Ο κίνδυνος υποβιβασμού για τον Παναθηναϊκό και το εξώδικο της Super League

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν θα κλείσει τις πόρτες στην NOVA. Τι προβλέπει ο ΚΑΠ υπό προϋποθέσεις.

Ο κίνδυνος υποβιβασμού για τον Παναθηναϊκό και το εξώδικο της Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός «απειλεί» τη NOVA με… πόρτα από το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ εφόσον επιμείνει στις ρήτρες για τις αναβολές των τριών αγωνιστικών αλλά οι «πράσινοι» ξέρουν πολύ καλά ότι μόνοι τους δεν μπορούν να προβούν στην συγκεκριμένη ενέργεια αφού - υπό προϋποθέσεις - κινδυνεύουν ακόμη και με υποβιβασμό!

Οι ποινές που προβλέπει ο ΚΑΠ είναι εξοντωτικές. Στο άρθρο 29 «Ραδιοτηλεοπτικά - ΜΜΕ» το άρθρο 2 αναφέρει ότι… «στους νόμιμους εκπρόσωπους των ομάδων ή τα φυσικά πρόσωπα τα οποία είτε αρνούνται, είτε στη συνέχεια παρεμποδίζουν με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή εκτέλεση των συμβάσεων, εξέλιξη που έχει ως αποτέλεσμα αρνητικές οικονομικές συνέπειες από δυσχέρεια υλοποίησης της σύμβασης της διοργανώτριας ή των ΠΑΕ για ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές.

Ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών ημερών πρωταθλήματος και Κυπέλλου (σ.σ. δηλαδή, τρεις μηδενισμοί)και πρόστιμο από 50.000 - 80.000 ευρώ.Παράλληλα, για φυσικά πρόσωπα προβλέπεται ποινή απαγόρευση εισόδου έξι μηνών στον εν γένει χώρο του γηπέδου και πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Ανοι μηδενισμοί είναι στο πρωτάθλημα τότε η συγκεκριμένη τιμωρία ισοδυναμεί με υποβιβασμό σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφος 3 του ίδιου κανονισμού!Ο Παναθηναϊκός δηλαδή, εφόσον κάνει πράξη την απειλή του, τιμωρηθεί με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και δεν μεσολαβεί παιχνίδι Κυπέλλου (στις 13/12 για παράδειγμα έχει αγώνα για τον συγκεκριμένο θεσμό με τον Απόλλωνα Σμύρνης) τότε κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Οι εξοντωτικές ποινές είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός ζήτησε από την ΕΠΟ να μην ενεργοποιηθεί ο ΚΑΠ υποστηρίζοντας ότι η ΝΟVAείναι αυτή που παραβιάζει την συμφωνία αλλά η απάντηση που πήρε είναι ότι πρόκειται για θέμα των πειθαρχικών οργάνων. Πόρτα δηλαδή...

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Στο μεταξύ, ηSuperLeague έστειλε χθες εξώδικο στο συνδρομητικό και του ζητάει να μην επιβάλλει τις ρήτρες των 2.8 εκατ. ευρώ για τις δύο πρώτες αγωνιστικές ενώ εκκρεμεί και τουλάχιστον μία δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Οι δύο πλευρές είχαν συνάντησητο απόγευμα της Δευτέρας 28/11, η οποία κρατήθηκε μυστική, και όπως όλα δείχνουν, τελικά, θα βρεθεί η χρυσή τομή αφού κανέναν δεν συμφέρει να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK