Ο Μαραντόνα πήγε σε πάρτι και φλέρταρε -υπάρχει όμως, κι ένα 'αλλά'

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα μπήκε πολύ 'δυνατά' στον Απρίλιο, με καθημερινούς τίτλους στα παγκόσμια media. Ο τελευταίος αφορά την παρουσία του σε πάρτι, ενώ η Αργεντινή ήταν σε καραντίνα. Ο ίδιος εξήγησε πως οι εικόνες είναι αληθινές, όχι όμως και η ημερομηνία.

O Nτιέγκο Μαραντόνα πήγε σε πάρτι, αλλά όχι την ημερομηνία που θέλουν τα media -όπως λέει.
O Nτιέγκο Μαραντόνα πήγε σε πάρτι, αλλά όχι την ημερομηνία που θέλουν τα media -όπως λέει. AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Τον Ντιέγκο Μαραντόνα τον λες ενεργό χρήστη του Instagram. Δίνει τακτικά υλικό στους 5.5 εκατομμύρια followers του. Συν αυτό που προσφέρουν τα απανταχού media -για τον Μαραντόνα μιλάμε-, έχει καταφέρει να μπει πολύ 'δυνατά' στον Απρίλιο. Να σου πω τι εννοώ, αφού πρώτα σου δώσω τη δική του εκδοχή για το 'μένουμε σπίτι', λόγω κορονοϊού.

Την Πρωταπριλιά, η Daily Star εμφάνισε άρθρο που αναφερόταν στο πάρτι του Πάμπλο Εσκομπάρ, στη φυλακή, με επίτιμο καλεσμένο τον Pibe de Oro 'και πολλές εκθαμβωτικές γυναίκες', το 1991. Η αποκάλυψη αυτή είχε γίνει για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2016.

O Eσκομπάρ είχε πληρώσει, για να χτίσει τη φυλακή Catedral στο Μεντεγίν, στα πρότυπα πολυτελούς παλατιού -αντικειμενικός στόχος ήταν να γλιτώσει την έκδοση στις ΗΠΑ και για αυτό δέχθηκε να φτιάξει ο ίδιος τη φυλακή του, μετά την παράδοση του στις αρχές. Ενώ στα υπόλοιπα σωφρονιστικά ιδρύματα του πλανήτη ο αντικειμενικός στόχος είναι να μην μπορούν να αποδράσουν οι κρατούμενοι, σε αυτό ήταν να μην μπορεί να μπει κάποιος στα ενδότερα και να πλήξει -με τον όποιον τρόπο- το βαρόνο ναρκωτικών. Μεταξύ των συμφωνηθέντων, ήταν και το δικαίωμα του να επιλέξει τους φρουρούς του. Αυτό έγινε το νέο του 'αρχηγείο'.

Είχε φτιάξει μπαρ, τζακούζι, συντριβάνι, ελικοδρόμιο, γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου και συχνά καλούσε διεθνείς παίκτες, να τον ψυχαγωγήσουν. Το 1991 πρόσθεσε στη λίστα των καλεσμένων τον Μαραντόνα, ο οποίος είχε ομολογήσει πως πήγε στο πάρτι, αλλά δεν ήξερε πως το κάνει ο Εσκπομπάρ. Ή ποιος είναι αυτός. Όπως είπε χρόνια αργότερα "έφτασα στη φυλακή, περικυκλωμένος από φρουρούς. Είπα 'τι συμβαίνει; Συλλαμβάνομαι; Το μέρος ήταν σαν πολυτελές ξενοδοχείο. Μου είπαν πως με θέλει ο El Patron. Δεν διάβαζα εφημερίδες, ούτε έβλεπα τηλεόραση, οπότε δεν ήξερα ποιος είναι αυτός. Συναντηθήκαμε σε ένα γραφείο. Μου είπε πως λατρεύει το παιχνίδι μου και νιώθει πως συνδέεται μαζί μου, γιατί και οι δύο θριαμβεύσαμε, ξεκινώντας από πολύ φτωχοί". Ακολούθως διεξήχθη φιλικό ματς μεταξύ διεθνών Κολομβιανών, στο οποίο έπαιξε και ο Αργεντινός "και ακολούθησε πάρτι με τις πιο ωραίες γυναίκες που 'χω δει στη ζωή μου. Και όλα αυτά γίνονταν στη φυλακή. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Το επόμενο πρωί με πλήρωσε και αποχαιρετιστήκαμε".

