O Kώστας Μαλλιούφας στη contra

Ο προπονητής της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ, Κώστας Μαλλιούφας, μίλησε στο Contra.gr για η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του "Δικεφάλου" "Η ομάδα είναι φαβορί για την κατάληψη της τρίτης θέσης. Αυτό όμως δεν πρέπει να... απογειώσει τους πάικτες στα ύψη, καθώς απομένουν δέκα δύσκολες αναμετρήσεις'. Την άφιξη του Ιφεάνι Ουντέζε στη Θεσσαλονίκη περιμένουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Από Δευτέρα επιστρέφουν οι "ασπρόμαυροι" σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

O Kώστας Μαλλιούφας στη contra

Ο Κώστας Μαλλιούφας μίλησε στο contra. gr

Αποτελεί ένα απ’ τα μεγαλύτερα κομμάτια της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ. Δώδεκα χρόνια υπηρέτησε πιστά τον «Δικέφαλο του Βορρά» ως παίκτης, ενώ τώρα συνεχίζει το έργο του καθοδηγώντας την β’ ομάδα του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα Νέων.

Ο Κώστας Μαλλιούφας ήρθε το 1982 στην Τούμπα ως ένας ταλαντούχος επιθετικός, αλλά στην πορεία μετατράπηκε σε εξαιρετικός αμυντικός-ρόλο που του είχε ανατεθεί απ’ τον Βάλτερ Σκότσικ- προσφέροντας τις απαραίτητες βοήθειες σε όλες τις πτέρυγες των μετόπισθεν.

Η πιο συνήθης θέση του ήταν αυτή του λίμπερο με εντολή να καθοδηγεί τους Καραγεωργίου (δεξιός-μπακ), Μήτογλου, Αλαβάντα (στόπερ) και Μαυρέα (αριστερός-μπακ).
Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος με τους «ασπρόμαυρους» το 1985, ενώ συμμετείχε σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες του ΠΑΟΚ τη δωδεκαετία, 1983-1995.


Τέθηκε αντιμέτωπος με τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά θηρία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο Ρουμενίγκε (Μπάγερν), ο Μαραντόνα (Νάπολι), ο Καρέκα (Νάπολι) και αρκετοί άλλοι «αστέρες» του χώρου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να μην κατάφερε να υποσκελίσει καμία απ’ τις ομάδες των προαναφερόμενων παικτών, αλλά ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στάθηκαν επάξια στις δύσκολες εκείνες αποστολές.

Όπως, ομοίως, εξαίρετα αγωνίζονται και οι σημερινοί απόγονοι τους, οι οποίοι βρίσκονται ένα… βήμα πριν τη συμμετοχή τους στην προκριματική φάση του ερχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

«Προσοχή στον εφησυχασμό»


Το contra. gr επικοινώνησε με τον Κώστα Μαλλιούφα ζητώντας του να θέσει την άποψη του για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, αλλά και να αναφερθεί στην ποιότητα των νεοαποκτηθέντων παικτών του «Δικεφάλου.

«Η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ έχει εκπλήξει θετικά όλο το κοινό της ομάδας.
Εγώ, βέβαια, περίμενα ότι ο «Δικέφαλος» θα εμφανιστεί ισχυρός, διότι εμπιστεύομαι τον Αγγελο Αναστασιάδη. Μπορεί να μην φανταζόμουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πλαισιωθεί στην τρίτη θέση με 8 πόντους διαφορά απ’ την ΑΕΚ, αλλά περίμενα ότι θα διαγράψει μια καλή πορεία. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως ο στόχος του δεν έχει επιτευχθεί ακόμα.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ τους παίκτες, καθώς δεν θα πρέπει να είναι εφησυχασμένοι σε ό,τι έχουν πετύχει μέχρι σήμερα. Απομένουν 10 αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν και οι κίνδυνοι είναι αρκετοί».

Εξαιρετικοί οι Γαρπόζης, Λουκά

Ο προπονητής της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ έπλεξε το εγκώμιο των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών της ομάδας, τονίζοντας πως θα δώσουν τις απαραίτητες λύσεις στον «Δικέφαλο».

«Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν να ενισχυθεί στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο. Η απόκτηση ορισμένων έμπειρων παικτών ήταν επιβεβλημένοι ώστε να πάρουν τις απαραίτητες… ανάσες οι λεγόμενοι βασικοί. Νομίζω πως όλοι όσοι ήρθαν τον Ιανουάριο στην ομάδα θα βοηθήσουν πολύ τον σύλλογο. Τόσο ο Μαλαδένης, όσοι και οι Κύπριοι, Γαρπόζης, Λουκά, είναι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές».

Περιμένουν τον Ουντέζε


Η επιστροφή του Ιφεάνι Ουντέζε στη Θεσσαλονίκη από τη Νιγηρία, είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αγγελος Αναστασιάδης. Η συμμετοχή του παίκτη στο Κόπα Άφρικα ολοκληρώθηκε με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε με τη χώρα του, αλλά η ημερομηνία που ο αμυντικός των «ασπρόμαυρων» θα αφιχθεί στη συμπρωτεύουσα είναι ακόμα άγνωστη.

Ατομικό ο Βαγγελής

Η επικείμενη καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών αναγκάζει τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να εγκαταλείψουν τους χαλαρωτικούς ρυθμούς προπονήσεων και να επιστρέψουν στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας.

Με αφετηρία της προσεχή Δευτέρα, ο Αγγελος Αναστασιάδης θα γυμνάσει τους παίκτες του στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας σε εντατικούς, μάλιστα ρυθμούς, ώστε να εμφανιστούν ετοιμοπόλεμοι στον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τη Ξάνθη.

Εν όψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ο Λάμπρος Βαγγελής εξακολουθεί να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Την Τρίτη η σύσκεψη για τα εισιτήρια

Το θέμα των εισιτηρίων στο παιχνίδι απασχολεί έντονα τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ, εν όψει του αγώνα με την Ξάνθη.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, παρουσία του Νίκου Παπαβραμίδη, καθώς οι φίλαθλοι του Δικεφάλου έχουν ήδη δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Με δεδομένη την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών οι δυο ΠΑΕ αναζητούν φόρμουλα φιλοξενίας των «ασπρόμαυρων» οπαδών.

Τέλος, μέσα τα πλαίσια της ανακατασκευής του γηπέδου της Τούμπας έχει ενταχθεί και η αλλαγή του χλοοτάπητα, ο οποίος θα είναι πλέον ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK