Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο χειρότερος εκτελεστής φάουλ εδώ και χρόνια

Γιατί όταν εκτελεί φάουλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο οι αντίπαλοι τερματοφύλακες πρέπει να αισθάνονται ήσυχοι. Οι αριθμοί και τα ποσοστά δείχνουν τη 'μαύρη' αλήθεια.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας σε στιγμιότυπο του αγώνα με τις ΗΠΑ για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στην 'Αρένα ντα Αμαζόνια', Μανάους, Κυριακή 22 Ιουνίου 2014
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας σε στιγμιότυπο του αγώνα με τις ΗΠΑ για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στην 'Αρένα ντα Αμαζόνια', Μανάους, Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 AP PHOTO/MARTIN MEJIA

Η μία ανάγνωση τον ευνοεί απόλυτα, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ στην ιστορία του Champions League. Η δεύτερη ανάγνωση, όμως, είναι η προσπάθειά του στον 1ο αγώνα της φάσης των 16 του φετινού τουρνουά, στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης της Γιουβέντους με τη Λιόν στη Γαλλία, που κατέληξε απογοητευτικά στο τείχος. Η πραγματικότητα ευνοεί τη δεύτερη ανάγνωση.

Στην καριέρα του ο Πορτογάλος έχει σκοράρει 54 φορές με εκτέλεση φάουλ σε αγώνα για επίσημη διοργάνωση, αν και υπάρχουν πηγές που του πιστώνουν 55 γκολ. Το μπέρδεμα οφείλεται σε έναν αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Ρεάλ Σοθιεδάδ το 2010 και στην ανάγκη που αισθάνθηκε η 'Marca' λόγω σερί... ξηρασίας τερμάτων να του πιστώσει ένα γκολ με φάουλ, όταν η μπάλα φανερά εξοστρακίστηκε στον Πέπε που βρισκόταν στο τείχος, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Η ισπανική εφημερίδα είναι εκείνη που χορηγεί το βραβείο του 1ου σκόρερ της Primera Division κάθε χρόνο κι έτσι πίστωσε το γκολ στον Ρονάλντο, παρότι η λίγκα το πίστωσε στον Πέπε.

Όπως και να 'χει, οι 'μερένγκες' είναι ο τελευταίος σύλλογος με τον οποίο ο Ρονάλντο έχει σκοράρει με εκτέλεση φάουλ. Συγκεκριμένα, έχει πανηγυρίσει 13 φορές με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 32 (ή 33) με τη Ρεάλ και έχει ακόμα 8 τέρματα με την εθνική Πορτογαλίας. Φτάνοντας τα 1.001 παιχνίδια σε επίπεδο ανδρών με συλλόγους και εθνική ομάδα, ο Πορτογάλος έχει 54 γκολ με φάουλ, παρότι εδώ και πάνω από μια δεκαετία είναι ο βασικός εκτελεστής τέτοιων προσπαθειών όπου κι αν αγωνίζεται.

Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί του στη Ρεάλ, τα 9 χρόνια που ήταν κάτοικος του 'Σαντιάγο Μπερναμπέου'. Από τη στιγμή που πήρε μεταγραφή από τη Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ κέρδισε 619 φάουλ που εκτελέστηκαν απευθείας. Ο Ρονάλντο εκτέλεσε τα 444 εξ αυτών και σκόραρε 32 φορές. Για τη σύγκριση, ο Γκάρεθ Μπέιλ εκτέλεσε 55 φάουλ από αυτά τα 619 και ο Μεσούτ Εζίλ μόλις 18.

Στη Γιουβέντους υπάρχει μια αντίστοιχη κατάσταση. Όταν βρίσκεται στο γήπεδο ο 35χρονος Πορτογάλος κι η 'γηραιά κυρία' κερδίζει φάουλ σε θέση για απευθείας εκτέλεση (ή για... υποψία απευθείας εκτέλεσης), ο Ρονάλντο στήνεται πίσω από την μπάλα, παίρνει φόρα με τον γνωστό τρόπο του και σουτάρει. Στις 38 φορές που το έκανε αυτό από το καλοκαίρι του 2018 σε επίσημους αγώνες των 'μπιανκονέρι' έχει 0 γκολ. Οι 24 προσπάθειές του προσέκρουσαν στο τείχος, οι 11 αντιμετωπίστηκαν από τον τερματοφύλακα, οι 2 έφυγαν άουτ και η εναπομείνασα κατέληξε στο δοκάρι.

Μάλιστα, παρότι είναι ο αρχισκόρερ στο Champions League με αυτόν τον τρόπο, έχοντας στείλει 12 φάουλ στα αντίπαλα δίχτυα, τα 4 εξ αυτών σε αγώνα νοκ άουτ, οι τελευταίες 25 εκτελέσεις, μαζί με αυτήν στο Λιόν, δεν κατάφεραν να μετατραπούν σε γκολ. Αυτό το 0/25 και το 0/38 με τη Γιουβέντους απλά επιβεβαιώνουν το συμπέρασμα (και τους αριθμούς) που είχε βγει από το 2015, ότι ο Ρονάλντο δεν είναι σπεσιαλίστας στα φάουλ, παρότι τα εκτελεί όλα εκείνος.

Εμπαπέ ή Χάαλαντ; Ποιος είναι καλύτερος; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK