Ο Κουτσιανικούλης στη λίστα του Μπάγεβιτς

Στην λίστα που έφτιαξαν και παρέδωσαν Μπάγεβιτς – Μανωλάς στον Γιώργο Κιντή πρώτα πρώτα φιγουράρουν τα ονόματα των Κουτσιανικούλη, Μανιάτη, Λεονάρντο, Σίμιτς και Μάκου. Εξάλλου για την θέση του αριστερού μπακ, εκτός από τον Χοσέ Σάφερ της Σαν Λορέντζο, στην ΑΕΚ εξετάζουν και την περίπτωση του 20χρονου Βραζιλιάνου Άντερσον Πίκο της Γκρέμιο που κοστίζει λιγότερο (από τον Αργεντινό).

Ο Κουτσιανικούλης στη λίστα του Μπάγεβιτς

Όλα αυτά τα θέλει ο Μπάγεβιτς, οι στόχοι είναι δεδομένοι, ωστόσο κυριαρχεί ακόμα η αβεβαιότητα. Σε σημείο που να μην είναι καθόλου σίγουρο ότι η ΑΕΚ θα πραγματοποιήσει μετεγγραφές τον Ιανουάριο.

Πολύ σύντομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, να γνωρίζουμε ποια στάση θα κρατήσουν από δω και πέρα οι μέτοχοι. Οι περιπτώσεις είναι δύο:

1. Αποφασίζουν πως θα συνεχίσουν να επενδύουν και κατά συνέπεια μέχρι τον Μάιο θα πρέπει να βάλουν περί τα 14 εκατομμύρια, πέρα από τις όποιες μετεγγραφές αν γίνουν.

2. Δεν βάζουν πλέον άλλα χρήματα και δημοσιοποιούν την πρόθεση τους να αποχωρήσουν ρίχνοντας το μπαλάκι σε όποιον ενδιαφερόμενο θέλει να πάρει το πακέτο των μετόχων. Κατ’ αυτόν τρόπο θα θέλουν να κάνουν «πάσα» τα χρέη και τις άμεσες υποχρεώσεις, που αν προστεθούν (εφορία, ομολογιακό δάνειο και τρέχουσα σεζόν) είναι κοντά στα τριάντα εκατομμύρια.

Κατά πληροφορίες, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να εξασφαλίσουν τραπεζικό δάνειο (ύψους οχτώ εκατομμυρίων όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός) και αυτό πιθανώς να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση και να επισπεύσει τις όποιες εξελίξεις.
Προκαλεί εντύπωση επίσης, σε σχέση με την πρόθεση τους να επενδύσουν από δω και πέρα, η απόφαση τους να αυξήσουν το μετοχικό κεφάλαιο κατά 8 εκατομμύρια ευρώ και όχι κατά 15 όπως είχε αποφασιστεί παλαιότερα. Τα 8 σχεδόν καλύφθηκαν απ’ αυτά που έβαλαν εφέτος. Αν λοιπόν σκοπεύουν να βάλουν κι άλλα χρήματα γιατί δεν είναι μεγαλύτερη η αύξηση;


News 24/7

24MEDIA NETWORK