Κριστιάνο Ρονάλντο: Το αστείο λάθος που του κόστισε την ομάδα της καρδιάς του

Πώς ένα χαμένο ραντεβού άλλαξε ολόκληρη την ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τη ζωή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χαιρετά τους φαν πριν από το ματς Γιουβέντους - Κάλιαρι.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χαιρετά τους φαν πριν από το ματς Γιουβέντους - Κάλιαρι. AP

Περίπου 25 χρόνια πριν, η έννοια του 'ραντεβού ύπνου' για τον Κριστιάνο Ρονάλντο έμοιαζε με παράξενο αστείο. Ο 10χρονος Κριστιάνο είχε την επιθυμία να παίξει για μια και μοναδική ομάδα. Δεν ήταν η Ρεάλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή η Γιουβέντους. Ο νεαρός Ρονάλντο ονειρευόταν να καταφέρει να παίξει για τη Μαριτiμο, μια ομάδα της οποίας η έδρα απείχε λίγα μέτρα μακριά από τη γειτονιά του κι εκεί πίστευε πως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν λαϊκό ήρωα της αστικής Πορτογαλίας. H Μαρίτιμο, ομάδα της οποίας υπήρξε προπονητής και ο Πέδρο Μαρτίνς (2014-2018), λίγο πριν πάει στον Ολυμπιακό, είχε τη φήμη της ομάδας που ήξερε πώς να αναδεικνύει νεαρούς παίκτες με έμφυτο ταλέντο, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ντο Σάντος Αβέιρο.

Ο Ρονάλντο εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής της Αντορίνια, μια ομάδα 5ης κατηγορίας του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και για την απόκτησή του είχαν ενδιαφερθεί τόσο η Μαρίτιμο όσο και η Νασιονάλ Μαδέιρα. Ο άνθρωπος που είχε αναλάβει εκ μέρους της Μαρίτιμο να πάρει τον νεαρό παίκτη στην ομάδα ήταν ο διευθυντής του τμήματος υποδομών, Μπερναρντίνο Ρόζα. Το ραντεβού με τους γονείς του Ρονάλντο είχε κλειστεί για Παρασκευή, όμως ο Ρόζα, ο οποίος εργαζόταν σε τράπεζα τα πρωινά, δεν κατάφερε να πάρει άδεια και με ένα τηλεφώνημα ειδοποίησε τους γονείς του Ρονάλντο πως θα έπρεπε να αναβληθεί το ραντεβού τους. "Μπορώ και Σάββατο και Κυριακή, αν θέλετε", τους είχε πει με σχεδόν ενοχική διάθεση.

Όμως, αυτή η αστοχία του Ρόζα είχε δώσει ήδη το πλεονέκτημα στη Νασιονάλ. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ρονάλντο ήθελε να πάει στη Μαρίτιμο, η μητέρα του είχε δώσει το "ΟΚ" για να προχωρήσει η συμφωνία με τη Νασιονάλ. Ο Ροναλντο κατέληξε στη Νασιονάλ και από εκεί ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ Λάζλο Μπόλονι, σε μια κίνηση εντυπωσιακής διορατικότητας, αποφάσισε να τον δοκιμάσει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η συνέχεια αποτελεί 'χρυσό κεφάλαιο' της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Στα 22 του ο Ράσφορντ είναι καλύτερος από τον 22χρονο Ρονάλντο; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK