Ο κορονοϊός 'θέρισε' τους γκολκίπερ της Ουκρανίας που επιστράτευσε έναν 45χρονο

Τους 3 από τους 4 γκολκίπερ στην αποστολή της Ουκρανίας για το φιλικό με τη Γαλλία έβγαλε νοκ άουτ ο κορονοϊός, φέρνοντας στον πάγκο με γάντια έναν από τους βοηθούς του Αντρέι Σεβτσένκο στο τεχνικό επιτελείο...

Ο Σοβκόβσκι όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Ντινάμο Κιέβου, σε προπόνηση στο 'Etihad' πριν την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι για την φάση των '16' του Europa League στις 16 Μαρτίου 2011. (AP Photo/Jon Super)
Ο Σοβκόβσκι όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Ντινάμο Κιέβου, σε προπόνηση στο 'Etihad' πριν την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι για την φάση των '16' του Europa League στις 16 Μαρτίου 2011. AP PHOTO/JON SUPER

Στην προγραμματισμένη φιλική αναμέτρηση μεταξύ Γαλλίας και Ουκρανίας, η αποστολή των φιλοξενούμενων έφτασε στο 'Stade de France'... χτυπημένη από τον κορονοϊό. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην θέση του τερματοφύλακα, όταν μετά από τεστ βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 οι Αντρέι Πιάτοβ, Αντρέι Λούνιν και Γιούρι Πάνκιβ. Αφήνοντας έτσι ως μοναδικό διαθέσιμο γκολκίπερ στο ρόστερ τον Γκιόργκι Μπούστσαν!

Η λύση που επιστρατεύτηκε για να υπάρχει ένας ακόμη τερματοφύλακας στους αναπληρωματικούς παίκτες ήταν ο... 45χρονος Ολεξάντρ Σοβκόβσκι, που αποσύρθηκε από την δράση το 2016 ως παίκτης Ντινάμο Κιέβου!

"Ο Ολεξάντρ Σοβκόβσκι ολοκλήρωσε την επαγγελματική του καριέρα ως παίκτης τον Δεκέμβρη του 2016, αλλά διατηρεί τον εαυτό του σε καλή φυσική κατάσταση, κάνοντας συνεχώς ατομικές προπονήσεις. Το τεχνικό επιτελείο της εθνικής ομάδας τονίζει πως δεν θεωρεί υποχρεωτική την συμμετοχή του παίκτη στο αποψινό ματς με τη Γαλλία. Ο Ολεξάντρ Σοβκόβσκι μπορεί να αγωνιστεί στο ματς μονάχα αν βρεθεί θετικός στον ιό και ο Μπούστσαν ή τραυματιστεί στη διάρκεια της αναμέτρησης", σημείωνε σε ανακοίνωση της η ουκρανική ομοσπονδία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 45χρονος γκολκίπερ είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου υπό την ηγεσία του Αντρέι Σεβτσένκο.

Ο Πιάτοβ μαζί με τον μέσο Στεπανένκο δεν ταξίδεψαν στο Παρίσι, ενώ τα αποτελέσματα για τους Λούνιν και Πάνκιβ έγιναν γνωστά την Τρίτη. Ο αμυντικός της Γαλλίας Λεό Ντουμπουά είναι επίσης εκτός μάχης, καθώς επέστρεψε σπίτι του μετά την εξέταση που τον βρήκε θετικό στον ιό. Καθώς έγιναν γνωστές οι ενδεκάδες, ο Μπούστσαν πήρε τη φανέλα του βασικού γκολκίπερ της Ουκρανίας, με τον 45χρονο Σοβκόβσκι να βρίσκεται στον πάγκο των αναπληρωματικών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK