Ο Μαχλάς χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο

Ο Μαχλάς χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο


Η ανωριμότητα του Νίκου Μαχλά -όσο δίκαιο και αν είχε-, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή Πολατιάν δεχόμενος δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση (56'), στέρησε από τον ΟΦΗ την ευκαιρία να διεκδικήσει στο ματς του Περιστερίου ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος εκμεταλλευόμενος την αριθμητική υπεροχή του στο δεύτερο ημίχρονο έκανε πάρτι στην αντίπαλη άμυνα, πετυχαίνοντας με τρόπο θριαμβευτικό την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Το τελικό 4-0 φανερώνει έκδηλα την ανωτερότητα των γηπεδούχων στην επανάληψη και την ταυτόχρονη απογοήτευση στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων.


Παρά το γεγονός πως ο Βαγγέλης Βλάχος προτίμησε να μην ρισκάρει παρατάσσοντας τον ΟΦΗ μόνο με το Νίκο Μαχλά στη γραμμή κρούσης, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο φέρνοντας στα μέτρα τους το παιχνίδι. Κλείνοντας τους χώρους προς την περιοχή του Σηφάκη με το πολυπρόσωπο κέντρο τους, ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις προκαλώντας ανησυχία στην αντίπαλη άμυνα. Εξάλλου, το πρώτο επικίνδυνο σουτ του αγώνα προήλθε από προσπάθεια του Νίκου Μαχλά στο 5', χωρίς πάντως ο Μιχαηλίδης να πιεστεί.

Ο Ατρόμητος είχε μεν την κατοχή της μπάλας στο χώρο του κέντρου, περιορίστηκε όμως σε ανούσιο παιχνίδι παράλληλων εναλλαγών της μπάλας. Αδυνατούσε δε να απειλήσει τον πορτιέρο των Κρητικών. Ηαπουσία του Μίλεν Πέτκοφ στο κέντρο ήτανπερισσότερο απόεμφανής, αφού ελάχιστες ήταν οι φορές που τροφοδοτήθηκε το επιθετικό δίδυμο αποτελούμενο από τους Σκαρμούτσο και Ζαχαρόπουλο.
*** Στο 24ο λεπτό ο Ατρόμητος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν ο Ζαχαρόπουλος έπεσε στο έδαφος ύστερα από επαφή με τον Ρουμπάκη. Ο Πολατιάν έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

*** Μικροεπεισόδιο διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μανώλης Ρουμπάκης απάντησε σε διαμαρτυρίες των φίλων του ΟΦΗ.

*** Στο γήπεδο έφτασε μετά τη σέντρα του αγώνα ο ισχυρός άνδρας των Κρητικών, Φανούρης Βατσινάς.

***Αν και ακόμη δεν είναι έτοιμα όλα ταδημοσιογραφικά θεωρεία,οι ιθύνοντες του Ατρόμητου εξυπηρέτησαν όλουςτους εκπροσώπους του Τύπου. Ζήτησαν μάλιστα συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Ρεπορτάζ: Νίκος Γιαννόπουλος







Υστέρα, ωστόσο, από μία σύγχυση στην περιοχή του ΟΦΗ στο 28ο λεπτό, όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ο Σκαρμούτσος με σουτ εκτός περιοχής αιφνιδιάσε το Σηφάκη ανοίγοντας -μάλλον απρόσμενα- το σκορ για την ομάδα του (1-0). Το γκολ "χάρισε" καλύτερο ρυθμό στο ματς, με τις αντίπαλες ομάδες να είναι πιοεπιθετικέςσε σχέση μετο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Δημιουργήθηκαν μάλιστα οι προϋποθέσεις τόσο για το 2-0 από πλευράς Ατρόμητου (σουτ Κοραράκη στο 33'), όσο και για την ισοφάριση από πλευράς ΟΦΗ (σουτ Μαχλά 32', σουτ Ντεγιάνοφ 35') αλλά η κατάληξη δεν ήταν ευτυχής για καμία από τις δυο ομάδες.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε...

Ο ΟΦΗ συνέχισε να αναζητά το γκολ και στις αρχές της επανάληψης παρατηρώντας πως ο Ατρόμητος προτίμησε να οχυρωθεί στα μετόπισθεν. Άλλωστε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Γιώργος Παράσχος κάθισε τον Σκαρμούτσο στον πάγκο για να βάλει στη θέση του τον Κατεμή. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να φέρουν το ματς στα ίσα, καθώς στο 53' το σουτ του Ντεγιάνοφ κοντραρίστηκε από τον Ντάγκα, ενώ το αντίστοιχο του Πλουσή ένα λεπτό αργότερα (54') αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον σταθερότατο Μιχαηλίδη. Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, και ενώ ο Βλάχος έριξε στη μάχη τον Νουαφόρ εμπλουτίζοντας την επιθετική γραμμή του, στο 56' ο Νίκος Μαχλάς διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή για μια υπόδειξη οφ σάιντ, με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο απανωτές κίτρινες κάρτες.

Η επιπόλαιη ενέργεια του αρχηγού των Κρητικών στάθηκε ικανή να αλλάξει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Μολονότι ο Παράσχος έκανε ακόμη πιο... αμυντική την ομάδα του (τρεις στόπερ), οι αντεπιθέσεις από τις πτέρυγες στην ανοικτή άμυνα του ΟΦΗ ήταν συνεχείς και απόλυτα αποτελεσματικές. Σε δύο από αυτές (61', 66'), με τον ταχύτατο Κατεμή από τα δεξιά, να σκοράρει και να δημιουργεί χρίζοντας σκόρερ τον Δήμο, ο Ατρόμητος μετέτρεψε ένα αγχωτικό παιχνίδι σε θρίαμβο.

Εξάλλου, στο 86' ο Γιώργος Κούτσης μετά από ασίστ του Ζαχαρόπουλου δεν δυσκολεύτηκε μόνος απέναντι στον Σηφάκη να κάνει το 4-0. Ενδιάμεσα, ο ΟΦΗ είχε δύο καλές ευκαιρίες, με Νουαφόρ και Κουνενάκη, όμως η άμυνα των "κυανοκίτρινων" τους στέρησε το γκολ της τιμής. Αναλόγως έπραξε και ο Μιχαηλίδης στις καθυστερήσεις (92'), όταν σε εκτέλεση πέναλτι του Καζαντζή απέκρουσε με τα πόδια ολοκληρώνοντας μια εξαιρετικά γι' αυτό και την ομάδα του ημέρα.

Το πάρτι στις κερκίδες του σταδίου ολοκληρώθηκε μόνο μετά το τελευταίο σφύριγμα του Πολατιάν. Οι 4.000 και πλέον φίλοι του Ατρόμητου με μπροστάρη τον Ανδρέα Παχατουρίδη (δήμαρχος Περιστερίου) ήταν αν μη τι άλλο ενθουσιασμένοι από ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα της ομάδας που έμεινε αήττητη για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική.




Οι συνθέσεις

Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Ντάγκας, Παππάς, Σωτήρχος, Κούτσης, Δήμος, Καραδήμος (59' Μικές), Κορακάκης (70' Ντοέ), Γελαδάρης, Σκαρμούτσος (46' Κατεμής), Ζαχαρόπουλος

ΟΦΗ:
Σηφάκης, Ρουμπάκης (67' Σφακιανάκης), Αρβανίτης, Γκονζάλες, Τόμας (55' Νουαφόρ), Πλουσής, Χατσατριάν, Κουνενάκης, Ντάβιντσον, Ντεγιάνοφ (59' Καζαντζής), Μαχλάς


Σκόρερς:28' Σκαρμούτσος, 61' Κατεμής, 66' Δήμος, 86' Κούτσης
Κίτρινες:Τόμας, Κουνενάκης
Κόκκινες: Μαχλάς (για διαμαρτυρία)
Διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας)
Εισιτήρια: 2.818
Εισπράξεις: 36.505 ευρώ








News 24/7

24MEDIA NETWORK