Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος παλεύει για το comeback στην άσημη Λοκομοτίβα

Στη 'μικρούλα' Λοκομοτίβα της Κροατίας, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος καταφέρνει ότι πέτυχε στην καριέρα του για τελευταία φορά την σεζόν 2017/18. Και αθόρυβα επιχειρεί ένα ακόμη come back στο ποδόσφαιρο, γνωρίζοντας πως πρέπει να μάθει τα βήματα από την αρχή.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με την φανέλα της Λεβερκούζεν, τον Νοέμβριο του 2015. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με την φανέλα της Λεβερκούζεν, τον Νοέμβριο του 2015. Ⓒ 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Από τον Σβορώνο Πιερίας στον Ολυμπιακό. Ντεμπούτο σε επίπεδο Α' εθνικής πριν καν κλείσει τα 16. Και μεταγραφή στο εξωτερικό μόλις στα 18 του χρόνια. Η περιπέτεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου στην Bundesliga ξεκίνησε με τα χρώματα της Σάλκε. Συνεχίστηκε με την φανέλα των Λεβερκούζεν, Λειψίας και Αμβούργου, σε ένα μεταγραφικό πακέτο συνολικής αξίας 17 εκατ. ευρώ. Αυτό που κανείς δεν υπολόγιζε ήταν οι τραυματισμοί.

Τόσο σε συχνότητα, όσο και σε σοβαρότητα. Παίκτης με σπουδαία προοπτική, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και για την Εθνική Ελλάδας που όμως ποτέ δεν μάθαμε το ταβάνι του. Ανήκει σε εκείνο το γκρουπ των παικτών, που το κορμί τους δεν μπορούσε να υπηρετήσει το ταλέντο. Χωρίς να έχει σχέση ο τρόπος ζωής ή η διάθεση για βελτίωση μέσω προπόνησης. Άλλωστε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ουδέποτε κατηγορήθηκε για έλλειψη διάθεσης, θέλησης ή προσπάθειας. Αν ίσχυε κάτι από αυτά, θα τα είχε παρατήσει προ πολλού. Δεν το έκανε.

Τέσσερις φορές ήταν ο ώμος του. Ισάριθμες τα ταλαιπωρημένα γόνατα του. Πότε και οι κοιλιακοί του, πότε κάποιος τένοντας, άλλοτε τα προβλήματα μυικής φύσεως. Πάντα κάτι στεκόταν ως εμπόδιο στον δρόμο του διεθνή στόπερ, που δεν τον άφηνε να πάρει ανάσα. Να βρει πατήματα, να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό που μπορούσε από την καριέρα του.

Το τέλος της δεκαετούς παρουσίας του στην Γερμανία ήρθε τον Ιούλιο του 2020, όταν και ολοκλήρωσε την θητεία του στο Αμβούργο, μένοντας ελεύθερος. Έκανε προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ, έκανε προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο συμβόλαιο στο τραπέζι δεν έπεσε. Ήξερε πως όφειλε να κάνει λίγη ακόμη υπομονή για να βρει την ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να ξαναπατήσει το χορτάρι.

Αυτή ήταν η Λοκομοτίβα της Κροατίας, που στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη άνοιξε την πόρτα της για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Προσφέροντας του συμβόλαιο ενός χρόνου, μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντας έτους. Για τον συμπατριώτη μας στόπερ ο στόχος δεν ήταν ούτε τα χρήματα, ούτε η χρονική δέσμευση. Στα 28 του χρόνια έψαχνε απλά μια ευκαιρία να επιστρέψει στη δράση, να αφήσει πίσω του τις αναποδιές, επιχειρώντας ένα ακόμη come back στο ποδόσφαιρο. Τρεις μήνες μετά, η τύχη μοιάζει να κλείνει ξανά το μάτι στον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Αισίως μετράει 10 σερί παιχνίδια που ξεκινάει στην ενδεκάδα της Λοκομοτίβα, έχοντας ολοκληρώσει τα εννέα αγωνιζόμενος και στα 90 λεπτά! Στο ματς που έμεινε για 48 λεπτά στο γήπεδο, αυτό συνέβη διότι αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Σε αυτά τα 858 λεπτά που έχει αγωνιστεί δίχως να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα τραυματισμού, έχει σκοράρει και ένα γκολ. Στο ντεμπούτο του, με αντίπαλο την Βαράζντιν.

Πότε είχε προηγηθεί ένα τέτοιο θετικό σερί για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο; Στην τελευταία γεμάτη σεζόν της καριέρα του, το 2017/18, φορώντας τη φανέλα του Αμβούργου. Όταν έπαιξε 29 ματς και 1 Κυπέλλου, όλα 90λεπτα! Είχε χάσει συνολικά μόλις 2 παιχνίδια εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού στο γόνατο και άλλα 3 ελέω καρτών.

Μετά από 2,5 χρόνια, ο 28χρονος πλέον στόπερ έχει κατεβάσει ταχύτητα προκειμένου να ξαναμπεί στο παιχνίδι, πρωτίστως να μείνει σε αυτό και μετά να ψάξει την καλύτερη δυνατή αναβάθμιση της καριέρας του. Δεν φοβήθηκε να το κάνει, δεν τα παράτησε, ήξερε πως πρέπει να μάθει τα βήματα από την αρχή. Θα βάζαμε στην εξίσωση και την πιθανότητα η εθνική ομάδα να βρει ξανά έναν παίκτη αξίας, που κάποτε είχε αλλά ουσιαστικά πάντα στερήθηκε.

Ας μην βιαζόμαστε ωστόσο. Το σημαντικότερο είναι πως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος σήμερα γίνεται 29, επιχειρεί ένα ακόμη come back στην καριέρα του και τα πρώτα δείγματα αυτής της απόπειρας είναι ενθαρρυντικά. Από τη στιγμή που θα παραμείνει υγιής, έχει χρόνο για τα υπόλοιπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK