Ο κορυφαίος του 2005 χωρίς τους "Ευρωπαίους"

Παίκτες της κλάσης του Κορεάτη, Γι Σουνγκ Παρκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Ιάπωνα Χιντετόσι Νακάτα της Μπόλτον, του Ιρανού, Αλί Καρίμι της Μπάγερν Μονάχου δεν έχουν το δικαίωμα να συμπεριληφθούν στους υποψήφιους για τον κορυφαίο Ασιάτη παίκτη του 2005. Αιτία, η απόφαση που έλαβε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της ηπείρου, να δοθεί ο τίτλος σε όποιον εκ των υποψηφίων παρεβρεθεί στην τελετή βράβευσης που θα λάβει χώρα στην Κουάλα Λουμπούρ!

Ο κορυφαίος του 2005 χωρίς τους "Ευρωπαίους"

Παίκτες της κλάσης του Κορεάτη, Γι Σουνγκ Παρκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,του Ιάπωνα Χιντετόσι Νακάτα της Μπόλτον, του Ιρανού, Αλί Καρίμι της Μπάγερν Μονάχου δεν έχουν το δικαίωμα να συμπεριληφθούν στους υποψήφιους για τον κορυφαίο Ασιάτη παίκτη του 2005. Αιτία, η απόφαση που έλαβε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της ηπείρου, να δοθεί ο τίτλος σε όποιον εκ των υποψηφίων παρεβρεθεί στην τελετή βράβευσης που θα λάβει χώρα στην Κουάλα Λουμπούρ!

Οι προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές συν τον Κορεάτη, Γιουνγκ Πιο Λι και τον Ιάπωνα, Σουνσούκε Νακαμούρα, έχουν το "ελάττωμα" να αγωνίζονται σε ομάδες της Ευρώπης οι οποίες δεν μπορούν να τους επιτρέψουν να βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας στις 30 Νοεμβρίου, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ετσι η τριάδα, μέσα από την οποία θα επιλεγεί ο κορυφαίος της χρονιάς που φεύγει σε περίπου έναν μήνα, απαρτίζεται από τους Σαουδάραβες, Σαμί Αλ Τζαμπέρ και Χαμάντ Αλ Μοντασαρί αλλά και τον Ουζμπέκο, Μαξίμ Σάτσκιχ. Ο τελευταίος αγωνίζεται στην Ντιναμό Κιέβου αλλά μπορεί να ταξιδέψει στη Μαλαισία την τελευταία μέρα του Νοεμβρίου.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τις ομοσπονδίες των κρατών, με "ηχηρότερη" όλων αυτήν της Νότιας Κορέας: "Κατανοούμε ότι θα ήταν καλύτερο να παραβρεθούν οι παίκτες στην τελετή, αλλά ο καλύτερος απ'όλους αξίζει να πάρει αυτό το βραβείο. Δεν αναφερόμαστε μονάχα στον Παρκ και τον Λι. Υπάρχουν επίσης ο Νακαμούρα, ο Νακάτα και άλλοι Ασιάτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη και μπορούν να πάρουν τον τίτλο".

Η Ασιατική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε επίσης να μην δώσει βραβείο σε προπονητή, αφού κανείς απ'όσους διακρίθηκαν στην ήπειρο το 2005, δεν ήταν Ασιάτης!

News 24/7

24MEDIA NETWORK