Ο Κιβρακίδης εξήγησε πώς ο Ατρόμητος "μπλόκαρε" τον Ολυμπιακό

Το δεξί μπακ του Ατρόμητου, Κυριάκος Κιβρακίδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, για τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο Κιβρακίδης εξήγησε πώς ο Ατρόμητος "μπλόκαρε" τον Ολυμπιακό

Γιια το αρχικό πλάνο του Ατρόμητου με βάση την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό και τα στραβά αποτελέσματα των «ερυθρόλευκων»: «Και να μην είχε αλλάξει προπονητή ο Ολυμπιακός, θα πηγαίναμε με το ίδιο σκεπτικό, δηλαδή να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι υπέρ μιας ομάδας να αλλάξει προπονητή, διότι ο παίκτης θέλει να αποδείξει την αξία του».

Για το αν ο Ολυμπιακός τους ανησύχησε όσο θα περίμεναν: «Είδαμε ένα πολύ καλό Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν πολύ διαβασμένοι. Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε κάποια πράγματα που μπορούσαμε να αλλάξουμε. Ο προπονητής έκανε μία αλλαγή και ήταν αυτή που έπρεπε. Πιέσαμε ψηλά και δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να παίξει μπάλα, γιατί έχει καλούς παίκτες, για να το κάνει αυτό».

Για τη διαχείριση του αγώνα που έκανε έχοντας κίτρινη κάρτα από το 21ο λεπτό:« Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Έχω ξαναπεράσει από αυτή τη θέση. Είναι η εμπειρία και τα χρόνια μου στο πρωτάθλημα, που με βοήθησαν. Κατάλαβα ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να με φορτώσει με δεύτερη κάρτα, γιατί ήρθαν τρεις παίκτες από την μεριά μου και προσπάθησα να μείνω ήρεμος».

Για το ποιος παίκτης τον δυσκόλεψε πιο πολύ: «Δεν θεωρώ ότι κάποιος με δυσκόλεψε πολύ. Ο Ολυμπιακός άλλαξε βέβαια και τρεις – τέσσερις παίκτες μου. Όμως δεν ήταν κάποιος το κάτι διαφορετικό. Όλοι είναι πολύ καλοί παίκτες».

Για το πότε κατάλαβε ότι ο Ολυμπιακός θα παίζει με σέντρες: «Το καταλάβαμε όταν έβαλε και τον δεύτερο σέντερ φορ. Το κατάλαβε και ο προπονητής μας και αντέδρασε σωστά βάζοντας ακόμα έναν ψηλό στόπερ. Είναι λογικό αυτό όταν βλέπεις τις άλλες ομάδες να παίζουν με σέντρες».

Για το αν διέγνωσε ψυχολογικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό: «Οποιαδήποτε ομάδα βρισκόταν σε αυτή τη θέση θα είχε άγχος. Είναι και η μουρμούρα του κόσμου, γιατί είσαι… Ολυμπιακός. Είναι υψηλές οι απαιτήσεις».

Για το τι άλλαξε στον Ατρόμητο και εμφανίζεται καλύτερος φέτος: «Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά, αλλά το καλύτερο πράγμα στην ομάδα είναι η εμπιστοσύνη. Ο πρόεδρος εμπιστεύεται τον προπονητή και αυτός εμάς και ο προπονητής τον πρόεδρο. Είναι μία αλυσίδα όλο αυτό. Όταν δουλεύεις σκληρά βγαίνει και στο αγωνιστικό χώρο. Πολλοί αμφισβήτησαν τον Ατρόμητο, την ομάδα τους παίκτες. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά εμείς κοιτάμε την δουλειά μας και την ομάδα μας. Έχουμε εξαιρετικό κλήμα και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο».

Για το αν θα κάνει κακό στον Ατρόμητο η διακοπή: «Είναι στον κάθε ποδοσφαιριστή και την κάθε ομάδα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα χάσουμε τον εαυτό μας. Τώρα θα πιεστούμε, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ. Ήταν μία νίκη αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι».

24MEDIA NETWORK