Ο Κλοπ σου ανοίγει την αγκαλιά του πριν σε βρίσει

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι μόνο ένας top class προπονητής. Οι ατάκες του αποτελούν ποδοσφαιρική κληρονομιά, μπορεί να αυτοσαρκάζεται και δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους γύρω του. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να αγκαλιάσει έναν άγνωστο πριν τον βρίσει.

Liverpool's manager Jurgen Klopp answers questions during a news conference ahead of the Champions League soccer match between Spartak Moscow and Liverpool in Moscow, Russia, on Monday, Sept. 25, 2017. (AP Photo/Ivan Sekretarev)
Ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Σπαρτάκ Μόσχας, στις 25/09/2017 (AP Photo/Ivan Sekretarev) AP

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει τον τρόπο του επικοινωνιακά. Δεν είναι μόνο ένας top class προπονητής, δεν είναι απλά ο τύπος που πανηγυρίζει έξαλλα τα σημαντικά γκολ της ομάδας του, εν προκειμένω της Λίβερπουλ την τελευταία 4ετία. Αυτοτρολάρεται, 'γλεντάει' τους παίκτες του και δεν είναι λίγες οι φορές που οι ατάκες του αποτελούν ποδοσφαιρική κληρονομιά.

Περιγράφοντας κάποτε τις διαφορές των ομάδων του με την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, είχε δηλώσει πως "του αρέσει να έχει τη μπάλα, να παίζει ποδόσφαιρο, το passing game. Είναι σαν μια ορχήστρα. Αλλά παίζει ένα ήσυχο τραγούδι. Μου αρέσει περισσότερο η heavy metal. Το θέλω πάντα στην διαπασών".

Δεν είχε διστάσει να αποκαλύψει πως δεν του αρέσει να βλέπει τους παίκτες του να απολαμβάνουν υπερβολικές ανέσεις. "Δεν είναι πιο εύκολο να αφήσεις τα συκώτια σου στο χορτάρι επειδή ξύπνησες σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Οι πολλές ανέσεις σου μεταδίδουν μια χαλαρότητα. Μπορείς να μιλάς για το ομαδικό πνεύμα ή μπορείς να το ζεις. Πήγαμε την ομάδα σε μια λίμνη στην Σουηδία, όπου δεν υπήρχε ρεύμα. Πήγαμε για πέντε μέρες χωρίς φαγητό".

Ο τρόπος που θέλει να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του στη διάρκεια και μετά το τέλος ενός αγώνα, είναι ξεκάθαρος. Και ενώ εκτιμά τον ενθουσιασμό των παικτών της Μπαρτσελόνα όταν σκοράρουν, δεν είναι fan του στυλ της.

"Δεν είναι το άθλημα με τον τρόπο που εγώ το απολαμβάνω. Δεν μου αρέσει να κερδίζω με 80% κατοχή μπάλας. Συγγνώμη, αυτό δεν είναι αρκετό για εμένα. Η ποδοσφαιρική μάχη, όχι η γαλήνη, είναι αυτό που μου αρέσει. Αυτό που στην Γερμανία αποκαλούμε 'αγγλικό' - βροχερή μέρα, βαρύ τερέν, σκορ 5-5, όλοι είναι λασπωμένοι στο πρόσωπο, γυρίζουν σπίτι και δεν μπορούν να κουνηθούν για εβδομάδες".

Η άποψη του για το σεξ πριν τα παιχνίδια; Πιο... Κλοπ απάντηση δεν θα πάρεις. "Οι παίκτες μου κοιμούνται σε δίκλινα το βράδυ πριν το ματς. Εύχομαι να μην συμβαίνει τίποτα".

Ο Κλοπ είχε ερωτηθεί για το κόστος της μεταγραφής του Πολ Πογκμπά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποστηρίζοντας πως η δική του ομάδα θα πράξει διαφορετικά. Τελικά λίγους μήνες μετά 'υπέκυψε' στον πειρασμό και ξόδεψε πολλά για να αποκτήσει τον γκολκίπερ Άλισον. Για αυτή την αλλαγή στην μεταγραφική του λογική είχε τονίσει πως "αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα. Ό,τι μ@λ@κί@ κι αν πεις, κανείς δεν θα την ξεχάσει"!

Δεν είχε πρόβλημα να τοποθετηθεί και για την σχέση του με τους φίλους της Έβερτον στην πόλη. "Έχω συναντήσει Evertonians στον δρόμο και ήταν φιλικοί. Πήρα ταξί και οι οδηγοί ήταν φίλοι της Έβερτον. Ήταν πολύ καλοί μαζί μου. Στην αρχή θεωρούσα πως ίσως είναι χαρούμενοι που βρίσκομαι εδώ, γιατί πιστεύουν πως αυτό σημαίνει ότι η Λίβερπουλ δεν θα έχει καμία επιτυχία τα επόμενα 20 χρόνια!"

Ο Γερμανός τεχνικός έχει το χάρισμα της 'σύνδεσης' με τους ανθρώπους γύρω του. Και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει. Κάποτε είχε παραδεχθεί ότι "οι τρελοί ποδοσφαιριστές με αγαπάνε. Δεν ξέρω γιατί...". Όχι μόνο οι τρελοί παίκτες μάλλον. Και οι δημοσιογράφοι. Η Λίβερπουλ ηττήθηκε με σκορ 2-3 σε φιλικό με την Ντόρτμουντ και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ένας ρεπόρτερ ρώτησε τον Γιούργκεν Κλοπ:

"Συγγνώμη, επειδή δεν πρόκειται να έχω την ευκαιρία ξανά να στο ζητήσω. Μπορώ να έχω μια αγκαλιά;" Η αντίδραση του Γερμανού τεχνικού δεν ξάφνιασε κανέναν... Ο Κλοπ, όσο κι αν προσπαθεί να το χαλιναγωγήσει, είναι και λάτρης των 'γαλλικών'. Έτσι δεν παρέλειψε να τα εκστομίσει ξανά, πειράζοντας τον δημοσιογράφο λέγοντας του "μοιάζεις με τον γ@μ%#6 σωσία μου"!

Ο προπονητής της Λίβερπουλ είναι ο τύπος του προπονητή που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντιπαθήσει. Αυτοσαρκάζεται, πειράζει τους γύρω του, είναι ενθουσιώδης, οι γκριμάτσες και τα ξεσπάσματα του σπανίως μοιάζουν ακραία ακόμη κι αν είναι. Μπορεί και δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους παίκτες, τον κόσμο, τους συνεργάτες του, ακόμη και αντιπάλους. Το στυλ του είναι που τον βοηθάει σε αυτό. Αν είναι επιτηδευμένο ή του βγαίνει εντελώς αυθόρμητα, δεν έχει σημασία. Στην εποχή του στυγνού επαγγελματισμού, ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας τύπος που έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK