Ο Κόντε κατηγορούσε την Ίντερ πριν την οδηγήσει στην κορυφή

Ο Αντόνιο Κόντε επέκρινε τη διοίκηση της Ίντερ για κωλυσιεργία το καλοκαίρι. Οι οπαδοί δεν τον είχαν αποδεχθεί πλήρως. Τον Σεπτέμβριο μετράει 4/4 στη Serie A ως πρωτοπόρος, διαλύοντας τη Μίλαν στο Derby della Madonnina.

Ο Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς της Ίντερ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι με τη Μίλαν για τη Serie A 2019-2020 στο 'Τζιουζέπε Μεάτσα', Μιλάνο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς της Ίντερ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι με τη Μίλαν για τη Serie A 2019-2020 στο 'Τζιουζέπε Μεάτσα', Μιλάνο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από την κεφαλιά του Ρομελού Λουκακού για το 2-0 της Ίντερ επί της Μίλαν, ο Αντόνιο Κόντε (που προφανώς βρισκόταν εκτός της περιοχής του) άρχισε να χοροπηδάει, να πέφτει στην αγκαλιά συνεργατών του, να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με σηκωμένες και σφιγμένες γροθιές. Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα σε πνευματικό επίπεδο από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής. Μόνο που ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε αυτό το γκολ πρέπει να έπεισε και τον τελευταίο φίλο των 'νερατζούρι' ότι η Γιουβέντους ανήκει στο παρελθόν για τον 50χρονο προπονητή, που πλέον ασχολείται αποκλειστικά με το πρότζεκτ της νέας ομάδας του.

"Είμαι εδώ για τη σοβαρότητα, την ιστορία και το πρότζεκτ", είχε δηλώσει ο Κόντε κατά την παρουσίασή του τον Μάιο, αλλά δεν είχε πείσει τους 'σκληροπυρηνικούς' φίλους της Ίντερ, που έβλεπαν έναν άνθρωπο που είχε πανηγυρίσει 5 σκουντέτι ως παίκτης και άλλα 3 ως προπονητής της Γιουβέντους, ορισμένα εκ των οποίων αρκετά αμφιλεγόμενα για τους 'νερατζούρι', τώρα να συντάσσεται μαζί τους. Όταν, δε, μερικές εβδομάδες αργότερα, κατέκρινε τη διοίκηση της Ίντερ για την καθυστέρηση στις μεταγραφές, διογκώθηκαν οι αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Κόντε βρισκόταν στο ίδιο 'στρατόπεδο' μαζί τους. Ίσως το μόνο που τον διέσωζε ήταν η άτεγκτη στάση του στο θέμα του Μάουρο Ικάρντι. "Ο εχθρός του εχθρού μου ειναι φίλος μου", θα σκέφτηκαν οι οπαδοί για τον Κόντε, που δεν δέχθηκε πίσω τον αποκαθηλωμένο Αργεντινό επιθετικό, παρά τη μεγάλη πίεση ακόμα και από τη Γουάντα Νάρα.

Οι μεταγραφές τελικά έγιναν, ο Λουκακού υπέγραψε μετά από εβδομάδες σεναρίων και διαπραγματεύσεων, μαζί του ο Βαλεντίνο Λάζαρο, ο Νικολό Μπαρέλα, ο Στεφάνο Σένσι, ο Λουσιάν Αγκούμ και ο Κριστιάνο Μπιράγκι. Ο Ντιέγκο Γκοδίν είχε συμφωνήσει ήδη από νωρίς να αποκτηθεί ως ελεύθερος, ενώ η -χρονικά- τελευταία μεταγραφή προκάλεσε έκπληξη, αφού Αλέξις Σάντσες μετακινήθηκε στο Μιλάνο από την... κερκίδα του 'Ολντ Τράφορντ' με τη μορφή δανεισμού. Ο Κόντε είχε πλέον τα εξαρτήματα για να δώσει μορφή στη μηχανή του και έκανε ακριβώς αυτό.

Μία μηχανή που σχεδόν απαρέγκλιτα πρέπει να έχει σχηματισμό 3-5-2 και που στην προκειμένη περίπτωση ίσως έχει την καλύτερη αμυντική λειτουργία στη χώρα. Η επιλογή γίνεται στα στόπερ γίνεται κατά βάση μεταξύ των Γκοδίν, Στέφαν ντε Φράι και Μίλαν Σκρίνιαρ, ενώ στην επίθεση ο Λουκακού και Λαουτάρο Μαρτίνες προσπαθούν να 'δέσουν' ακόμα ως δίδυμο. Στο κέντρο, ο Σένσι με τον Μπαρέλα, μαζί με τον Ματίας Βεσίνο και τον Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς έχουν κερδίσει την προτίμηση. Τα αποτελέσματα ήρθαν από την πρώτη στιγμή. Στην πρεμιέρα, η Ίντερ νίκησε με 4-0 τη Λέτσε, ακολούθησε το 2-1 στο Κάλιαρι, η δύσκολη νίκη επί της Ουντινέζε με 1-0 και η μοναδική 'μελανή' στιγμή μέχρι στιγμής, το 1-1 με τη Σλάβια Πράγας στο 'Τζιουζέπε Μεάτσα' για τους ομίλους του Champions League.

Το Derby della Madonnina έμοιαζε η πρώτη σοβαρή δοκιμασία της σεζόν και δεν άρχισε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων. Ο Λουκακού φέρεται να είχε μια αψιμαχία με τον Μπρόζοβιτς λόγω της απογοήτευσης που υπήρχε ύστερα από την ισοπαλία με τους Τσέχους, ωστόσο τίποτα δεν επηρέασε την απόδοσή τους. Αμφότεροι χρίστηκαν σκόρερ και έδωσαν στην Ίντερ την 3η σερί νίκη στο ντέρμπι, μένοντας αήττητη για 7ο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος.

"Στα 26 μου, χρειάζομαι έναν προπονητή σαν κι αυτόν", εξηγούσε ο Λουκακού στις δηλώσεις του έπειτα από τον αγώνα. "Κυβερνήτης Κόντε", υπερθεμάτισε το πρωτοσέλιδο της Corriere dello Sport. "Δουλέψαμε σκληρά τους προηγούμενους δύο μήνες. Αναπόφευκτα, υπήρξαν μερικές δυσκολίες, κάποιοι παίκτες έφυγαν και ήρθαν αργά, αλλά έχουμε μια ιδέα για το ποδόσφαιρο όταν έχουμε την μπάλα και όταν δεν την έχουμε. Έχουμε μια ιδέα ως ομάδα", εξήγησε ο Κόντε.

Την ώρα που οι 'ροσονέρι' συμβιβάζονταν με μία δίκαη υποταγή στον... μισητό 'ξάδερφο', ακόμα κι αν ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Κρίστοφ Πιόντεκ στο 0-0, οι αριθμοί ήταν ακριβείς. Η Ίντερ, η ομάδα με το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στη Serie A, έφτασε τα 9 γκολ υπέρ και διατήρησε το 1 ως παθητικό. Η ομάδα του Μάρκο Τζιαμπάολο επιχείρησε να αυξήσει τον τελευταίο δείκτη έχοντας μόλις 1 εύστοχη τελική προσπάθεια. Συνολικά, η 9η της σεζόν, ύστερα από τις... 0 κόντρα στην Ουντινέζε, τις 4 κόντρα στην Μπρέσια και τις 4 κόντρα στη Βερόνα. Η Ίντερ είχε 7 εύστοχες προσπάθειες μόνο στο ντέρμπι, ένα δοκάρι σε μία ευκαιρία που... δεν χάνεται με τον Ντανίλο ντ' Αμπρόζιο και την απόλυτη κυριαρχία στον αγώνα, τουλάχιστον μέχρι ο Τζιαμπάολο κάνει αλλαγές και αποσύρει τον αρνητικό Ρικάρντο Ροντρίγκεθ και τον εξαφανισμένο Χακάν Τσαλχανόγλου. Για κακή τύχη, δεν είχε πάνω από 3 για να βγάλει από τον αγωνιστικό χώρο και τους Αντρέα Κόντι (ευθύνη και στα δύο γκολ), Σούσο και Λούκας Μπίγλια, σε μία βραδιά που έδειχνα να λάμπει το άστρο του Ραφαέλ Λεάο.

Ο Πορτογάλος επιθετικός είχε πολύ καλή απόδοση, παρότι απέναντί του είχε τον εξίσου καλό Γκοδίν. Ο Ουρουγουανός φάνηκε αργός σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως στη γενικότερη εικόνα ήταν ίσως ο παίκτης που ξεχώρισε από τους τύποις φιλοξενούμενους. Στο πρόσωπό του, εξάλλου, ένας προπονητής μπορεί να βρει τον αμυντικό ηγέτη πάνω στον οποίο θα οικοδομήσει το όραμά του. Το έκανε ο Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ήδη έχει αρχίσει να το κάνει και ο Κόντε στην Ίντερ, η οποία κέρδισε Derby della Madonnina ως πρωτοπόρος στη Serie A για πρώτη φορά από την άνοιξη του 2010, σημαδιακά της τελευταίας μεγάλης χρονιάς του συλλόγου.

Θα περάσει από τη φάση των ομίλων του Champions League η Μπαρτσελόνα; Η (δύσκολη) απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK