Ο κορονοϊός απειλεί αυτό που η Λίβερπουλ περίμενε για 30 χρόνια

Μια απόφαση που μπορεί να πάρει η αγγλική κυβέρνηση σε συνδυασμό με την ασάφεια του νόμου, μπορεί να δημιουργήσει ένα πρόβλημα που δεν θέλουν να σκέφτονται οι φίλοι της Λίβερπουλ.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον σε μια στιγμή απογοήτευσης με τη φανέλα της Λίβερπουλ. (AP Photo/Joan Monfort)
Ο Τζόρνταν Χέντερσον σε μια στιγμή απογοήτευσης με τη φανέλα της Λίβερπουλ. AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η Λίβερπουλ έχει μετατρέψει σε... σχολική εκδρομή τη φετινή Premier League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κάνει πλάκα, το διασκεδάζει και 11 στροφές πριν το φινάλε της διοργάνωσης είναι στο +22 από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Μοναδικός της αντίπαλος για να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια μετά από τρεις δεκαετίες είναι ο χρόνος. Ή μήπως όχι;

Ένα δημοσίευμα της Telegraph μοιάζει ικανό να προσφέρει έναν ζωντανό... εφιάλτη στους φίλους των 'κόκκινων'. Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι σε 50 χώρες έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, που στοίχισε την ζωή σε 2800 από αυτούς. Η κυβέρνηση της Ελβετίας την Παρασκευή (28/02) αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα ποδοσφαιρικά ματς του Σαββατοκύριακου.

Εάν η Premier League ακολουθήσει το παράδειγμα της, τότε απλά οι φίλοι της Λίβερπουλ θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο περισσότερο. Όμως με τον ιό να εξαπλώνεται γρήγορα στην Ευρώπη, η βρετανική κυβέρνηση σκέφτεται να διακόψει κάθε αθλητική δραστηριότητα για τους επόμενους δύο μήνες!

Σε μια τέτοια περίπτωση θα τεθεί θέμα συζήτησης για το αν οι 27 αγώνες που έχουν διεξαχθεί στην διοργάνωση είναι και αυτοί που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της φετινής σεζόν στην Premier League. Η Λίβερπουλ χρειάζεται μόλις 4 νίκες για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια και οποιαδήποτε απόφαση που θα μπορούσε να της στερήσει κάτι τέτοιο, φυσιολογικά θα προκαλούσε τεράστιες αντιδράσεις.

Την ίδια στιγμή ωστόσο υπάρχει η 'μάχη' της τετράδας, αυτή της 5ης θέσης, αλλά φυσικά και της παραμονής! Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Γουλβς, Άρσεναλ, Νόριτς, Γουότφορντ, Γουέστ Χαμ, οι ομάδες που εμπλέκονται άμεσα σε αυτά τα σενάρια. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και η διοργάνωση του Κυπέλλου. Στην Βρετανία τα κρούσματα του κορονοϊού έφτασαν τα 19 και υπάρχει η πιθανότητα να αναβληθούν αθλητικά γεγονότα που συγκεντρώνουν πλήθος είναι ορατή, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού - η Νιούκαστλ επέβαλε μέχρι και απαγόρευση χειραψίας.

Σύμφωνα με την Telegraph, δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος κανονισμός που να προβλέπει τι συμβαίνει εφόσον παρθεί μια απόφαση που ουσιαστικά 'ακυρώνει' το υπόλοιπο της σεζόν. Αν λοιπόν η βρετανική κυβέρνηση διακόψει κάθε αθλητική δραστηριότητα για τους επόμενους δύο μήνες στο Νησί, τότε θα πρέπει και να αποφασίσει ποια θα είναι η τύχη του πρωταθλήματος. Αν θα ολοκληρωθεί άμεσα με τους 27 αγώνες να δίνουν τίτλο, θέσεις Ευρώπης και υποβιβασμό ή θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο...

Θα πάρει η Μπαρτσελόνα το clasico με Ρεάλ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK