Ο Λουτσέσκου μίλησε για... ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ισοπαλία χωρίς σκορ κόντρα στον Απόλλων έφερε ως παράδειγμα τα αποτελέσματα της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, αλλά και της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Διαβάστε αναλυτικά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ICON

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στον Απόλλωνα των 10 παικτών και έφυγε ισόπαλος (0-0) από τη Ριζούπολη. Ο τεχνικός της ομάδας, Ράζβαν Λουτσέσκου, παρουσιάστηκε αρκετά απογοητευμένος στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την αναμέτρηση: "Για μας, υπάρχουν δυο βαθμοί τους οποίους χάσαμε σήμερα με βάση την δυναμική του παιχνιδιού. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι παίζαμε με παίκτη παραπάνω για σχεδόν μια ώρα, δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Στην αρχή ο Απόλλωνας μα πίεσε ψηλά και προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε σε αυτό.

Προσπαθήσαμε να παίξουμε με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση μόλις είχαμε παίκτη παραπάνω, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε, κάτι που θα ήταν σημαντικό για μας. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να έχουμε καθαρό μυαλό και ηρεμία, για να βρούμε τους χώρους και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε το γκολ.

Θέλαμε να ανοίξουμε τον αντίπαλο αλλά δεν πήραμε πρωτοβουλίες, δεν πήγαμε στο "ένας εναντίον ενός", να αξιοποιήσουμε τους χώρους που θα άφηνε ο αντίπαλος. Στο τέλος, αυτό που θέλεις είναι και λίγη τύχη, αλλά δεν είχαμε ούτε αυτή. Αυτό που μας λείπει είναι η χημεία και η αυτοπεποίθηση και μια νίκη θα άλλαζε τα πάντα για μας.

Υπάρχει μια μεγάλη βελτίωση όσον αφορά την φρεσκάδα αλλά η ουσία είναι ότι χάσαμε δυο βαθμούς. Κάποιοι παίκτες δεν είχαν την καλύτερή τους μέρα. Θα μπορούσαμε να είχαμε χαλάσει την ισορροπία του αντιπάλου. Αυτό που μας έλειψε είναι το να πάμε στο “ένας εναντίον ενός”. Ο μόνος που το προσπάθησε, προς το τέλος, ήταν ο Μάτος".

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν "άπλωσε" το παιχνίδι του: "Δεν το κάναμε διότι ο αντίπαλος κλείστηκε σωστά".

Για τη χρησιμοποίηση παικτών που δεν είχαν πολλές προπονήσεις: "Κατά πρώτον, κάποιους παίκτες έπρεπε να τους προστατεύσω. Κάποιοι άλλοι, προσπαθούν να μπουν στο κλίμα της ομάδας, και αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει από την πρώτη μέρα".

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είχε αυτοπεποίθηση για το "ένας εναντίον ενός" όταν υπάρχουν παίκτες που κοστίζουν όσο ο Απόλλων: "Ναι, στα χαρτιά αυτό ισχύει, αλλά στο γήπεδο, είναι άλλο... Ο καθένας έχει τα δικά του θέματα, τις δικές του σκέψεις. Πριν το παιχνίδι μίλησα με κάποιους παίκτες μου και έδειξαν πως είναι πανέτοιμοι και αγωνιστικά αλλά και πνευματικά για να μπουν μέσα και να παίξουν μπάλα. Κάποιες φορές σε μπλοκάρει ο αντίπαλος, δε μπλοκάρει η εξέλιξη μιας φάσης που δημιουργείς. Άλλες φορές γίνεται κάτι που σε ξεκλειδώσει, αν για παράδειγμα η πρώτη φάση που πήγε δοκάρι, πήγαινε γκολ...."

Για το βαθμό δυσκολίας που έχει παραδοσιακά η ομάδα που μένει πίσω, να περάσει μπροστά: "Δεν έχω πει ότι έχουμε στόχο το πρωτάθλημα, αλλά σας έχω πει ότι έχω ένα όνειρο. Το πρωτάθλημα φέτος είναι περίεργο. Δείτε τι έκανε η ΑΕΚ πριν από μερικές ημέρες, τι έκανε ο Ολυμπιακός το Σάββατο. Η ομάδα θα δυναμώσει και θα δείτε τα αποτελέσματα. Πριν από μερικές εβδομάδες η Ρεάλ διέλυσε την Μπαρτσελόνα και ο Πικέ δήλωσε ότι η Ρεάλ για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια είναι καλύτερη από την Μπαρτσελόνα. Και τώρα, η Ρεάλ είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα. Θα ήμουν χαρούμενος αν είχαμε σήμερα τους δυο βαθμούς, αλλά δεν τους έχουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, άλλους επτά μήνες..."

Για τους φιλάθλους που έχουν στεναχωρηθεί: "Και εμείς έχουμε στεναχωρηθεί αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να παλεύεις και να ξαναπαλεύεις".

News 24/7

24MEDIA NETWORK