Ο κορονοϊός αφαιρεί ζωές, αλλά η Άστον Βίλα 'σώζει' άλλες

Έχασε το λιγκ καπ και ενδεχομένως υποβιβαστεί, θ' αποτελεί ωστόσο παράδειγμα αλληλεγγύης. Την ώρα που τα ράφια των σουπερμάρκετ αδειάζουν από συσκευασμένες τροφές, η Άστον Βίλα φροντίζει για τη σίτιση αστέγων εξαιτίας της αναβολής.

Οι Γκιλμπέρ και Ένχελς στον τελικό του λιγκ καπ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι
Οι Γκιλμπέρ και Ένχελς στον τελικό του λιγκ καπ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Καθυστερημένα μεν, δικαιολογημένα δε η Premier League αφουγκράστηκε την κοινωνία και ακούγοντας τις κραυγές αγωνίας όλων των εμπλεκομένων εξαιτίας κορονοϊού έπαψε τις δραστηριότητές της ως τις 3 Απριλίου τουλάχιστον. Το αγγλικό πρωτάθλημα όπως και τόσα άλλα στην υφήλιο πλήττονται βάναυσα, οποιαδήποτε άλλη απόφαση ωστόσο θα ισοδυναμούσε με το άκρο άωτον της αναισθησίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ποδοσφαιριστών-προπονητών-παραγόντων-θεατών.

Από το Σάββατο ως τη Δευτέρα θα διεξάγονταν τα 10 παιχνίδια της 30ης αγωνιστικής. Μεταξύ αυτών το Άστον Βίλα-Τσέλσι στο Μπέρμιγχαμ, στις 14/3 στις 17:00. Μην μπορώντας να πράξουν διαφορετικά οι 'χωριάτες' είχαν -από κάθε άποψη- προετοιμαστεί για να υποδεχθούν αφενός την αποστολή των 'μπλε' αφετέρου όσους, χιλιάδες προφανώς, θ' αψηφούσαν τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για άμεση μείωση των συναθροίσεων και θα έπαιρναν το ρίσκο να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τις εξέδρες του 'Βίλα Παρκ'. Για όλους αυτούς -ή για κάμποσους εξ αυτών- οι άνθρωποι του κλαμπ είχαν μεριμνήσει να μαγειρευτούν διάφορα εδέσματα που θα τροφοδοτούσαν τους χώρους εστίασης και φυσικά τα υπόλοιπα σημεία αγοράς fast food.

Εξαιτίας όμως της ξαφνικής ακύρωσης από τη διοργανώτρια αρχή, μεγάλες ποσότητες φαγητού, που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του κοινού, ξέμειναν σε κατσαρόλες, τηγάνια και ψυγεία. Θα ήταν τουλάχιστον σπαρακτικό να καταλήξουν στους κάδους απορριμμάτων, επειδή τ' αντανακλαστικά της λίγκας, σε σχέση με τη σοβαρότητα της κατάστασης, άργησαν να τεθούν σε λειτουργία. Στην Άστον Βίλα σκέφτηκαν απλώς το αυτονόητο - γι' άλλους περίπλοκο: να ταΐσουν μ' όλο αυτό το φαγητό όσους έχουν ανάγκη. Ζήτησαν μάλιστα από οργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα που φροντίζουν άστεγους πολίτες να τηλεφωνήσουν σ' ένα συγκεκριμένο νούμερο προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για όσες από τις 850 μερίδες που προέκυψαν από την προετοιμασία στις κουζίνες.

Μια κίνηση που δεν βρίσκεται μεν σε άμεση συνάρτηση με την εξάπλωση του απειλητικού κορονοϊού και τους 8000+ θανάτους που έχει προκαλέσει ανά την υφήλιο. Ανακουφίζει ωστόσο σφόδρα μια μερίδα πληθυσμού που ταλαιπωρείται εξίσου και υποφέρει ενδεχομένως και περισσότερο, σε καθημερινή βάση μάλιστα. Αν οι άλλες 9 γηπεδούχες ομάδες της Premier League (Μπόρνμουθ, Μπράιτον, Μάντσεστερ Σίτι, Νιουκάστλ, Νόριτς, Γουότφορντ, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ, Έβερτον) έπρατταν ανάλογα θα μπορούσαν να τραφούν περισσότερα από 7.500 άτομα! Γιατί, δε, να μην συμβαίνει ανά εβδομάδα με τις 'καθαρές 'ποσότητες που περισσεύουν;


News 24/7

24MEDIA NETWORK