Ο Κώστας Βουτσάς έβαλε γκολ στον σουρεαλισμό

Η σχέση του Κώστα Βουτσά με το ποδόσφαιρο ήταν παθιασμένη και σουρεαλιστική. Η μεγάλη ποδοσφαιρική αγάπη του, μια κλασσική ταινία κι ένα καλτ διαμάντι, όπου τίμησε τη 'στρογγυλή θεά'.

Ο Κώστας Βουτσάς έβαλε γκολ στον σουρεαλισμό

Ο Κώστας Βουτσάς μπορεί να 'έφυγε' από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα, όμως κατάφερε να ξεπεράσει την φθορά του σώματος στο πέρασμα των ετών, με το να μην αποχωρίζεται λεπτό τα πάθη του: την υποκριτική, την οποία τίμησε για 70 χρόνια, τις γυναίκες, τις οποίες λάτρεψε και τίμησε μέχρι και το τέλος της ζωής του και φυσικά το ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ. Ο διάσημος ηθοποιός ανυπομονούσε σαν μικρό παιδί να μπει μέσα στην 'Αγία Σοφιά' και να αποθεώσει την αγαπημένη ομάδα του. Το σχετικό video με τα χαλάσματα του 'Νίκος Γκούμας' και την παρουσίαση του 'Αγία Σοφιά' στο οποίο είχε πρωταγωνιστήσει, προκαλεί ακόμα δάκρυα συγκίνησης. Φυσικά, δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Βουτσάς συνέδεσε το όνομα του με το ποδόσφαιρο.

To 'Μια Κυρία Στα Μπουζούκια' του 1967 τον έντυσε στα ερυθρόλευκα και χάρισε μια σκηνή ανθολογίας με το γκολ-'ότι να 'ναι- κεφαλιά, που θα ζήλευαν και οι Μόντι Πάιθον. Ο Βουτσάς φαινόταν πως δεν άντεχε στα ερυθρόλευκα, γι' αυτό και τερμάτισε το σουρεαλιστικό χιούμορ-παρωδία στη συγκεκριμένη ταινία.

Περίπου 20 χρόνια αργότερα, το 1986, έγινε και (Πόντιος) παράγοντας ποδοσφαίρου, όταν στην ταινία 'Αγάπησα έναν Πόντιο' υποδύθηκε τον Κωστίκα (ΟΚ, ήταν η εποχή της βιντεοταινίας, η πρωτοτυπία των ονομάτων δεν ήταν το φόρτε των σεναριογράφων), έναν Πόντιο παντοπώλη που επιχειρούσε να αγοράσει μια ποδοσφαιρική ομάδα, την 'Αστραπή', αντιμετωπίζοντας την ανταγωνιστική προσφορά ενός 'κουρέα' (Χρήστος Βαλαβανίδης). Ο Βουτσάς τερμάτισε την ιδέα του Έλληνα παράγοντα και δημιούργησε έναν χαρακτήρα που ενδεχομένως και να θυμίσει αρχετυπικές μορφές του πραγματικού ποδοσφαιρικού παραγοντισμού.

Ένα παράπονο μένει από όλη αυτήν την όμορφη ιστορία της ζωής του, ότι δεν πρόλαβε να μπει στο 'Αγιά Σοφιά' και να θαυμάσει την ομάδα που αγάπησε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK