Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα γίνει φέτος δισεκατομμυριούχος

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δέχθηκε την πρόταση των διοικούντων τη Γιουβέντους, για περικοπές μισθών και άφησε στην άκρη κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Παρ' όλα αυτά, παραμένει σε τροχιά να γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

O Kριστιάνο Ρονάλντο είναι κοντά στο να φτάσει το δισεκατομμύριο, σε ό,τι αφορά τα χρήματα που 'χει 'βγάλει' στην καριέρα του. Και από ό,τι φαίνεται, δεν θα τον σταματήσει ο κορονοϊός -μέσω περικοπών.
O Kριστιάνο Ρονάλντο είναι κοντά στο να φτάσει το δισεκατομμύριο, σε ό,τι αφορά τα χρήματα που 'χει 'βγάλει' στην καριέρα του. Και από ό,τι φαίνεται, δεν θα τον σταματήσει ο κορονοϊός -μέσω περικοπών. AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είχε κάποιο θέμα να αποδεχθεί την πρόταση της Γιουβέντους να 'κόψει' το 30% του ετήσιου μισθού, ώστε να καταφέρει ο σύλλογος να επιβιώσει του κορονοϊού. Με τα μέτρα που προτάθηκαν από τη διοίκηση, εξασφαλίζονται 90.000.000 ευρώ.

Ο CR7 επρόκειτο να λάβει για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 το ποσό των 10.000.000 ευρώ. Χωρίς τα μηνιάτικα για το Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, 'ψαλιδίζεται' κατά 3.930.000 ευρώ. Αυτό θα γίνει εφόσον δεν ολοκληρωθεί η σεζόν. Αν ολοκληρωθεί, θα πάρει τα συμφωνηθέντα -όπως και όλοι οι άλλοι.

Όπως ωστόσο, ενημερώνει το Forbes “θα παραμείνει σε τροχιά να γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος παίκτης, της σεζόν”.

Ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του πλανήτη (100.920.000 ευρώ για σύνολο -ο πρώτος Λίονελ Μέσι βρίσκεται στα 117.590.000 ευρώ), έχει χορηγικές συμφωνίες με τους Nike, Herbalife, Altice, DAZN, MTG, Electronic Arts, CR7 line of τζιν, εσώρουχα, παπούτσια, αρώματα, ξενοδοχεία και γυμναστήρια (όλα αυτά έχουν το όνομα του -τα ξενοδοχεία είναι στην Πορτογαλία και τα γυμναστήρια παντού), συνολικής αξίας 40.740.000 ευρώ.

Δεν θέλω να ξεχνάς πως από τον Μάρτιο του 2019 είναι και ιδιοκτήτης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών, στην Ισπανία (Insparya), όπως δεν πρέπει να λησμονείς τα social media. Είναι ο χρήστης του Instagram με τους περισσότερους followers, σε όλον τον κόσμο. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τη σελίδα του στο Facebook (έχει τα περισσότερα likes από κάθε άλλο αθλητή). Μόνο από χορηγούμενα posts, 'έβγαλε' πέρυσι 44.260.000 ευρώ. Κάθε δημοσίευση κοστίζει -στις εταιρίες- 875.000 ευρώ και προφανώς, ο Πορτογάλος έχει τις πιο ακριβές τιμές -από όλους. Για αυτό και οι Αμερικανοί τον έχουν χαρακτηρίσει 'walking billboard'.

Για να μη σε κουράζω με αριθμούς, κράτα πως ο πρώτος ενεργός αθλητής που έγινε δισεκατομμυριούχος -με χρήματα που 'έβγαλε' από την καριέρα του- ήταν ο Τάιγκερ Γουντς, το 2009. Ο δεύτερος ήταν ο Φλόιντ Μέιγουεδερ, το 2017. Ακολούθησαν κι άλλοι και φέτος από ό,τι φαίνεται ο Ρονάλντο θα προστεθεί στην παρέα. Έχε υπ' όψιν σου πως δωρίζει κάθε χρόνο εκατομμύρια σε ιδρύματα και ιδιαίτερους σκοπούς. Η τελευταία δωρεά έγινε για να ενισχυθεί ο αγώνας εναντίον του Covid-19: κατέθεσε 1.000.000 ευρώ, προς διάθεση των εντατικών μονάδων των νοσοκομείων στην Πορτογαλία.

Ως επίλογο κράτα τη διάψευση της πληροφορίας που τον ήθελε να 'χει πάρει τα πέντε παιδιά του και τη σύντροφο του και να 'χουν πάει σε νησί που αγόρασε -αποκλειστικής χρήσης-, έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση στην Ιταλία. Διαψεύστηκε και η είδηση ότι διέθεσε τα δυο ξενοδοχεία που 'χει στην Πορτογαλία, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως νοσοκομεία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK