Ο Λάζαρος, ο Κονέ και τα ανοικτά μέτωπα…

Στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων καρτών διαρκείας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος δημοσιοποίησε τις προτεραιότητες της ομάδας σε ό,τι αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης ξεκαθάρισε πως αυτή τη φορά δεν πρόκειται να γίνουν τόσο πολλές κινήσεις, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς πρόθεση των αρμοδίων είναι να διατηρηθεί ο βασικός κορμός της περσινής σεζόν.

Ο Λάζαρος, ο Κονέ και τα ανοικτά μέτωπα…
INTIME SPORTS

Πρόκειται ασφαλώς για μια σωστή προσέγγιση, καθώς δεν είναι εύκολο να αλλάζεις κάθε καλοκαίρι το μισό ρόστερ και να επιδιώκεις παράλληλα να κάνεις την υπέρβαση, κυρίως στο επίπεδο του Champions League. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Μίτσελ παραμένει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, καλό είναι να υπάρξουν κάποιες ποιοτικές πινελιές, ώστε η ομάδα να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω, χωρίς να χρειαστεί «χτίσιμο» από τα θεμέλια.

Η διατήρηση του κορμού

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην περσινή ενδεκάδα, θα διαπιστώσει ότι έχουν παραμείνει στου Ρέντη οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μανωλάς (σ.σ. μέχρι στιγμής τουλάχιστον), Χολέμπας, Εντινγκά, Σάμαρης, Μανιάτης, Σαβιόλα, Τσόρι, έχουν ήδη αποκτηθεί οι Γκαζαριάν, Ελαμπντελαουί, Παπάζογλου, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το ποιοι από τους δανεικούς θα παραμείνουν και την επόμενη σεζόν στο ρόστερ των πρωταθλητών.

Από εδώ και πέρα, το βάρος έχει πέσει αναπόφευκτα στην ενίσχυση της γραμμής κρούσης με έναν ή δύο ακόμη εξτρέμ πρώτης γραμμής, καθώς και για δύο επιθετικούς, οι οποίοι θα κληθούν να ανταποκριθούν στην απαίτηση για «εύκολο» γκολ, κάτι που έλειψε σε αρκετούς αγώνες του περσινού β’ γύρου από τη στιγμή της αποχώρησης του Κώστα Μήτρογλου.

Σε αυτό το σκέλος της κουβέντας, υπάρχουν δύο δεδομένα. Πρώτον ότι ο Ολυμπιακός έχει «στήσει» ένα αρκετά μεγάλο ποσό και περιμένει να το διαθέσει σωστά μεταξύ των (πολλών) υποψηφίων και δεύτερον ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος βιασύνης από τη στιγμή που διανύουμε ακόμη τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, ενώ όλος ο πλανήτης έχει στρέψει το βλέμμα του στη Βραζιλία και το Μουντιάλ.

Είναι σαφές πως μετά την αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα κινηθεί το σύστημα γενικώς κι αυτό δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά συνολικά τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, καθώς οι «σοβαρές» μεταγραφές που έχουν γίνει ως τώρα μετριούνται στα δάκτυλα. Από τη στιγμή, μάλιστα, που τα διαθέσιμα χρήματα είναι ικανοποιητικά και υπάρχει διάθεση για υπέρβαση αλά Ρομπέρτο, αν χρειαστεί, δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας.

Οι ελληνικές σκέψεις

Στην εξίσωση, μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να μπουν κι ένα ή δύο ακόμη ονόματα που ξεχωρίζουν το τελευταίο διάστημα με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, αλλά και ο Παναγιώτης Κονέ αποτελούν δύο περιπτώσεις που ενδιαφέρουν τους «ερυθρόλευκους». Με τον πρώτο, μάλιστα, υπάρχει και έντονο παρελθόν.

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟ βρέθηκε στο στόχαστρο και του Ολυμπιακού, αλλά και των «πρασίνων» πριν μετακομίσει τελικά στην Παιανία, τη χρονιά που αποκτήθηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Δική του επιθυμία και μάλιστα σφοδρή ήταν να παίξει στον Ολυμπιακό κι αυτό το γνωρίζω από πρώτο χέρι, καθώς εκείνο το διάστημα είχα μιλήσει μαζί του ουκ ολίγες φορές στο τηλέφωνο.

Ακόμη κι όταν μπήκε στο αυτοκίνητο να ταξιδέψει από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, πρόθεσή του ήταν να υπογράψει στους Πειραιώτες, άσχετα αν χρειάστηκε να πέσει πάνω του όλος ο ΠΑΟΚ και όλος ο Παναθηναϊκός για να τον πείσουν να αλλάξει γνώμη. Μέχρι και σε κότερο τον κοίμισαν για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο «ναι» και να του αλλάξουν την αρχική απόφαση.

Δεν ξέρω αν παραμένει μέσα στις επιλογές του Λάζαρου -στην παρούσα φάση- να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παίξει στον Ολυμπιακό, ωστόσο, αν δεν έχει κάτι καλύτερο στα χέρια του, δεν πρόκειται να πει «όχι» για μια σειρά από πολλούς και ευνόητους λόγους. Όσο για τον Κονέ ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια.

Μπορεί έως τώρα να μην μπλέχθηκε σε κάποια μεταγραφική ιστορία των πρωταθλητών Ελλάδας, ωστόσο, και καλός παίκτης είναι και ποιότητα διαθέτει και σε αρκετές θέσεις αγωνίζεται, άρα ταιριάζει στο πλάνο του Ολυμπιακού να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ελληνικό στοιχείο. Προσωπική μου αίσθηση είναι ότι ο ένας από τους δύο διεθνείς, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει γίνει μόνιμος κάτοικος Ρέντη…

Υ.Γ.: Ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο ο Μπερντ Στορκ δεν συνεχίζει στο τιμόνι των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού είναι η διαφορετική του φιλοσοφία με τον Μίτσελ. Σε κανένα μεγάλο κλαμπ του πλανήτη δεν ακολουθούν διαφορετικό πλάνο τα τμήματα της ακαδημίας με την πρώτη ομάδα, άρα το διαζύγιο ήταν μάλλον αναπόφευκτο, παρά τις καλές σχέσεις που δημιουργήθηκαν και την προγραμματισμένη δουλειά που έγινε την προηγούμενη διετία.

Υ.Γ.2: Ο Μίτσελ πολύ θα ήθελε μαζί του τον Πέδρο Λεόν. Ο Ισπανός εξτρέμ είναι μια σίγουρη επιλογή για τις πτέρυγες, αλλά το τοπίο γύρω από την υπόθεσή του παραμένει θολό και θα χρειαστεί να κάνουμε ορισμένες ακόμη ημέρες υπομονή.

Υ.Γ.3: Γαλλική στροφή φαίνεται πως επιχειρεί ο Ολυμπιακός με τις υποθέσεις των Ζινιάκ και Νιάνγκ, έστω κι αν ακόμη δεν υπάρχει οριστικές εξελίξεις. Αυτή η πρόθεση έστω, μας δείχνει κάποια πράγματα για το εγγύς μέλλον…

News 24/7

24MEDIA NETWORK