ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μάικλ Ολιβερ και η ιστορία που τον συνοδεύει

Η UEFA όρισε τον 28χρονο ασφαλιστή Μάικλ Όλιβερ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ την Πέμπτη, ενώ βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Στούαρτ Μπαρτ και Ντάρεν Ινγκλαντ, τέταρτος διαιτητής ο επίσης Αγγλος Γκάρι Μπέσγουικ και επιπλέον διαιτητές οι Αντονι Τέιλορ και Τζόναθαν Μος.

Ο Μάικλ Ολιβερ και η ιστορία που τον συνοδεύει

Παρατηρητής της UEFA ορίστηκε ο Μισέλ Πραλόνγκ από την Ελβετία και παρατηρητής διαιτησίας ο Μανουέλ Λόπεθ Φερνάντεθ από την Ισπανία.

Η σύμπτωση που παραλίγο να του κοστίσει

Ο 28χρονος ρέφερι μπήκε στο χώρο της διαιτησίας σε ηλικία 14 ετών με την παρότρυνση του πατέρα του και γρήγορα εξελίχθησε σε έναν από τους κορυφαίους Αγγλους ρέφερι. Στα 22 του μάλιστα βρέθηκε να διευθύνει αγώνα στο ιστορικό “Ουέμπλεϊ” και συγκεκριμένα τον τελικό των πλέι οφ της Κόνφερενς.

Ο Όλιβερ ορίστηκε στις 9 Ιανουαρίου 2010 να διευθύνει τον αγώνα Φούλαμ-Πόρτσμουθ και θα γινόταν ο νεότερος διαιτητής που θα είχε σφυρίξει παιχνίδι της Premier League. Ωστόσο, αναγκάστηκε να αναβάλει το ματς λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κι αναγκαστικά το ντεμπούτο του πήρε… παράταση. Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αστράγαλο, γεγονός που λίγο έλειψε να του… κοστίσει το ρεκόρ!

Πρόλαβε, πάντως, να καταρρίψει την επίδοση του Στούαρτ Ατγουελ, αφού τον Αύγουστο του 2010 σε ηλικία 25 ετών και 182 ημερών διεύθυνε την αναμέτρηση Μπέρμιγχαμ-Μπλάκμπερν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK