Ο Κούγιας έδειξε στον Γρηγορίου γιατί δεν έκανε σωστά τη δουλειά του

Ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε σε προσωπική τοποθέτηση 5 σημείων, με ανάλυση λάθος τακτικής και επιλογής προσώπων που κόστισαν την ήττα της ΑΕΛ από την ΑΕΚ. Το πάνθεον προσώπων στον πάγκο των 'βυσσινί' επί ημερών διοίκησης του αναμένεται να διανθιστεί...

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τις επιλογές του Μιχάλη Γρηγορίου στην εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΚ με 4-1 | 22/11/2020 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI

Ο Τιμ Σπαρβ με μια 'ρουκέτα' εδάφους - αέρος ισοφάρισε για την ΑΕΛ σε 1-1, στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Μέχρι το 89' το σκορ, που ήταν και το τελικό, είχε γίνει 4-1 για την Ένωση. Ο ιδιοκτήτης των 'βυσσινί', Αλέξης Κούγιας, σε προσωπική του δήλωση έσπευσε να σχολιάσει το αποτέλεσμα. Καμία έκπληξη, καθώς συνηθίζει να προχωράει σε τέτοιες τοποθετήσεις πολύ συχνά. Είναι γνώστης του αντικειμένου, έστω κι αν επιλέγει να ασχολείται πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο με τις αποφάσεις των προπονητών που κάθονται και συχνά αλλάζουν στον πάγκο της ΑΕΛ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι ο 11ος τεχνικός επί ημερών Αλέξη Κούγια στην ομάδα του κάμπου. Και ο μακροβιότερος, αφού βρίσκεται στη θέση του από τον Αύγουστο του 2019. Πριν συνεχίσουμε, ας θυμηθούμε τα ονόματα που πέρασαν από τον πάγκο της ΑΕΛ την τελευταία πενταετία, όσο ο κορυφαίος ποινικολόγος έχει τα διοικητικά ηνία των 'βυσσινί':

2015-2016 Ράτκο Ντόστανιτς, Σάκης Τσιώλης

2016-2017 Άγγελος Αναστασιάδης, Σάκης Τσιώλης, Θεόδωρος Βουτυρίτσας, Αντρέ Πάους

2017-2018 Αντρέ Πάους, Τζάκι Ματάισεν, Ηλίας Φυντάνης, Ράτκο Ντόστανιτς, Σωτήρης Αντωνίου

2018-2019 Σωτήρης Αντωνίου, Tζιανλούκα Φέστα

2019-2020 Γκόρνταν Πέτριτς, Μιχάλης Γρηγορίου

Θα συμφωνήσουμε πως οι αλλαγές είναι πάρα πολλές. Κατά μέσο όρο 2 ανά σεζόν, ενώ οι Ντόστανιτς και Τσιώλης είχαν από δύο θητείες. Συνολικά 11 τα διαφορετικά πρόσωπα. Σύντομα μπορεί να γίνουν και 12, κρίνοντας από το ύφος της τοποθέτησης του Αλέξη Κούγια μετά την αναμέτρηση με την ΑΕΚ:

"Κρίμα για την προσπάθεια των παιδιών.

Το λάθος που γίνεται, πριν δεχθούμε το δεύτερο γκολ, από τον παίκτη που το έκανε, είναι ασυγχώρητο και δυστυχώς το ίδιο ακριβώς λάθος γίνεται και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και στο παιχνίδι με τον Βόλο και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (στο οποίο ευτυχώς δεν χάσαμε βαθμούς και ανατρέψαμε το σκορ) και δυστυχώς ο ίδιος παίκτης κάνει το ίδιο χοντρό λάθος και σήμερα και σε όλα αυτά τα παιχνίδια στερηθήκαμε βαθμούς.

Κακή διαχείριση του τραυματισμού Νικολιά.

Ούτε ο Μιλοσάβλιεβιτς μπορεί να παίξει αριστερά και στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, αλλά έπαιζε στη θέση του, ούτε ο Τόρζε στα 32 του μπορεί να γίνει 8άρι.

Κάκιστη διαχείριση και μετά την ισοφάριση.

Στον πάγκο υπήρχαν ο καλύτερος στόπερ μας ο Ζίζιτς, ο διεθνής με την Εθνική Αιγύπτου αμυντικός χαφ Γκαζαλ και ο διεθνής με την Εθνική Κύπρου Γιάννης Κωστή, που είναι κανονικό χαφ.

Πόσο πρέπει να ξεζουμιστούν ο Ντουρμισάι και ο Πλατέλλας και για ποιο λόγο ακριβοπληρώνουμε τον πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος πριν 2 χρόνια τον Γιουνές και τον Τρούγιτς της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας Ντέμπρετσεν;

Ευτυχώς έχω μάθει να μετράω μέχρι το χίλια.

Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την ΑΕΚ, όταν αυτή έχει προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια και εσύ 3, αλλά όταν σου δίνεται η ευκαιρία πρέπει να το κάνεις.

Ευχαριστώ ειλικρινά τη διοίκηση της ΑΕΚ για την υπέροχη φιλοξενία".

Ο Αλέξης Κούγιας 'καρφώνει' χωρίς να κατονομάζει, τον Κροάτη αριστερό μπακ Ματέο Μούζεκ. Να περάσει ο επόμενος... Του χρεώνει -ορθώς- το 2-1 του Ανσαριφάρντ και όπως φαίνεται τον έχει τυλιγμένο σε μια κόλλα χαρτί, σημειώνοντας τα λάθη του σε προηγούμενα ματς. Προφανώς απορεί με τη χρησιμοποίηση του. Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, ο κ. Κούγιας ξεκάθαρα εκφράζει τις ενστάσεις του για την διαχείριση του Μιχάλη Γρηγορίου στην αναμέτρηση.

Για τον τρόπο που επέλεξε να αντικαταστήσει τον τραυματία Νικολιά, τη μετάθεση του Μιλοσάβλιεβιτς αριστερά, την χρησιμοποίηση του Τόρζε σε θέση '8', το γεγονός πως ήταν στο πάγκο αντί το χορτάρι οι Ζίζιτς, Γκαζάλ και Κωστή. Αλλά και γιατί δεν υπήρξε φρεσκάρισμα στην επίθεση με τους Γιουνές και Τρούγιτς. Η τρίτη από το τέλος ατάκα του λέει πολλά, ως προς τις προθέσεις του, καθώς επικαλείται την υπομονή του ως ανασταλτικό παράγοντα άμεσων αποφάσεων. Υπομονή που όμως δεν κρατάει για πολύ, ειδικά σε εκρηκτικούς χαρακτήρες σαν του Αλέξη Κούγια - τουλάχιστον αυτό έχει διδάξει το παρελθόν. Έκπληξη για το τέλος, καθώς ευχαριστεί την ΠΑΕ ΑΕΚ για την υπέροχη φιλοξενία - και είναι γνωστό πως οι σχέσεις του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη δεν είναι καλές, για να το θέσουμε κομψά.

Το σίγουρο είναι πως συχνά οι τοποθετήσεις παραγόντων επί αγωνιστικών θεμάτων μοιάζουν εκτός των αρμοδιοτήτων τους. Ωστόσο είναι αυτοί που αποφασίζουν. Ένα δυνατό ερώτημα είναι αν ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ έχει δίκιο στις ενστάσεις του - ακόμη κι αν δεν έπρεπε να τις εξωτερικεύσει με δημόσια τοποθέτηση. Σε κάθε περίπτωση, το πάνθεον προσώπων στον πάγκο των 'βυσσινί' επί ημερών διοίκησης του Αλέξη Κούγια αναμένεται να διανθιστεί...

News 24/7

24MEDIA NETWORK