Ο Κομπανί δεν περίμενε να συναντήσει haters επιστρέφοντας στην Άντερλεχτ

Ο Βενσάν Κομπανί περίμενε αγάπη και εκτίμηση όταν αποφάσισε να αφήσει την Μάντσεστερ Σίτι και να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία απέκτησε σχέσεις ζωής. Όμως τώρα ξέρει πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο κόσμο από haters αν θέλει να τα καταφέρει. Και το έργο του δεν προβλέπεται να γίνει ευκολότερο σύντομα...

Ο Βενσάν Κομπανί στη διάρκεια προθέρμανσης με την εθνική Βελγίου στο προπονητικό κέντρο του Tubize. Ο 34χρονος εμβληματικός στόπερ επέστρεψε στην Άντερλεχτ και από φέτος ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή, εγακταλείποντας την δράση. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, file)
Ο Βενσάν Κομπανί στη διάρκεια προθέρμανσης με την εθνική Βελγίου στο προπονητικό κέντρο του Tubize. Ο 34χρονος εμβληματικός στόπερ επέστρεψε στην Άντερλεχτ και από φέτος ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή, εγακταλείποντας την δράση. AP PHOTO/GEERT VANDEN WIJNGAERT

Ο Βενσάν Κομπανί αποχώρησε πρωταθλητής το 2019 από την Μάντσεστερ Σίτι, επιστρέφοντας στην Άντερλεχτ, την ομάδα που τον σύστησε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Βέλγος γνώριζε πως δεν μπορούσε πια να αντεπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο εξαιτίας των τραυματισμών που συχνά αντιμετώπιζε. Υπέγραψε στην ομάδα που τον ανέδειξε για τον διπλό ρόλο του παίκτη-προπονητή, αντί 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Γρήγορα κατάλαβε πως η επιστροφή του στην αγαπημένη του Άντερλεχτ δεν θα ήταν όπως την είχε φανταστεί.

Με την βελγική ομάδα να έχει απωλέσει τα ηνία της κορυφής και την κυριαρχία του παρελθόντος, το όνομα του Κομπανί από μόνο του δεν ήταν ικανό να απορροφήσει την πίεση. Γρήγορα ο άλλοτε διεθνής στόπερ κατάλαβε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει σε διπλό ρόλο. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τη σεζόν ως παίκτης, με στόχο να αναλάβει αποκλειστικά τον ρόλο του προπονητή από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Όπως και έγινε, με τον Κομπανί να αποχωρεί από την δράση σε ηλικία 34 ετών.

Από τη στιγμή που ο ρόλος του... κόπηκε στη μέση, φυσιολογικά ο Κομπανί δέχθηκε και μείωση των απολαβών του κατά το ήμισυ. Εξέλιξη η οποία δεν ήταν ικανή να κάμψει τις ενστάσεις πολλών φίλων της Άντερλεχτ που εξακολουθούν να κριτικάρουν σκληρά ένα δικό τους παιδί.

"Έπρεπε να δεχθεί μείωση τέσσερις με πέντε φορές κάτω από τα χρήματα που είχε συμφωνήσει. Ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά δεν έχει δείξει ακόμη τίποτα ως προπονητής".

"Είναι λογικό να δεχθεί μείωση 50%, αφού δεν κερδίζει ούτε τους μισούς από τους διαθέσιμους πόντους".

"Το άλλο μισό του μισθού του θα πάει στο νοσοκομείο που επισκέπτεται. Διατρέχει κίνδυνο τραυματισμού ακόμη και όταν κάθεται στον πάγκο".

"Πώς πιστεύουν κάποιοι ότι αυτή η αμοιβή είναι νορμάλ και δικαιολογημένη;"

Αυτά είναι ορισμένα από τα σκληρά, άκομψα ως και προσβλητικά μηνύματα που κυκλοφορούν στα social media για τον 34χρονο Βέλγο και την προσπάθεια που κάνει να μπει στον κόσμο της προπονητικής. Και το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν βοηθάει, έστω κι αν η ομάδα των Βρυξελλών παραμένει αήττητη μετά από τέσσερα ματς, αφού τρία εξ αυτών ολοκληρώθηκαν ισόπαλα και φέρνουν την Άντερλεχτ στην 8η θέση. Θα πει κανείς πως είναι νωρίς ακόμη. Σωστά.

Το ίδιο όμως ισχύει και για τον Κομπανί και την κριτική που δέχεται. Ο 34χρονος τεχνικός θα περίμενε πολλή αγάπη επιστρέφοντας στην ομάδα με την οποία απέκτησε σχέσεις ζωής, όμως τώρα ξέρει πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο κόσμο από haters αν θέλει να τα καταφέρει. Και το έργο του δεν προβλέπεται να γίνει ευκολότερο σύντομα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK