Ο Λαμίν Ντιαμπί της Νις ίσως είναι κλέφτης, αν και επιθετικός

Το ρολόι των 70.000 ευρώ, ιδιοκτησίας Ντόλμπεργκ, έκανε φτερά και ο 18χρονος συμπαίκτης του στη Νις Ντιαμπί-Φαντιγκά είναι ο βασικός ύποπτος της κλοπής.

Ο Λαμίν Ντιαμπί-Φαντιγκά με το κοστούμι της Νις
Ο Λαμίν Ντιαμπί-Φαντιγκά με το κοστούμι της Νις INSTAGRAM/LDNINE9

Για την αποδέσμευση ενός ποδοσφαιριστή συμβάλλουν διάφοροι λόγοι, διαφορετικοί τις περισσότερες φορές ή συνδυασμένοι σε άλλες. Η αγωνιστική ανεπάρκειά του είναι ο βασικός. Ένας άλλος είναι ο εκρηκτικός χαρακτήρας του που αναστατώνει το σύνολο. Μια τρίτη εκδοχή θα ήθελε ένα κλαμπ να μην δύναται ν' ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς το πρόσωπό του και να τον αφήνει ελεύθερο για ν' απαλλαγεί από το βάρος.

Να λύνεται το συμβόλαιό του επειδή λήστεψε συμπαίκτη του δεν είναι μια κατάσταση που έχει συναντήσει ποτέ άλλοτε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Λαμίν Ντιαμπί-Φαντιγκά, ένας 18χρονος επιθετικός της Νις, κατηγορείται πως σούφρωσε από τ' αποδυτήρια το πανάκριβο ρολόι του Κάσπερ Ντόλμπεργκ κινδυνεύοντας πλέον να υποστεί τις κυρώσεις. Κατά τη 'Nice Matin', μέσο που ασχολείται με την καθημερινότητα του κλαμπ, ο μικρός έχει ήδη ενημερωθεί πως η συνεργασία του με τους 'αετούς' της Ριβιέρα τερματίζεται χωρίς δεύτερη σκέψη, με την αιτιολογία πως δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ως άτομο.

Καταγγελία στην Αστυνομία, έλεγχος καμερών

Επίσης από τη στιγμή που ο Δανός επιθετικός κατήγγειλε το συμβάν της 16ης Σεπτεμβρίου στην τοπική αστυνομία, ζητώντας τη συνδρομή της για τον εντοπισμό των δραστών και την εξέυρεση της λείας των 70.000 ευρώ, είναι βέβαιο πως θα κινηθεί η νομική διαδικασία. Ήταν τόσο εκνευρισμένος μάλιστα που είχε απειλήσει να αυτοαποκλειστεί από την αποστολή του αγώνα με την Ντιζόν έως ότου βρεθεί το ανεκτίμητο κόσμημά του, διότι δεν είχε λάβει την απαιτούμενη στήριξη από το κλαμπ απορώντας ταυτόχρονα για την έλλειψη φύλαξης των αποδυτηρίων. Ο 22χρονος φορ έπαιξε και σκόραρε το περασμένο Σάββατο, διότι οι έρευνες προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς.

Φέρεται ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής 'προδόθηκε' από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Ο 'Big Brother' παραμόνευε και κατέγραφε τις κινήσεις εντός των αποδυτηρίων, δείχνοντας τον να εισέρχεται στο χώρο ενόσω οι συμπαίκτες του βρίσκονταν στην προπόνηση. Ακόμη κι αν ήθελε να περάσει απαρατήρητος, ήταν αδύνατο να κρύψει το πυκνό, άφρο μαλλί του. Οι δύο δικηγόροι του Ντιαμπί-Φαντιγκά αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, διατείνοντας ότι ο πελάτης του είναι αθώος έως ότου καταλήξει η διαδικασία.

Ντεμπούτο πριν από τα 17 του

Ο 18χρονος με ρίζες από τη Γουινέα ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής γεννημένος μετά τον Ιανουάριο του 2001 (19 Ιανουαρίου) που αγωνίστηκε με τα χρώματα της Νις. Ο Λουσιάν Φαβρ τον είχε χρησιμοποιήσει για 24 λεπτά στον ευρωπαϊκό αγώνα με την ολλανδική Φίτεσε στο Άρνεμ, στις 7 Δεκεμβρίου του 2017, ένα μήνα πριν γίνει 17 ετών. Έκτοτε μέτρησε 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Ligue 1, με συνολικό χρόνο παραμονής στον αγωνιστικό χώρο τα 159 λεπτά, από τον Αύγουστο του 2018 στον Απρίλιο του 2019.

Είναι παιδί του γαλλικού νότου, από την πόλη Γκρας των 51.000 κατοίκων στα δυτικά της Κυανής Ακτής ή αλλιώς την 'πρωτεύουσα του αρώματος'. Στις ακαδημίες της Νις εντάχθηκε στα 13 του και περνώντας απ' όλα τα ηλικιακά κλιμάκια ανήλθε στην πρώτη ομάδα, όντας μάλιστα διεθνής με τις μικρές εθνικές της Γαλλίας. Τον Μάιο του 2018 υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του, ως το σπουδαίοτερο prospect των Νικαιωτών, την ίδια στιγμή που είχαν αρχίσει να τον ενοχλούν άνθρωποι της Γιουβέντους και της Λίβερπουλ. Τον περασμένο Απρίλη υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αστράγαλο, αφού είχε τραυματιστεί σε παιχνίδι με τη Ρεν, και τις τελευταίες ημέρες είχε ενταχθεί στις προπονήσεις. Ως εδώ δεν είχε δώσει δικαιώματα με τη συμπεριφορά του, αλλά το ρολόι μάλλον του γυάλισε και άπλωσε το χέρι του. Τουλάχιστον αυτό κυκλοφορεί ευρέως στη Νίκαια.

Θα αποκλειστεί στους ομίλους του Champions League η Μπαρτσελόνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK