ του στο 5-1 της Ρεάλ επί της Σεβίγια για το ισπανικό πρωτάθλημα (28/3/2004).
Ο Ρονάλντο πανηγυρίζει ένα γκολ του στο 5-1 της Ρεάλ επί της Σεβίγια για το ισπανικό πρωτάθλημα (28/3/2004). AP

Έχοντας ήδη στην ομάδα τους Φίγκο και Ζιντάν, ο Φλορεντίνο Πέρεθ άρχισε να σκέφτεται ποιος θα ήταν ο επόμενος galáctico και κατέληξε στον Βραζιλιάνο Ρονάλντο, που τότε αγωνιζόταν στην Ίντερ. Οι πρώτες επαφές με τον τότε ιδιοκτήτη και πρόεδρο των "νερατσούρι", Μάσιμο Μοράτι, δεν άφησαν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στον Πέρεθ, αφού ο Ιταλός ομόλογός του, έδειχνε αμετακίνητος: "Ή μας δίνετε τα 80 εκατομμύρια της ρήτρας ή ο Ρονάλντο θα μείνει στο Μιλάνο". Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι του 2002 και στο πολυτελές γιοτ του Φλορεντίνο, "El Pitina II", όμως ο Μοράτι συνέχισε να παραπέμπει στη ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη, κάτι που έδειχνε ότι το όλο θέμα κατευθυνόταν προς οριστικό ναυάγιο.

Όμως, όπως και με τον Ζιντάν, έτσι και με τον Ρονάλντο, ο Πέρεθ είχε σύμμαχο τη θέληση του "φαινόμενου" να φύγει από την Ίντερ και να αγωνιστεί με τη φανέλα της Ρεάλ. Πέρα από την επιθυμία του Βραζιλιάνου να πάει στη Μαδρίτη, υπήρχε και το πρόβλημα με τον Έκτορ Κούπερ, τότε προπονητή των "νερατσούρι", με τον οποίο οι σχέσεις του παίκτη ήταν ανύπαρκτες. Με τον Μοράτι να δηλώνει ότι "ο Ρονάλντο δεν πωλείται" και τον Πέρεθ να απαντά ότι "δε μας ενδιαφέρει", το αδιέξοδο ήταν προφανές. Τελικά το "φαινόμενο" αύξησε την πίεση, αρνούμενος να παρουσιαστεί στην προετοιμασία της Ίντερ, κάτι που ανάγκασε τον Μοράτι να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Πέρεθ. Τελικά η μετακίνηση συμφωνήθηκε στα 46 εκ. ευρώ στις 30 Αυγούστου, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος.

"ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΟΥΤΕ ΙΟ"!

Η παρουσίαση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (6/7/2009).
Η παρουσίαση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (6/7/2009).

Και φτάνουμε στην πιο πρόσφατη περίπτωση, αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο, που δρομολογήθηκε από τον Ραμόν Καλντερόν και ολοκληρώθηκε από τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Ήταν και η πιο δύσκολη μετακίνηση από τις τρεις, αφού χρειάστηκαν τρία ολόκληρα καλοκαίρια μέχρι να καμφθούν οι αντιρρήσεις του σερ Άλεξ Φέργκιουσον και να "επιτρέψει" τη μεταγραφή. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν κάθετα αντίθετος στο να χάσει τον Πορτογάλο από την ομάδα του, είχε κάνει μάλιστα την ιστορική δήλωση ότι "στη Ρεάλ δε θα πουλούσα ούτε έναν ιό" (!). Η Γιουνάιτεντ μάλιστα υποχρέωσε τον Κριστιάνο, τον Ιανουάριο του 2009, να δηλώσει στην επίσημη ιστοσελίδα των "κόκκινων διάβολων" ότι δε θα έφευγε από το Μάντσεστερ.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι τότε είχε ήδη υπογράψει προσύμφωνο με τους "μερένγκες". Ο Πορτογάλος πάντως έμεινε αμετακίνητος στην πρόθεσή του να πάει στη Ρεάλ και έτσι, το καλοκαίρι του 2009, η συμφωνία ανάμεσα στους δυο συλλόγους έκλεισε στα 94 εκατομμύρια ευρώ, νέο ρεκόρ πιο ακριβής μεταγραφής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στα 24 χρόνια του, ο Κριστιάνο έγινε ο νεώτερος galáctico που αγωνίστηκε στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", ένα ακόμα ρεκόρ που μπορεί να καταρρίψει ο Κιλιάν Μπαπέ, αφού αν τελικά μετακινηθεί το επόμενο καλοκαίρι στη Ρεάλ, θα είναι μόλις 22 ετών. Ο Φλορεντίνο τον θέλει, ο Ζιντάν το ίδιο, οι φίλαθλοι των "μερένγκες" σαν τρελοί, ο Γάλλος απορρίπτει κάθε πρόταση των Παριζιάνων και όλοι πλέον περιμένουμε να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί αυτό το "ειδύλλιο".

* Βίντεο: Mbappé vs Real Madrid. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι του Μπαπέ με την Παρί μέσα στο "Μπερναμπέου" εναντίον της Ρεάλ, για τους ομίλους του Champions League (26/11/2019).


News 24/7

24MEDIA NETWORK