Ο Κρόος είπε ψέματα για να γίνει σταρ στη Μπάγερν Μονάχου

Θα μπορούσε όλη η καριέρα του Τόνι Κρόος να βασιστεί σε ένα ψέμα; Σύμφωνα με τον ίδιο τον Γερμανό διεθνή, ναι. Και εξήγησε το πώς.

Ο Τόνι Κρόος με την φανέλα της εθνικής Γερμανίας στην διάρκεια της αναμέτρησης με την Β. Ιρλανδία για το group C της προκριματικής φάσης του Euro 2020, στο Windsor Park του Μπέλφαστ στις 9 Σεπτεμβρίου 2019. (AP Photo/Peter Morrison)
Ο Τόνι Κρόος με την φανέλα της εθνικής Γερμανίας στην διάρκεια της αναμέτρησης με την Β. Ιρλανδία για το group C της προκριματικής φάσης του Euro 2020, στο Windsor Park του Μπέλφαστ στις 9 Σεπτεμβρίου 2019. AP PHOTO/PETER MORRISON

Ο Τόνι Κρόος αποτελεί έναν μέσο παγκόσμιας κλάσης, με πλούσιο παλμαρέ σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο. Με την εθνική Γερμανίας μετράει 96 συμμετοχές με 17 γκολ και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τις φανέλες των Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης έχει 565 επίσημες εμφανίσεις με 64 γκολ και 135 ασίστ. Θα μπορούσε όλη η καριέρα του να βασιστεί σε ένα ψέμα; Σύμφωνα με τον ίδιο, ναι.

Όπως αποκάλυψε ο 30χρονος Γερμανός, ένα ψέμα που είπε κάποτε στον γιατρό της Μπάγερν Μονάχου για το πώς απέκτησε έναν τραυματισμό τον βοήθησε ώστε να φύγει με δανεισμό για την Λεβερκούζεν, γεγονός που αποδείχθηκε καταλυτικό για την εξέλιξη της καριέρας του. Στην ηλικία των 18 ετών ο Κρόος επισκέφθηκε το Ροστόκ, όπου ήταν ποδοσφαιριστής των ακαδημιών της Χάνσα. Αποφάσισε να πάει να παίξει μπάλα με τους φίλους του και μια κακή στιγμή ήταν αρκετή για να υποστεί ρήξη συνδέσμων και να μείνει εκτός δράσης για 3 μήνες.

Όταν ο Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt, γιατρός της Μπάγερν, τον ρώτησε πως συνέβη ο τραυματισμός, ο Κρόος επέλεξε να του πει πως έγινε τρέχοντας στα βουνά για να προπονηθεί. "Δεν το έχει ξανακούσει κανείς μέχρι σήμερα. Όταν οι εξετάσεις έδειξαν ρήξη συνδέσμων, ένιωθα πως δεν ήθελα να αποκαλύψω πως συνέβη παίζοντας ποδόσφαιρο με τους φίλους μου. Τώρα, μετά από τόσα πολλά χρόνια, δεν μπορώ να τιμωρηθώ γι' αυτό!"

Ο Γερμανός διεθνής χαφ υποστηρίζει πως μετά από αυτό το ψέμα του, ακολούθησε ο 18μηνος δανεισμός του στη Λεβερκούζεν. Η παρουσία του στις 'ασπιρίνες' ήταν τόσο θετική που είχε ως αποτέλεσμα την κλήση του στην εθνική Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, πριν δηλαδή επιστρέψει στην Μπάγερν Μονάχου.

"Η Μπάγερν δεν θα μου είχε επιτρέψει να φύγω αν ήμουν απόλυτα υγιής. Δεν με χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα πριν, έτσι δεν πιστεύω πως θα είχα ευκαιρίες να αγωνιστώ αν είχα μείνει. Έγιναν έτσι τα πράγματα και ήρθε ο δανεισμός μου στη Λεβερκούζεν, εξέλιξη η οποία αποδείχθηκε ιδανική για την καριέρα μου".

Ο Γιούπ Χάινκες του έδωσε γρήγορα φανέλα βασικού στην Λεβερκούζεν. Όταν ο έμπειρος προπονητής κάθισε στον πάγκο της Μπάγερν από το 2011 ως το 2013, ήταν φυσικό επόμενο να εμπιστευτεί εκ νέου τον Κρόος που γρήγορα έγινε σταρ στους Βαυαρούς.

"Ήταν ο προπονητής που είχα για περισσότερο διάστημα, αυτός που με βοήθησε να αποκτήσω σημαντικό ρόλο στην Λεβερκούζεν, αυτός που με βοήθησε να καθιερωθώ στην Μπάγερν, αυτός που με βοήθησε να γίνω ένας top ποδοσφαιριστής", παραδέχεται ο Κρόος μέχρι και σήμερα. Μια απόδειξη πως ίσως πράγματι υπάρχουν αθώα ψέματα, από αυτά που δεν μπορούν να πληγώσουν κανέναν. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στην περίπτωση του Τόνι Κρόος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK