Ο Λούκας πέτυχε σε 5 λεπτά όσα δεν είχε καταφέρει σε 700 μέρες

Σκόραρε σε παιχνίδι της Premier League μετά από 23 μήνες! Το έκανε όσες φορές δεν το είχε κάνει ως τώρα. Ο Λούκας Πέρεθ δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια καθιέρωσης στην Αγγλία.

West Ham United's Lucas Perez, far left, scores his side's opening goal during the English League Cup 4th round soccer match between West Ham United and Tottenham Hotspur at the London stadium in London, Wednesday, Oct. 31, 2018. (AP Photo/Alastair Grant)
West Ham United's Lucas Perez, far left, scores his side's opening goal during the English League Cup 4th round soccer match between West Ham United and Tottenham Hotspur at the London stadium in London, Wednesday, Oct. 31, 2018. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Η πορεία της Γουέστ Χαμ στην αγγλική Premier League είναι δυσανάλογη των χρημάτων που ξόδεψε χωρίς φειδώ το καλοκαίρι. Η άφιξη του Μανουέλ Πενεγκρίνι συνοδεύτηκε από μεταγραφές plus 100 εκατομμυρίων ευρώ, με πιο δαπανηρή αυτή του Φελίπε Άντερσον από τη Λάτσιο (38 εκατ.), αλλά το 5-3-7 με 20-23 τέρματα και η 12η θέση δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση την επένδυση αυτή.

Τουλάχιστον τα 'σφυριά' προέρχονται από δύο σερί επιτυχίες, η δεύτερη την Τρίτη με 3-1 επί της Κάρντιφ στο Λονδίνο, κερδίζοντας έδαφος στη βαθμολογία. Απέχουν βέβαια πολύ από τις θέσεις της Ευρώπης, που είχαν θέσει ως στόχο στην αρχή της σεζόν και ο Χιλιανός προπονητής, πρωταθλητής με τη Μάντσεστερ Σίτι το 2014, αναζητάει τις εκ των έσω λύσεις.

Μια εξ αυτών είναι ενδεχομένως ο Λούκας Πέρεθ, για τον οποίο είχαν ξοδευτεί το καλοκαίρι 4.5 εκατομμύρια ευρώ.

Τον θυμάσαι τον Γαλιθάνο επιθετικό. Ήταν αυτός που για μια σεζόν (2013-14) και κάτι... ψιλά (αρχή 2015-16) αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και σκόραρε 11 φορές, προτού φύγει μόνιμα για την Ισπανία (Ντεπορτίβο Λα Κορούνια) και γίνει ευρύτερα γνωστός. Η Άρσεναλ εκεί τον είδε και από 'κει τον απέκτησε έναντι 14-15 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι του 2016.

Μόνο που στο Νησί ο Πέρεθ, με το βάρος του '9' στην πλάτη, δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα. Άρχισε δυνατά, σημειώνοντας το πρώτο γκολ του σε παιχνίδι του League Cup με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ξαναβρήκε δίχτυα σε ματς του Champions League απέναντι στη Βασιλεία κι έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα στις 3 Ιανουαρίου του 2017, βοηθώντας στην ανατροπή του 3-3 απέναντι στην Μπόρνμουθ - είχε μειώσει σε 3-2 στο 75'.

Από τότε και μετά ο 30χρονος πλέον επιθετικός δεν ξαναβρήκε δίχτυα σε άλλη αναμέτρηση του μαραθωνίου των 38 αγωνιστικών. Ένα γκολ όλο κι όλο είχε στην καριέρα του με τους 'κανονιέρηδες'.

Έχοντας αγωνιστεί επίσης:

11 λεπτά με τη Σουόνσι (14/1/17)

23 λεπτά με τη Γουότφορντ (31/1/17)

08 λεπτά με Χαλ (11/2/17)

16 λεπτά με τη Λίβερπουλ (4/3/17)

Ως την Τρίτη και το συναπάντημα με την Κάρντιφ, καθώς στο 40' μπήκε αντί του τραυματία Αρναούτοβιτς (ενδεχομένως χάσει το υπόλοιπο της περιόδου) και λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, στο 49', έλυσε τα... μάγια!

Μεσολάβησαν 700 μετρημένες μέρες από τότε για να βρει εκ νέου στόχο σε αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος. Είχε εμφανιστεί σε άλλα 4 παιχνίδια με την Άρσεναλ, προτού γυρίσει στην αγαπημένη 'Ντέπορ' ως δανεικός. Τα 8 δικά του τέρματα στην Primera δεν απέτρεψαν τον υποβιβασμό, τη στιγμή μάλιστα που μπήκε στο στόχαστρο των οργανωμένων, και τουλάχιστον η επιστροφή στο Λονδίνο συνδυάστηκε με τη μεταγραφή στη Γουέστ Χαμ.

Βασικός δεν ήταν σε κανένα από τα 11 παιχνίδια που επιλέχθηκε στην αποστολή και αγωνίστηκε ως αλλαγή μονάχα στα πέντε εξ αυτών.

Παίζοντας (δίχως να σκοράρει)...

13 λεπτά με την Μπόρνμουθ (18/8/18)

27 λεπτά με την Άρσεναλ (25/8/18)

25 λεπτά με την Τσέλσι (23/9/18)

20 λεπτά με την Μπράιτον (5/10/18)

22 λεπτά με τη Μάντσεστερ Σίτι (24/11/18)

Το έκανε παρόλα αυτά στο έκτο. Δύο φορές μάλιστα, αφού 'έγραψε' και το 2-0 στο 54', ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη δεύτερη σερί νίκη των 'σφυριών'. Με μόλις δυο τελικές και 100% επιτυχία στις μεταβιβάσεις του.

Είχε μάλιστα καταφέρει αυτό:

"Ελπίζω να συνεχίσει έτσι", δήλωσε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι που ως τώρα δεν τον είχε στα βασικά πλάνα του. "Δεν χρειάζεται ν' αποδείξει τίποτα. Ξέρουμε γιατί τον φέραμε εδώ", συμπλήρωσε. Το πιστεύει όμως;

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

News 24/7

24MEDIA NETWORK