Ο μαέστρος Μάρκο Μαρίν και ο 'καταζητούμενος' Τζέιμς Μίλνερ

Ο Κλοπ υποκλίθηκε στο Μαρακανά, ηττήθηκε με 2-0 εύκολα από τον Ερυθρό Αστέρα του δάσκαλου Μιλόγεβιτς, με τον Μάρκο Μαρίν να συντονίζει την ορχήστρα και τον Τζέιμς Μίλνερ να είναι 'καταζητούμενος' στο Λίβερπουλ για απίθανο λόγο, μετά την γκάφα που διέπραξε πριν από την σέντρα αλλά και μετά από αυτήν.

Red Star's Marko Marin, center, vies the ball past Liverpool midfielder James Milner, left, and Liverpool forward Mohamed Salah, right, during the Champions League group C soccer match between Red Star and Liverpool at the Rajko Mitic stadium in Belgrade, Serbia, Tuesday, Nov. 6, 2018. (AP Photo/Marko Drobnjakovic)
Red Star's Marko Marin, center, vies the ball past Liverpool midfielder James Milner, left, and Liverpool forward Mohamed Salah, right, during the Champions League group C soccer match between Red Star and Liverpool at the Rajko Mitic stadium in Belgrade, Serbia, Tuesday, Nov. 6, 2018. (AP Photo/Marko Drobnjakovic) AP

Οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ 'δεν περπάτησαν μόνοι'. Χάθηκαν από τ' αποδυτήρια του 'Μαρακανά' και δεν βγήκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του ιστορικού γηπέδου και έχασαν εύκολα με 2-0 από τον Ερυθρό Αστέρα.

Δέχθηκαν το 3ο διαδοχικό τέρμα εκτός έδρας χωρίς να καταφέρουν να απαντήσουν, σημείωσαν ρεκόρ σερί ηττών (3) στο Champions League, χρειάστηκαν 71 λεπτά στη Σερβία και 161 συνολικά για να σημαδέψουν την αντίπαλη εστία μακριά από το σπίτι τους και επιβεβαίωσαν πως δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι.

Παράλληλα ο Τζέιμς Μίλνερ έβγαλε εκτός εαυτού τους φίλους της Λίβερπουλ πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι, εκεί όπου ο Μάρκο Μάριν χόρευε την άμυνα του Κλοπ και ο Ερυθρός Αστέρας γινόταν η πρώτη ομάδα της χώρας που πήρε νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το 1992, βάζοντας φωτιά στον όμιλο!

Κι όμως όλα τα παραπάνω συνέβησαν σε 90 λεπτά αγώνα στη γειτονική Σερβία, σε μία αναμέτρηση που αποτελούσε το ορεκτικό της βραδιάς για το Champions League, αλλά οι διοργανωτές υπολόγιζαν χωρίς τους τρελαμένους Σέρβους, που μετέτρεψαν το ματς των 19:55 σε "talk of the town".

Μίλνερ: Γκάφα πριν τη σέντρα, γκάφα και μετά

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ή για την ακρίβεια πριν καν την αρχή. Η αλήθεια είναι πως λίγοι ουδέτεροι το συνειδητοποίησαν, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα ξέφευγε από τα αγγλικά μάτια που αρρωσταίνουν με τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειές.

Με την απουσία του Τζόρνταν Χέντερσο, ο Τζέιμς Μίλνερ έφερε το περιβραχιόνιο της Λίβερπουλ και η πρώτη δουλειά που είχε να κάνει ήταν να διαλέξει τέρμα ή μπάλα στο καθιερωμένο στρίψιμο του νομίσματος. Βέβαια, ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν είχε κάποιο κέρμα αλλά έναν δισκίο όπου η μία πλευρά ήταν μπλε και η άλλη κόκκινη.. Όταν ο Ισπανός Αντόνιο Ματέου Λαχόζ ρώτησε τον αρχηγός των Reds να επιλέξει όλοι περίμεναν το αυτονόητο, αλλά ο Μίλνερ έκανε την πρώτη γκάφα της βραδιάς διαλέγοντας το μισητό μπλε της Έβερτον.

Η επιλογή του έκανε έξαλλους τους φίλους της Λίβερπουλ στα social media με το Kop Magazine, έναν από τους μεγάλους λογαριασμούς φίλων της ομάδα στο twitter να φέρνει μέχρι και τον θρύλο Μπιλ Σάνκλι στο παιχνίδι: "James Milner lost the toss after picking blue instead of red on the referee’s disc. Bill Shankly would’ve sold him for that!".

Μέχρι να σταματήσουν τα tweets να γεμίζουν τα timeline των χρηστών, με απαίτηση την καθαίρεση το Μίλνερ από αρχηγό, η Λίβερπουλ θα δεχόταν ήδη το πρώτο της γκολ στο ιστορικό Μαρακανά, χωρίς μάλιστα να έχει δυσκολέψει τους γηπεδούχους.

Μάρκο Μαρίν, εσύ σούπερ σταρ

Κανείς δεν περίμενε πως ο Ερυθρός Αστέρας θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς στον όμιλο του θανάτου, με αντιπάλους την Λίβερπουλ, την Νάπολι και την Παρί Σεν Ζερμέν. Παρ όλα αυτά ο Βλάνταν Μολόγεβιτς συνεχίζει να εκπλήσσει του Ευρωπαίους όπως ακριβώς εξέπληξε και όλους εμάς στην Ελλάδα με τη δουλειά και το έργο που παρουσίασε με τον Πανιώνιο τη σεζόν 2016-17. Το αστέρι του Βελιγραδίου όχι μόνο κατέκτησε την πρώτη νίκη Σέρβικης ομάδας στο Champions League μετά από 26 ολόκληρα χρόνια, αλλά μένει στο παιχνίδι της πρόκρισης με 4 βαθμούς στον τρίο όμιλο.

Για να καταφέρει όμως ο Ερυθρός Αστέρας να περάσει από την κατηγορία της μαχητικής ομάδας σε αυτή της νικήτριας χρειαζόταν κάτι παραπάνω από το τρομακτικό Μαρακανά, την φανταστική εξέδρα και τους παίκτες που ματώνουν τη φανέλα. Αυτά δεν φτάνουν για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά ο Μιλόγεβιτς πήρε το δώρο του Ολυμπιακού και χρησιμοποίησε τον Μάρκο Μαρίν ως τον άνθρωπο που θα δώσει το κάτι ξεχωριστό στην ομάδα τους στα μεγάλα παιχνίδια.

Το βράδυ της Τρίτης ο Γερμανός θύμισε αυτόν της Βέρντερ Βρέμης καθώς ό,τι καλό δημιουργούσε ο Αστέρας προερχόταν από τα πόδια του 29χρονου επιτελικού μέσου. Σίγουρα η καριέρα του Μαρίν δεν εξελίχθηκε όπως πολλοί θα περίμεναν με 9 ομάδες σε 8 διαφορετικές χώρες αλλά στο Βελιγράδι φαίνεται να βρίσκει κάποια κομμάτια του παλιού καλού του εαυτού. Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 8 παιχνίδια (6 πρωταθλήματος, 2 Champions League) και μετράει 3 γκολ (ένα απέναντι στην Παρί) και 4 ασίστ.

Στο Μαρακανά, χόρευε ανάμεσα στους ακίνητους αμυντικούς της Λίβερπουλ, βρέθηκε σε κάθε σημείο του γηπέδου, μοίρασε τη μπάλα όπως ακριβώς έπρεπε και στο 22ο λεπτό σημάδεψε το κεφάλι του Πάνκοφ για το 1-0 των γηπεδούχων. Λίγα λεπτά αργότερα (29') εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μίλνερ (γκάφα Νο2) δημιούργησε την ευκαιρία από την οποία ο Πάνκοφ πέτυχε το εντυπωσιακό δεύτερο γκολ για τον Ερυθρό Αστέρα. Η στατιστική μπορεί να μην έγραψε - σωστά - την ασίστ αλλά η συμβολή του σε όλο το παιχνίδι της ομάδας του ήταν καθοριστική. Όσο άντεξε ο Μαρίν, άντεξε και ο Ερυθρός Αστέρας να παίζει στα ίσια και κάτι παραπάνω την Λίβερπουλ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Πριγκι-πάτο

Ο μαέστρος Μάρκο Μαρίν και ο 'καταζητούμενος' Τζέιμς Μίλνερ

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η Μονακό. Στο do or die παιχνίδι της Τρίτης, βρέθηκαν να χάνουν 0-3 από το 1ο ημίχρονο με αντίπαλο την Μπριζ. Μάλιστα, έγιναν η πρώτη ομάδα που ανήκει στη γαλλική ομοσπονδία και δέχεται 3 γκολ στα 25 πρώτα λεπτά εντός έδρας αγώνα στο Champions League. Στο δεύτερο ημίχρονο απλά δέχθηκαν ακόμα ένα τέρμα και σημείωσαν την πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην ιστορία του συλλόγου σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Κι ενώ όλα αυτά συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο, ο ιδιοκτήτης της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ, βρισκόταν στο κρατητήριο. Δεν είναι εύκολο το έργο του Τιερί Ανρι στην πρώτη του απόπειρα ως προπονητής.

Ο Μάλκομ έδειξε στον Σουάρες πως γίνεται

Με τον Λιονέλ Μέσι στην εξέδρα του Τζουζέπε Μεάτσα, ο Λουίς Σουάρες κλήθηκε να αναλάβει τα ηνία της ομάδα αλλά όσο και αν προσπάθησε δεν μπορούσε να βρει στόχο, κάτι συνηθισμένο φέτος, με εξαίρεση την Ρεάλ Μαδρίτης την οποία συμπαθεί αρκετά. Ο Ουρουγουανός πραγματοποίησε 9 σουτ, σπατάλησε μοναδικές ευκαιρίες να δώσει από νωρίς το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα και είδε τον Μάλκομ να σκοράρει μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Ο Βαλβέρδε πήρε το μήνυμα από τον μικρό πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Αγριεμένη αλλά και τυχερή η Τότεναμ

Απίθανη εμφάνιση από την Τότεναμ η οποία πραγματοποίησε 30 σουτ (!) προς την εστία της Αϊτχόφεν, με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει δύο φορές για να έρθει η ανατροπή στα τελευταία λεπτά με αρκετή δόση τύχης καθώς το 2-1 έγινε μετά από διπλή κόντρα.

(AP Photo/Marko Drobnjakovic)

News 24/7

24MEDIA NETWORK