Ο Κόντε θα είχε 'τελειώσει' από την Τετάρτη, αλλά...

Από τη μία η πρόκριση της Ίντερ στα προημιτελικά του Europa League. Από την άλλη η απόκτηση του Αλέξις Σάντσες από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αντόνιο Κόντε έχει ήδη δύο λόγους για να παραμείνει στους 'νερατζούρι' και να τελειώσει μια δουλειά που βρίσκεται στη μέση.

Ο Αντόνιο Κόντε στη διάρκεια του νοκ άουτ αγώνα της Ίντερ με τη Χετάφε για τη φάση των 16 του Europa League
Ο Αντόνιο Κόντε στη διάρκεια του νοκ άουτ αγώνα της Ίντερ με τη Χετάφε για τη φάση των 16 του Europa League INA FASSBENDER, POOL PHOTO VIA AP

Το 'καθαρό' 2-0 της Ίντερ επί της Χετάφε, στον μονό αγώνα της φάσης των 16 του Europe League που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο Γκελζενκίρχεν, και η πρόκριση στα προημιτελικά (ενόσω το κατάφερναν επίσης οι Σαχτάρ, Κοπεγχάγη και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) δεν ήρθε όσο άκοπα αποτυπώνεται στο σκορ. Οι 'νερατζούρι' δεινοπάθησαν στο χορτάρι του γηπέδου της Σάλκε. Το ομολόγησαν στο φινάλε.

Ναι μεν ο Λουκάκου είχε φτάσει τα (τουλάχιστον) 30 γκολ σ' όλες τις διοργανώσεις, όπως είχε καταφέρει τελευταίος ο Σαμουέλ Ετό τη σεζόν 2010-11, ωστόσο ο δρόμος για την 8άδα της διοργάνωσης ήταν κακοτράχαλος.

Λίγο πριν ο Έρικσεν στο 83' διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και η Ίντερ τσεκάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, ο Μολίνα είχε εκτελέσει άστοχα το πέναλτι από χέρι του Γοδίν (στο 75') και η μαδριλένικη ομάδα, τύποις φιλοξενούμενη, ξόδευε τη σπουδαιότερη ευκαιρία της. Από τις κάμποσες που έφτιαξε στα 90 λεπτά. Γι' αυτό και ο τεχνικός της Χοσέ Μπορδαλάς δήλωσε "περήφανος για τους παίκτες μου", αποδεχόμενος πως "το ποδόσφαιρο αυτό είναι και δεν έχουμε να κατηγορήσουμε κανένα". Ο βαθμός δυσκολίας για τους Μιλανέζους αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα στιγμιότυπα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι πολύ πιθανό η Ίντερ να έψαχνε ήδη για τον επόμενο προπονητή της. Τα όσα είχαν προηγηθεί με τον Αντόνιο Κόντε αμέσως μετά το κλείσιμο της αυλαίας στη Serie A και το 2-0 του Σαββάτου επί της Αταλάντα, είχαν προκαλέσει αναπόφευκτες αναταράξεις. Ο 51χρονος προπονητής διάλεγε το δρόμο της δημόσιας κριτικής προς τη διοίκηση του κλαμπ προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για συγκεκριμένους χειρισμούς. Απαιτούσε παραπάνω προστασία, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλως πως "είμαστε στο 2020 και δεν έχει αλλάξει το παραμικρό από την εποχή που ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν προπονητής της Ίντερ". Υπονοούσε πως ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του δεν αντιμετωπίζονταν με τον σεβασμό που άρμοζε στο -1 από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Άνοιγε αυτοβούλως την πόρτα της εξόδου. Διέψευδε φυσικά ότι αυτό συνέβη μήπως και κλέψει τη θέση του Μαουρίτσιο Σάρι στη 'βέκια σινιόρα'. Σενάριο που προέκυψε, ανεξάρτητα από το αν είναι επικηρυγμένος στο Τορίνο.

Ο Μπέπε Μαρότα, εκτελεστικός διευθυντής του κλαμπ, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους με το "συμβαίνουν αυτά, είναι μέρος του παιχνιδιού", από την επομένη ωστόσο άρχισαν να δημοσιεύονται λίστες με πιθανούς υποψήφιους αντικαταστάτες. Είχαν διάφορους μέσα. Από τον Ποτσετίνο και τον Σιμεόνε ως τον Τζέρμπι. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που έγκυρος ρεπόρτερ της Ίντερ στο Sky Italia μετέφερε την πληροφορία ότι ο Μαξ Αλέγκρι είναι αυτός που θα διαδεχθεί τον Κόντε, εφόσον διακοπεί πρόωρα το συμβόλαιο των τριών ετών που ισχύει από πέρυσι.

Η τηλεφωνική κουβέντα που είχε ο Ιταλός προπονητής με τον πρόεδρο της Ίντερ Στίβεν Γιανγκ, την Κυριακή, δεν φαίνεται πως μετέβαλε τα δεδομένα. Η συνομιλία απλώς έφερε την παράταση στις εξελίξεις, τουλάχιστον ως το ματς της Τετάρτης. Ούτως ή άλλως εκτός της περαιτέρω προστασίας, ο Ιταλός προπονητής ζητά διευρυμένες αρμοδιότητες στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Αίτημα που δεν μοιάζει εφικτό να ικανοποιηθεί όσο υπάρχουν οι εξ απορρήτων του προέδρου γι' αυτές τις δουλειές.

Τουλάχιστον έμεινε ο Αλέξις Σάντσες ως το καλοκαίρι του 2023. Δική του εισήγηση προς τους ανωτέρους του η υπογραφή μόνιμης σύμβασης με τον Χιλιανό επιθετικό που έπαιζε δανεικός από τη Γιουνάιτεντ. Είχε προαναγγελθεί από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και επισημοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης.

"Θεωρώ ότι πρόκειται για μια πολύ καλή κίνηση. Το κλαμπ πιστώνεται την επιτυχία γιατί ήρθε στη χειρότερη στιγμή της καριέρας του. Έφτασε μετά από δύο δύσκολα χρόνια, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στη Γιουνάιτεντ και κατόπιν τραυματίστηκε", ισχυρίστηκε ο Κόντε. Ήταν ένα χατίρι που υλοποιήθηκε για να περάσει η μπόρα. Όχι απαραίτητα ικανό να διώξει μακριά όλα τα μαύρα σύννεφα που μαζεύτηκαν. Αν η Ίντερ κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο που κυνηγά πλέον, βλέπουμε. Ο Αλέγκρι θα περιμένει στο ακουστικό του.


News 24/7

24MEDIA NETWORK