O Lionel Messi γίνεται τσίρκο

Ο Αργεντίνος είναι ο πρώτος αθλητής που ενέπνευσε μια ολόκληρη παράσταση του Cirque du Soleil, η οποία θα ξεκινήσει παγκόσμια τουρνέ το 2019.

O Lionel Messi γίνεται τσίρκο
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ανήκει στους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές της γης. Για την ακρίβεια, βρίσκεται στο Νο2 της λίστας του Forbes, για το 2018. Προφανώς και ο μισθός που παίρνει από την FC Barcelona (69.3 εκατ. ευρώ, το χρόνο) παίζει το ρόλο του. Τη διαφορά όμως, την κάνουν οι χορηγοί. Συνολικά παίρνει από αυτούς 23.4 εκατομμύρια ευρώ, κάθε σεζόν.

Ο Lionel Messi έχει ουκ ολίγους συνεργάτες, από την Adidas που του έδωσε ισόβιο συμβόλαιο, έως τους Gatorade, Pepsi, Ooredoo, Huawei, Mastercard, Pepsi και Hawkers. Οι Κινέζοι εν τω μεταξύ, ετοιμάζουν και το πρώτο θεματικό πάρκο που θα βασιστεί πάνω του, το Messi Experience Park, το οποίο θα κάνει εγκαίνια το 2020, στην πόλη Nanjing -και θα κοστίσει 170 εκατ. ευρώ. Το έργο έχει αναλάβει η ισπανική εταιρεία Mediapro Exhibition και οι εκπρόσωποι του Αργεντινού -σε συνεργασία με τη Sony Music και την PopArt Music.

Ο τύπος που 'χει διαφημίσει από αναψυκτικά, ρούχα, κινητά έως και μια τράπεζα της Ρωσίας, θα γράψει μια ακόμη σημείωση στο ιστορικό βιβλίο "ο πρώτος αθλητής που...". Δες τι "ανέβασε" στο λογαριασμό του στο Instagram, όπου τον ακολουθούν 99.1 εκατομμύρια άνθρωποι.

Δεν ξέρω αν είδες, αλλά στην μπλούζα του έχει το logo του Cirque du Soleil, που αν δεν το έχεις ξανακούσει, δες τι κάνει.

Ακολούθησε η ανακοίνωση της εκ Καναδά εταιρείας διασκέδασης, που είναι και η μεγαλύτερη παραγωγός θεατρικών παραστάσεων -και δημιουργήθηκε το 1984 από καλλιτέχνες του δρόμου. Παρεμπιπτόντως, οι ίδιοι οι δημιουργοί έχουν εξηγήσει ότι "επαναπροσδιορίσαμε την τέχνη του τσίρκου και η εταιρεία μας έγινε εκ των κυρίαρχων του κόσμου, στη ζωντανή διασκέδαση" -αυτό σε ό,τι αφορά τον τίτλο.

Η ακροβατική ομάδα αποφάσισε να στηρίξει το νέο της show στον Messi, ο οποίος δήλωσε ότι είναι τιμή του. "Η παράσταση θα στηριχθεί στη ζωή μου και το πάθος μου για το ποδόσφαιρο" πρόσθεσε. Η εταιρεία ενημέρωσε ότι το concept αφορά την πορεία του σταρ από το Rosario έως την κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου. "Εμπνευστήκαμε από το απίστευτο ταλέντο του και τις διακρίσεις ενός ποδοσφαιρικού θρύλου", εξήγησαν οι καθ' ύλην αρμόδιοι.

Το show θα βγει -φυσικά- σε περιοδεία, σε όλον τον κόσμο. Η εκκίνηση θα δοθεί το 2019. Οι πόλεις και οι ημερομηνίες δεν έχουν δημοσιευθτεί ακόμα. Και ναι, αυτή είναι η πρώτη φορά που το Cirque du Soleil ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Είχε προηγηθεί συνεργασία με το NFL, για τη δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας που πρόσφεραν οι ακροβάτες στο κοινό, στην Times Square, το 2017.

Photo: AP Photo/Manu Fernandez

News 24/7

24MEDIA NETWORK