Ο Λιούνγκμπεργκ τσάντισε τον Σακά και πήρε την απάντηση που ήθελε

Ο 18χρονος ακραίος κυνηγός της Άρσεναλ φρόντισε ώστε η ομάδα του να επιστρέψει από το 0-2 και να πάρει την πρωτιά στον 6ο όμιλο του Europa League. Προηγουμένως τον είχε τσαντίσει ο προπονητής του. Την ίδια στιγμή θέμα στον Σόλσκιερ δημιουργεί και ένας 18χρονος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

O Σακά σκόραρε στην ισοπαλία της Άρσεναλ στην έδρα της Σταντάρ Λιέγης
O Σακά σκόραρε στην ισοπαλία της Άρσεναλ στην έδρα της Σταντάρ Λιέγης AP PHOTO/FRANCOIS WALSCHAERTS

Με τα παιχνίδια της Πέμπτης (12/12) ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Europa League, όπου μεταξύ άλλων ο Ολυμπιακός έμαθε τους υποψήφιους αντιπάλους του στην φάση των '32' και η Άρσεναλ εξασφάλισε την πρωτιά στο Group F χάρη στην 'αυτοκτονία' της Άιντραχτ στο ματς με την Γκιμαράες και το δικό της comeback στην Λιέγη, με μπροστάρη τον Μπουκαγιό Σακά. Τον 18χρονο ακραίο κυνηγό που ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ κατάφερε να εκνευρίσει πριν την σέντρα της αναμέτρησης, όπως παραδέχτηκε μετά ο ίδιος ο υπηρεσιακός τεχνικός των 'κανονιέρηδων'.

"Ηταν τσαντισμένος μαζί μου πριν την σέντρα, γιατί θα έπαιζε σε ρόλο πλάγιου μπακ. Κάτι που δεν του αρέσει και τόσο... Όμως είναι ένα εκπληκτικό ταλέντο και το έδειξε για μια ακόμη φορά. Η τελική του επιλογή είναι πάντα αποτελεσματική και υπάρχει συνεχώς κάτι παραγωγικό από την δουλειά που κάνει στο γήπεδο", αποκάλυψε χωρίς περιστροφές ο Λιούνγκμπεργκ.

Από τα γκολ των Μπαστιέν στο 47' και Αμαλά στο 69', η Άρσεναλ βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 'Stade Maurice Dufrasne' και την ίδια στιγμή στην Φρανκφούρτη η Άιντραχτ προηγούνταν με 2-1 της Γκιμαράες. Εξέλιξη που έφερνε την γερμανική ομάδα αγκαλιά με την πρωτιά του ομίλου.

Η εξέλιξη ωστόσο ήταν σοκαριστικά διαφορετική. Από ασίστ του Σακά, ο Λακαζέτ στο 78' μείωσε για την Άρσεναλ σε 1-2. Ο δημιουργός έγινε σκόρερ τρία λεπτά αργότερα και έφερε το ματς στα ίσια για τους Λονδρέζους. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η Γκιμαράες με δύο γκολ μετά το 85' άφηνε την Άιντραχτ στα κρύα του λουτρού της 2ης θέσης! Ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων έφερε την Άρσεναλ στην κορυφή του Group F και στους ισχυρούς της κλήρωσης για την επόμενη φάση.

Ο Γκρίνγουντ έβαλε πίεση στον Σόλσκιερ

Πίσω στο Νησί, μια ακόμη αγγλική ομάδα εξασφάλιζε την πρωτιά του ομίλου της στην διοργάνωση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Όλε Σόλσκιερ επικράτησε με σκορ 4-0 της Άλκμααρ και ο Μέισον Γκρίνγουντ κατέθεσε ξανά τα διαπιστευτήρια του ταλέντου του. O 18χρονος φορ πέτυχε δύο γκολ, αποδεικνύοντας πως, αν και σε νεαρή ηλικία, διαθέτει το ένστικτο ενός καθαρόαιμου σκόρερ.

Αναγκάζοντας τον προπονητή του να θυμηθεί την πρώτη φορά που τον ξεχώρισε, πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Ο Νορβηγός παρακολουθούσε τον γιο του, Νόα, να προπονείται στο 'Cliff' -το άλλοτε προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ που πλέον χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της Ακαδημίας- όταν ο 7χρονος τότε Γκρίνγουντ του τράβηξε την προσοχή.

"Από την πρώτη στιγμή που τον είδα, ξεχώριζε. Τώρα είναι εδώ. Όσο πιο κοντά φτάνει στην εστία, τόσο πιο επικίνδυνος μοιάζει. Δεξί πόδι, αριστερό πόδι, είναι εφιάλτης για τους αμυντικούς... Έχω δει πολλούς καλούς φορ, έπαιξα με τον Γουέιν (Ρούνεϊ), αλλά όσον αφορά την έμφυτη ικανότητα να τελειώνει φάσεις, ο Μέισον είναι ένας από τους κορυφαίους που έχω δει. Ποτέ δεν υπήρχε θέμα να πάει δανεικός. Ξέραμε πως πρόκειται για κορυφαίο ταλέντο και αυτός ο σύλλογος είναι ο καλύτερος στο να το αναγνωρίσει. Το να βοηθώ έναν τέτοιο παίκτη να αναπτυχθεί είναι κάτι που απολαμβάνω. Δεν φοβάμαι να τον βάλω στα παιχνίδια της Premier League, είναι θέμα διαχείρισης του χρόνου και να βρω τα κατάλληλα λεπτά συμμετοχής για εκείνον".

Η αγωνιστική έκρηξη του 18χρονου φορ είναι προγραμματισμένη και δεν παίρνει... αναβολή. Με τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη βάζει πίεση στον προπονητή του, αν και είναι από το είδος που ο Σόλσκιερ και ο κάθε τεχνικός χαίρεται να αντιμετωπίζει.

Τουρκικό σαμποτάζ στην πρωτοπόρο της Bundesliga

Το αποτέλεσμα της βραδιάς ήταν μάλλον αυτό στο 'Borussia Park', όπου στην Γκλάντμπαχ αρκούσε και ο βαθμός της ισοπαλίας απέναντι στην Μπασακσεχίρ για να προκριθεί. Όταν ο Τουράμ στο 33' έβαλε τη γερμανική ομάδα μπροστά στο σκορ, όλα έμοιαζαν απλά. Όμως οι Τούρκοι με γκολ τον Καχβετσί στο 44' και Κριβελί στις καθυστερήσεις έκαναν την ολική ανατροπή, πήραν και την πρωτιά στον όμιλο και άφησαν εκτός Ευρώπης την πρωτοπόρο της Bundesliga!

Κρίνει όντως κάτι για το μέλλον η συνέχεια του Ολυμπιακού στο Europa League; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK