O Λουίς Σουάρες 'έσβησε τσιγάρο' σαν άλλος Ροναλντίνιο

Δύο γκολ, το ένα πιο θεαματικό από το άλλο και μια όμορφη αφιέρωση στο τέλος. Ο Λουίς Σουάρες μάς είχε λείψει.

O Λουίς Σουάρες 'έσβησε τσιγάρο' σαν άλλος Ροναλντίνιο
Ο Λουίς Σουάρες πανηγυρίζει ένα από τα δύο τέρματα που πέτυχε στο Μπαρτσελόνα-Βαλένθια, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο 32χρονος Λουίς Αλμπέρτο Σουάρες Ντίαζ, μπορεί επιεικώς να χαρακτηριστεί ως αμφιλεγόμενος παίκτης. Όμως ο Ουρουγουανός σέντερ φορ ποτέ δεν έκρυψε τον πραγματικό του χαρακτήρα, την αλήτικη προσέγγιση του στο ποδόσφαιρο, που δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση προετοιμασία τσαγιού στην Βικτωριανή Αγγλία του 19ου αιώνα ή κάτι άλλο, εξίσου ευπρεπές και τυπολατρικό. Χθες (σ.σ. 14/9) βράδυ, παραμονές του αγώνα κόντρα στην Βαλένθια, η Μπαρτσελόνα θύμιζε νοσοκομείο.

Οι Σαμουέλ Ουμτιτί, Ουσμάν Ντεμπελέ και Λιονέλ Μέσι ήταν νοκ άουτ, ο 16χρονος Ανσού Φατί, κατευθείαν από τα φυτώρια της Μασία ήταν εκεί για να αρπάξει την ευκαιρία, το ίδιο και ο Σουάρες. Ο Ουρουγουανός σέντερ φορ πέρασε ως αλλαγή του βασικού στο χθεσινό ματς, Φατί, κατορθώνοντας να σκοράρει δυο φορές και να θυμίσει γιατί η παρουσία του εντός των αγωνιστικών χώρων είναι το ισοδύναμο μιας πανκ ροκ συναυλίας που δεν μένει τίποτα όρθιο στο τέλος. Ένα από τα δυο τέρματα που σκόραρε ο Λουίς, ήταν το παρακάτω κομψοτέχνημα.

Το παραπάνω κομψοτέχνημα θύμισε έντονα μια δοξασμένη στιγμή από το showtime της περασμένης δεκαετίας, τότε που ο Ροναλντίνιο έπιανε 'κουβέντα' με το τόπι σε περίπου 35 γλώσσες και 20 διαλέκτους.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το επικό σκορ 5-2, κάτι που αποτελεί μια σοβαρή ένδειξη πως το καράβι που λέγεται Βαλένθια αρχίζει να μπάζει νερά, ύστερα από την αποχώρηση του προπονητή Μαρθελίνο.

Ο Σουάρες αφιέρωσε το δεύτερο γκολ του στην αδικοχαμένη κόρη του Λουίς Ενρίκε, θυμίζοντας πως το ποδόσφαιρο που αγαπάμε έχει μέσα του μπόλικο showtime, αλλά και ψυχή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK