Ο Κρίστινσον δεν χρειάζεται δικηγόρο για να υπογράψει στον Ολυμπιακό

Ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον είναι ο νέος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, είναι ένας από τους καλύτερους της Super League, είναι ένας κατασταλαγμένος παίκτης που θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα πριν το επόμενο: αυτό της νομικής.

Ο Κρίστινσον εν δράσει με τα πορτοκαλί της ΑΕΛ
Ο Κρίστινσον εν δράσει με τα πορτοκαλί της ΑΕΛ EUROKINISSI SPORTS

UPDATE 07/07: Η ΑΕΛ ανακοίνωσε ότι ο Εγκμουντουρ Κρίστινσον πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Μέχρι πρότινος ο συνδυασμός Ισλανδός και ποδοσφαιριστής προκαλούσε μειδίαμα. Ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον δεν είναι ούτε ξυλοκόπος ούτε ψαράς. Ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και όταν τελειώσει με αυτό θα αφοσιωθεί στη δεύτερη μεγάλη του αγάπη: τη δικηγορία. Ο 31 ετών και ύψους 1.90 Ισλανδός τερματοφύλακας της ΑΕΛ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη νομική και -όπως ο ίδιος έχει δηλώσει- όταν 'κρεμάσει' τα γάντια του θέλει να ασχοληθεί μ’ αυτό. Ούτε προπονητική ούτε κάποιο πόστο εντός ποδοσφαίρου.

Ο Πίτερ Σμάιχελ, εκτός από αφίσα στο δωμάτιό του, ήταν το ίνδαλμα που ήθελε να μιμηθεί. Η φωτογραφία του αρχοντικού Δανού ήταν εκεί να την κοιτάζει καθημερινά, στον ελεύθερο χρόνο του, όταν έκλεινε τα πολυσέλιδα βιβλία διαβάζοντας δίκαιο και δικονομικές αρχές. Το ποδόσφαιρο ήταν ένα παιδικό χόμπι που εξελίχθηκε σε αγάπη και κατόπιν σε επάγγελμα, το οποίο γνώριζε εκ των προτέρων ότι έχει ημερομηνία λήξης.

Ξεκίνησε την καριέρα του μόλις 17 ετών στη Φραμ, την οποία το ελληνικό κοινό πρωτογνώρισε στο παρελθόν στα ευρωπαίκά ραντεβού της με τον Παναθηναϊκό. Πέντε χρόνια αργότερα έφτασε να είναι ο 'Αθλητής της Χρονιάς' για την ομάδα του Ρέικιαβικ παρά το γεγονός ότι υπηρετούσε μία αντιεμπορική θέση, αυτή του τερματοφύλακα. Δοκιμάστηκε σε Νορβηγία και Σκωτία, έπαιξε στη Δανία, 'μετακόμισε' στη Σουηδία και στην Ολλανδία αργότερα για να καταλήξει τον Αύγουστο του 2018 στην ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια.

Η μεταγραφή πέρασε απαρατήρητη εκείνο το καλοκαίρι, αλλά όχι ο ίδιος. Κέρδισε τα γάντια του βασικού, πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια της θεσσαλικής ομάδα και σιγά-σιγά έχτισε το όνομα του στη χώρα μας, όντας ένας από τους καλύτερους, σουπερλιγκάτους, τερματοφύλακες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πριν προκύψει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ είχαν εξετάσει την περίπτωσή του.

Πώς προέκυψε ο Ολυμπιακός

Τόσο την προηγούμενη όσο και την τρέχουσα σεζόν, πριν προκύψει η πανδημία του κορονοϊού, ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον ήταν σταθερή αξία για την ΑΕΛ έχοντας μετρήσει συνολικά 61 συμμετοχές και 21 clean sheets στη θητεία του. Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας έκανε την οικονομική υπέρβαση και τον περασμένο Φεβρουάριο γνωστοποίησε ότι ήρθε σε συμφωνία μαζί του για να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, για άλλον ένα χρόνο. Επίσης, φρόντισε να ξεκαθαρίσει στον ποδοσφαιριστή ότι δεν πρόκειται να του 'φράξει' το δρόμο, αν προκύψει πρόταση που να ικανοποιεί τα οικονομικά θέλω του συλλόγου, αλλά και τις δικές του προσδοκίες.

Κάπου εκεί άρχισε να αχνοφαίνεται ο Ολυμπιακός, ειδικά όταν για τον Ζοσέ Σα δημιουργήθηκε ένα κλίμα αποχώρησης. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ των Πειραιωτών, επίσης από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα, φαίνεται να εξετάζει την προοπτική μεταγραφής από τους επίδοξους πρωταθλητές για κάτι ανώτερο συνολικά και στον Ολυμπιακό μαγειρεύουν πριν πεινάσουν.

Ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον για τους 'ερυθρόλευκους' είναι μία αξιόπιστη λύση, είτε μείνει είτε φύγει ο Σα. Πίσω του βρίσκεται ο Μπομπί Αλέν, ο οποίος έχει περάσει απαρατήρητος και φαίνεται να είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που ήρθε απλά για να καλύψει το κενό. Ο Κρίστινσον δεν είναι τέτοια. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δώσει την έγκριση του, αφού γνωρίζει καλά ότι ο Ισλανδός τερματοφύλακας μπορεί να βοηθήσει ακόμα και ως βασικός, στην περίπτωση που ο Σα φύγει για άλλες πολιτείες.

Τι θέλει η ΑΕΛ

Η πλευρά της θεσσαλικής ομάδας φρόντισε να διαψεύσει τις προηγούμενες μέρες ότι υπάρχει συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον Κρίστινσον. Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχει καπνός - και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Όπως τονίσαμε παραπάνω, η ΑΕΛ δεν θα εμποδίσει τον παίκτη της να κάνει το βήμα παραπάνω, αλλά πρέπει πρώτα να ικανοποιηθεί στα ανταλλάγματα που θα λάβει με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή είναι το σημαντικότερο περιουσιακό της στοιχείο. Και για να ικανοποιηθεί, τα ρεπορτάζ λένε ότι θα χρειαστεί ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ μίνιμουμ.

Τι θέλει ο Κρίστινσον

Ο Ισλανδός φτάνει σε μία ηλικία που κάθε ποδοσφαιριστής κοιτάζει το τελευταίο και καλό συμβόλαιό του. Την τελευταία ευκαιρία. Στην Ελλάδα βρήκε ό,τι δεν κατάφερε στα προηγούμενα ταξίδια του. Εξαιρετικός γκολκίπερ, εξαιρετικός στο build up (σημαντικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς), με επίσης εξαιρετική χρήση των ποδιών του (δεν είναι τυχαίο ότι στο τρέχον πρωτάθλημα μετράει δύο ασίστ!).

Για τον Κρίστινσον ο Ολυμπιακός είναι ιδανική περίπτωση είτε έχει μπροστά του τον 'βράχο' που ακούσει στο όνομα Σα είτε φυσικά γίνει αυτός ο βασικός γκολκίπερ για τη νέα σεζόν. Ανεβάζει αυτομάτως την αξία του, κρατάει την πόρτα της Εθνικής ανοιχτή και 'ρευστοποιεί' μία ξεχωριστή παρουσία του την εφετινή περίοδο.

Το αν θα προκύψει 'γάμος' θα φανεί τις επόμενες μέρες. Ο ίδιος θέτει εαυτόν στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου για τα πλέι άουτ. Απόλυτος επαγγελματίας και εξαιρετικός χαρακτήρας, έχουν να το λένε στη Λάρισα.

Η αφίσα του Σμάιχελ στο δωμάτιό του έχει ξεφτίσει, η δική του αξία όχι. Και όταν φτάσει η περίοδος να ασχοληθεί με τη νομική, θα έχει να λέει για όσα του άφησε η Ελλάδα, στον -ίσως- τελευταίο του σταθμό. Η άνοδος στο ποδοσφαιρικό 'χρηματιστήριο' και η φιλία του με τον Αλέξη Κούγια. Το δεύτερο θα τον βοηθήσει στο επόμενο βήμα, όταν πέσουν οι 'τίτλοι τέλους' στο ποδόσφαιρο. Μέχρι τότε, μπροστά του υπάρχει η πρόκληση του Ολυμπιακού και ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει μπροστά την πρόκληση του Σα, σε μία υπόθεση που όπως φαίνεται θα απασχολήσει ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK