Ο Κλάτενμπεργκ έβγαλε στη σέντρα τον Κλοπ και τον... εαυτό του

Επίθεση στον τεχνικό της Λίβερπουλ εξαπέλυσε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, κατηγορώντας τον για φτηνά mind games και προσπάθεια επηρεασμού του διαιτητή ενόψει του ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο ο επικεφαλής της ελληνικής ΚΕΔ υπήρξε απρόσεκτος και εκτός από τον Κλοπ έβγαλε στη σέντρα και τον εαυτό του.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, παρακολουθεί την αναμέτρηση ΟΦΗ - Παναθηναϊκός για την 5η αγ. της Super League Interwetten 2020-2021 | 18/10/2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι προγραμματισμένο για τις 17 Ιανουαρίου, με τους 'κόκκινους' να υπολείπονται τριών βαθμών των αντιπάλων τους, που καταλαμβάνουν την κορυφή της Premier League. Είναι φυσικό επόμενο η συγκεκριμένη αναμέτρηση να τραβά επάνω της τα βλέμματα και τα σχόλια του Μαρκ Κλάτενμπεργκ έρχονται να προσθέσουν μπόλικη ίντριγκα πριν την σέντρα στο 'Anfield'.

Ο επικεφαλής της ελληνική ΚΕΔ δεν δίστασε να υποστηρίξει πως ο Γιούργκεν Κλοπ επιχειρεί απροκάλυπτα να επηρεάσει τους διαιτητές του ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ! Τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τα mind games του Γερμανού τεχνικού είναι βγαλμένα από το playbook του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Κλάτενμπεργκ χαρακτήρισε υποκριτή τον Κλοπ, κριτικάροντας το γεγονός πως ο προπονητής της Λίβερπουλ σχολίασε τα πέναλτι που κερδίζουν οι 'κόκκινοι διάβολοι' την φετινή σεζόν.

"Υπάρχουν ένα - δύο πράγματα που καταλαβαίνουμε από τα σχόλια του Κλοπ. Πρώτον, ακούγεται υποκριτικό το να υπονοεί πως οι παίκτες της Γιουνάιτεντ ψάχνουν τον τρόπο να κερδίσουν πέναλτι. Οι Σαλάχ και Μανέ είναι εξίσου ικανοί να χρησιμοποιούν αυτή την τακτική.

Είναι σαφώς νευρικός, διότι από τότε που ο 'Φέργκι' αποσύρθηκε δεν έχουμε δει τόσο έντονη προσπάθεια επηρεασμού ενός διαιτητή πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο Κλοπ δεν το έκανε αυτό την περασμένη σεζόν, όταν η Λίβερπουλ κέρδιζε κάθε εβδομάδα...

Δεν του αρέσει να χάνει. Γίνεται τραχύς. Αλλά είναι λάθος να υπονοεί πως υπάρχει μια αύρα γύρω από τη Γιουνάιτεντ που της χαρίζει ευνοϊκές αποφάσεις. Είναι mind games, επιχειρεί να επηρεάσει τον ρέφερι Πολ Τίερνι και να μπει στο κεφάλι του πριν από ένα τεράστιο ματς μεταξύ των Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ την Κυριακή.

Ο Κλοπ είχε δίκιο λέγοντας πως η Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει την τελευταία διετία περισσότερα πέναλτι από την Λίβερπουλ στα 5,5 χρόνια που ο ίδιος βρίσκεται στον πάγκο της. Το έπαιξε έξυπνα, γιατί τέτοια σχόλια δεν πρόκειται να του δημιουργήσουν πρόβλημα με τις αρχές. Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν υπάρχει καμία συνωμοσία ανάμεσα σε διαιτητές και αξιωματούχους.

Μήπως ο Κλοπ υπονοούσε ότι υπάρχει; Ή υποστήριξε πως η Γιουνάιτεντ έχει παίκτες που αρέσκονται να 'βουτάνε'; Αν η πρόθεσή του ήταν η πρώτη, τότε δεν έχω χρόνο για αυτό. Απλώς δεν είναι αλήθεια.

Αλλά αν έδινε έμφαση στην ευκολία με την οποία μερικοί παίκτες της Γιουνάιτεντ πέφτουν στην περιοχή για πέναλτι, ναι, πιστεύω ότι έκανε ένα έγκυρο σχόλιο. Ακόμα κι αν αγνοεί παρόμοιες υποψίες για μερικά από τα αστέρια του...", έγραψε χαρακτηριστικά ο Κλάτενμπεργκ στην Daily Mail.

Τη στιγμή όμως που ο επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας 'έσφαζε με το βαμβάκι' τον Γιούργκεν Κλοπ, κατάφερνε να παγιδέψει και τον εαυτό του καθώς μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πως "υπήρχε μια αύρα ευνοϊκής μεταχείρισης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί Φέργκιουσον, αλλά αυτή έχει εκλείψει από τη στιγμή που ο Σερ Άλεξ αποσύρθηκε".

Το... πρόβλημα είναι πως μέρος εκείνης της εποχής ήταν και ο ίδιος ως διαιτητής, εκτός αν 'δείχνει' τους τότε συναδέλφους του και εξαιρεί τον εαυτό του. Ο Κλάτενμπεργκ στην επίθεση έκανε το 1-0 κόντρα στον Κλοπ και με... αυτογκόλ ισοφάρισε για το τελικό 1-1.


News 24/7

24MEDIA NETWORK