Ο Λουκακού δεν ξέχασε το στοίχημα του Ιμπραχίμοβιτς

Ο Λουκακού έκανε το... 3-1 απέναντι στον Ιμπραχίμοβιτς με ένα παλιό στοίχημα που είχε αρνηθεί σύμφωνα με τον Σουηδό, όταν οι δύο τους αγωνίζονταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η κόντρα Λουκακού - Ιμπραχίμοβιτς έγινε γκράφιτι έξω από το San Siro του Μιλάνου. (AP Photo/Luca Bruno)
Η κόντρα Λουκακού - Ιμπραχίμοβιτς έγινε γκράφιτι έξω από το San Siro του Μιλάνου. Ⓒ 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Η Ίντερ μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ντέρμπι κορυφής με την Μίλαν. Επικράτησε με σκορ 3-0 των 'ροσονέρι', κατέλαβε την 1η θέση της Serie A και απέκτησε προβάδισμα για τον τίτλο. Τον πρώτο που κυνηγά μετά το 2010... Εντυπωσιακή στο πρώτο μισό της σεζόν η Μίλαν, αφύσικα καλή θα έλεγε κανείς, ωστόσο χάνει λάδια εσχάτως και έγινε βορά στις ορέξεις του Ρομελού Λουκακού και των συμπαικτών του.

Το ντέρμπι του Μιλάνου είχε ιδιαίτερο χρώμα και για έναν έξτρα λόγο, που δεν είναι άλλος από την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Βέλγο στράικερ των 'νερατζούρι' και τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Πρώτος την... σκανδάλη είχε τραβήξει ο Σουηδός. Τον περασμένο Φλεβάρη ο Λουκακού είχε γράψει στο twitter "υπάρχει ένας νέο βασιλιάς στην πόλη" μετά τη νίκη της Ίντερ με σκορ 4-2 επί της Μίλαν, που είχε έρθει με ανατροπή από το 0-2.

Τον Οκτώβρη ήταν η σειρά της Μίλαν να πανηγυρίσει τη νίκη με 2-1 και σκόρερ των δύο τερμάτων τον Ιμπραχίμοβιτς. Ο Σουηδός φορ θέλησε να μπει στο μάτι του Λουκακού, γράφοντας "το Μιλάνο δεν είχε ποτέ βασιλιά, έχει ΘΕΟ".

Και η κατάσταση ξέφυγε στα τέλη Γενάρη, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά. Ίντερ - Μίλαν για το Κύπελλο Ιταλίας, με τον Κρίστιαν Έρικσεν να βάφει την πρόκριση στα χρώματα της ομάδας του, σκοράροντας ένα εκπληκτικό γκολ-φάουλ στις καθυστερήσεις. Τι είχε προηγηθεί; Ένα χοντρό επεισόδιο ανάμεσα σε Λουκακού και Ιμπραχίμοβιτς, με χοντρές εκφράσεις και τον Σουηδό να κάνει ξανά την αρχή αλλά και να αποβάλλεται στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Λουκακού να σκοράρει το 1-1 βάζοντας τις βάσεις της ανατροπής.

Χρησιμοποιώντας μια μάλλον αμφιλεγόμενη αίσθηση χιούμορ, ο Ιμπραχίμοβιτς είχε προλογίσει την απόκτηση του Λουκακού από την Ίντερ ως εξής: "Θα πω αυτό για τον Ρομελού: μην περιμένετε καλή τεχνική από αυτόν. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι η ωμή δύναμη. Μακάρι μόνο να με είχε ακούσει... Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του είχα προτείνει ένα στοίχημα: 'Θα σου δίνω 50 λίρες για κάθε καλή πρώτη επαφή με τη μπάλα που πετυχαίνεις'. Εκείνος μου απάντησε: 'Τι θα κερδίσω να τις πετύχω όλες σωστά;' Του είπα 'τίποτα, απλά θα γίνεις καλύτερος παίκτης'. Για την ιστορία, ποτέ δεν δέχτηκε το στοίχημα. Μάλλον φοβόταν πως θα χάσει. Πέρα από αυτό, ο Λουκακού είχε αυτή την τρελή πείνα να αποδείξει την αξία του στον κόσμο και είμαι σίγουρος πως θα τα πάει καλά και στην Ίντερ".

Άλλοι θεώρησαν προσβλητική την αναφορά του Ιμπραχίμοβιτς, αλλά θεώρησαν πως απλά αστειευόταν. Σίγουρα όσα ακολούθησαν τον τελευταίο χρόνο ανάμεσα στους δύο παίκτες δεν ήταν πλάκα. Τώρα για το αν ο Λουκακού δεν έχει τεχνική; Ίσως η απάντηση να κρύβεται στον ρόλο που έπαιξε ο Βέλγος για να έρθει αυτό το 3-0 επί της Μίλαν το απόγευμα της Κυριακής. Πρώτα με την συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Μαρτίνες για το 1-0 και μετά την εξαιρετική ατομική του προσπάθεια σκοράροντας το 3-0, για να βάλει το ντέρμπι για ύπνο.

Στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν το δεδομένο είναι το ξέσπασμα του Βέλγου φορ. Αδιευκρίνιστο παραμένει τι ακριβώς είπε και αν είχε σκοπό να πικάρει τον Ιμπραχίμοβιτς. Η μια εκδοχή θέλει τον Λουκακού να φωνάζει "Dio! Te l’ho detto cazzo" που σημαίνει "Θεός! Σας το είχα πει γ@@@". Η άλλη εκδοχή είναι πως ο φορ της Ίντερ φώναξε "Lo! Te l’ho detto cazzo" και η μετάφραση είναι "Εγώ! Σας το είχα πει γ@@@".

Μικρή σημασία έχει η σωστή απάντηση, καθώς αν Λουκακού και Ιμπραχίμοβιτς μείνουν κάτοικοι Ιταλίας και τη νέα σεζόν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αυτή η κόντρα θα έχει και άλλα επεισόδια. Σε αυτά που έχουν παιχτεί ήδη, ο Βέλγος προηγείται με 3-1 και μαζί πήρε ένα μικρό προβάδισμα 4 βαθμών για να πανηγυρίσει στο τέλος της σεζόν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK