Ο Μαραντόνα νοσηλεύεται γιατί "είναι δύσκολο να είσαι ο Μαραντόνα"

Δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό η εισαγωγή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε ιδιωτική κλινική της Λα Πλάτα. Τι μετέφερε ο γιατρός του και πόσο διαφορετικά αντέδρασαν οι κόρες του.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα όπως εμφανίστηκε την Παρασκευή ανήμερα των 60ων γενεθλίων του
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα όπως εμφανίστηκε την Παρασκευή ανήμερα των 60ων γενεθλίων του DEMIAN ALDAY/POOL VIA AP

Η συμπλήρωση 60 χρόνων από τη γέννηση του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στις 30 του Νοέμβρη, γιορτάστηκε με δόξα και τιμή. Εθνική επέτειος για τους απανταχού φαν η γενέθλιος ημέρα του αξεπέραστου Αργεντινού, είτε λογίζεται είτε όχι από τους υπόλοιπους ως ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής που πάτησε έως τη σύγχρονη εποχή τα χώματα ή χορτάρια τούτου του πλανήτη. Σίγουρα ένας εκ των λίγων, των εκλεκτών, που δεν ήξερε τι σημαίνει φιλικό παιχνίδι.

Μόνο που από την εμφάνισή του στο 'Χουάν Καρμέλο Ζερίγιο' για την εντός έδρας αναμέτρηση της Χιμνάσια Λα Πλάτα, στην οποία εργάζεται πια, και της Πατρονάρο διαπιστώθηκε ότι "ο Ντιέγκο δεν είναι καλά", όπως έγραψε στο εκτενές ρεπορτάζ της η Ole. Εκ των υστέρων έγινε γνωστό πως ήταν αμφίβολο αν ο 'Pibe de Oro' θα κατάφερνε να δώσει το 'παρών' στο γήπεδο, αλλά ταυτόχρονα δεν ήθελε ν' απογοητεύσει τους θαυμαστές του και εμφανίστηκε κανονικά, παρά τις πολλές ενστάσεις (που γιγαντώθηκαν κατόπιν). Το ζητούσε και ο ίδιος αυτό το χειροκρότημα, μαζί με τη γιορτή (πανό, πυροτεχνήματα, κλπ) που είχε προετοιμαστεί για χάρη του.

Όσοι τον είδαν βέβαια κατάλαβαν πως... δεν ήταν εκεί. Τουλάχιστον όχι πνευματικά. Το αδυνατισμένο σώμα του περιφερόταν με βοήθεια άλλων στο χώρο και το μυαλό του ταξίδευε αλλού. Κάπου. Εμφανώς καταβεβλημένος, δεν παρακολούθησε όλον τον αγώνα και αποχώρησε συνοδευόμενος από ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Μέχρι που τη Δευτέρα διέρρευσε η πληροφορία της εισαγωγής του σε ιδιωτική κλινική της περιοχής, μια ώρα από το Μπουένος Άιρες, για να τον φροντίσουν καταλλήλως. Δεν μεσολάβησε οτιδήποτε που να επιδείνωσε ξαφνικά την υγεία του, κάποια επίπτωση που να σχετίζεται με τον κορονοϊό, παρά την επαφή που είχε με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ούτε η νοσηλεία του ήταν έκτακτη εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου - μια πιθανή εκδοχή που διαψεύστηκε χωρίς χρονοτριβή.

Η μεταφορά του στο νοσοκομείο 'Impesa', όπου έχει νοσηλευτεί και στο παρελθόν, προέκυψε μετά από συμβουλή του προσωπικού γιατρού του Λεοπόλδο Λούκε και σε συνεννόηση με τον δικηγόρο του Ματίας Μόλδε προκειμένου να υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις και να τεθεί υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση. Ως επίσημη αιτιολογία της εισαγωγής του, η οποία διευκρινίστηκε πως έγινε με την απόλυτη συγκατάθεσή του, αφού κατάλαβε πως έτσι έπρεπε να γίνει, αναφέρθηκε η αφυδάτωση και η αναιμία του οργανισμού του, από την όχι καλή σίτιση των τελευταίων ημερών και την έλλειψη πρωτεΐνης. Εντούτοις δεν είναι πια κρυφό πως τους τελευταίους μήνες ο Μαραντόνα διάγει μια περίοδο ψυχικής αναταραχής και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή με αντικαταθλιπτικά.

Ο Λούκε, φεύγοντας από το νοσοκομείο, δεν έκρυψε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. "Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αυτό είναι κάτι επηρεάζει το σώμα. Δεν θέλει να φάει ή να μιλήσει. Ο Ντιέγκο είναι κυκλοθυμικός χαρακτήρας. Πότε είναι στα πάνω του και πότε στα κάτω του", μετέφερε ο γιατρός του που από την περίοδο της πρόσφατης αυτοαπομόνωσης τον παρατηρούσε να μαραζώνει. Δεν ήταν της ιδιοσυγκρασίας του ο εγκλεισμός και μολονότι είχε προηγουμένως χάσει 11 κιλά, διώχνοντας αρκετό περιττό λίπος, επηρεάστηκε βάναυσα. Ελέχθη πως δοσολογία των φαρμάκων αυξήθηκε προκειμένου να καταπολεμηθεί η δυσάρεστη αυτή κατάσταση στο αρχικό στάδιό της, αυτή όμως η απότομη τροποποίηση είχε επιπτώσεις. Συνδυαστικά με την κατανάλωση αλκοόλ που δεν αφαιρείται από την καθημερινότητά του.

"Για τον Ντιέγκο τίποτα δεν είναι εύκολο. Η παραμονή στο νοσοκομείο θα του κάνει καλό, επειδή συμμορφώνεται με τις οδηγίες. Είναι σε μια ηλικία πια, με πολλές πιέσεις στη ζωή του και πρέπει να τον βοηθήσετε. Δεν είναι στην κατάσταση που θα έπρεπε να είναι. Ή σ' αυτήν που θα θέλαμε να είναι", συμπλήρωσε ο Λούκε, καταλήγοντας πως "είναι δύσκολο να είσαι ο Μαραντόνα". Όντως, θα συμπληρώναμε δεδομένων των όσων δοκιμασιών έχει βάλει τον εαυτό του απ' όταν έπαιζε ποδόσφαιρο. "Τα γενέθλια τού προκάλεσαν πολλά. Η καρδιά του είναι ραγισμένη", ανέφερε ανώνυμη πηγή, επιβεβαιώνοντας την άποψη πως η διαχείριση του μυαλού παραμένει η πιο απαιτητική αποστολή όλων μας.

Άνθρωποι του περιβάλλοντός του, συγγενείς και συνεργάτες, είναι εναλλάξ μαζί του και θα παραμείνουν κοντά για τουλάχιστον 3 ημέρες ακόμη. Είναι το μίνιμουμ διάστημα της νοσηλείας προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος των εξετάσεων και ρυθμίσει τα φάρμακά του. Ίσως χρειαστεί περαιτέρω παρακολούθηση. Απέχουν βέβαια οι δύο κόρες του, με τις οποίες ο Μαραντόνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για οικονομικά ζητήματα. Ασχέτως της μεταξύ τους διένεξης, η Τζιανίνα, σύζυγος του Κουν Αγουέρο, έγραψε πως "σπάει η ψυχή μου να τον βλέπω έτσι", αντικρίζοντας την εικόνα του πατέρα της ανήμερα των γενεθλίων του, σε αντίθεση με την Ντάλμα που ήταν πολύ πιο επιθετική, κατηγορώντας όσους τον επιβουλεύονται και του 'πίνουν το αίμα' ακόμα σ' αυτήν τη φάση. "Ελπίζω να μην είναι τίποτα", ήταν η γεμάτη απειλή προειδοποίησή της.


News 24/7

24MEDIA NETWORK