Τη δεύτερη μέρα του Απρίλη, ανήμερα της 38ης επετείου από τον πόλεμο στα Φόκλαντ, ο θρύλος τίμησε όσους πολέμησαν εκεί, με post στο Instagram. Ο πόλεμος των Φόκλαντ αφορούσε την Αργεντινή και το Ηνωμένο Βασίλειο και στο επίκεντρο είχε τα νησιά Φόκλαντ, Νότια Γεωργία και Νότια Σάντουιτς, που ήταν υπό βρετανική κυριαρχία. Στις 2/4 του 1982 οι Αργεντινοί εισέβαλαν στα Φόκλαντ και τα κατέλαβαν. Τρεις μέρες μετά, η βρετανική κυβέρνηση έστειλε ναυτικές δυνάμεις και την πολεμική αεροπορία. Η σύγκρουση διήρκεσε 74 μέρες. Ολοκληρώθηκε με την παράδοση της Αργεντινής, στις 14/6. Έχασαν τη ζωή τους 649 Αργεντινοί στρατιώτες, 255 Βρετανοί και τρεις πολίτες των νησιών. Η Αργεντινή βρισκόταν τότε, υπό την Χούντα του στρατηγού Γκαλτιέρι, που αρχικά 'χρησιμοποίησε' την όλη ιστορία, για να ενισχύσει το εθνικό αίσθημα. Η ήττα έφτασε τη λαϊκή δυσαρέσκεια στο αποκορύφωμα και προκάλεσε την κατάρρευση του καθεστώτος -και τη Δημοκρατία του 1983. Στα της Μεγάλης Βρετανίας, ό,τι διάβασες ήταν ο λόγος για να επανεκλεγεί η Μάργκαρετ Θάτσερ -το 1983.

Ο 59χρονος έγραψε πως 'η τιμή και η δόξα είναι για εσάς, όσους πολεμήσατε και όσοι χάσατε τη ζωή σας. Είμαστε υπερήφανοι. Τα Φόκλαντ ανήκουν στην Αργεντινή'. Λίγες ώρες αργότερα, τα κανάλια της χώρας του μετέδωσαν το video που ακολουθεί.

Σε αυτό φέρεται να εμφανίζεται ο Μαραντόνα, να έχει 'σπάσει' την καραντίνα -λόγω κορονοϊού-, προ δύο εβδομάδων, ώστε να κάνει πάρτι για τα 15α γενέθλια του ανιψιού του. Στις εικόνες φαίνεται να χορεύει με κάποιες καλεσμένες και να 'χει έλθει πιο κοντά με μια εξ αυτών, εξ ου και ο τίτλος του θέματος ήταν αν έχει κάποια νέα κατάκτηση. Έχε υπ' όψιν σου πως η Aργεντινή είναι σε καραντίνα από τις 19 Μαρτίου. Στις 29 του ίδιου μήνα ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε πως θα επεκταθεί έως τα μέσα του Απριλίου -τουλάχιστον. Ο Μαραντόνα εξήγησε πως το πάρτι έγινε παραμονή της επιβολής καραντίνας.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην 3η μέρα του Απρίλη, με την ομάδα του (Gimnasia La Plata) να αποκαλύπτει πως πρότεινε μείωση του μισθού του, για να βοηθήσει στην επιβίωση του συλλόγου. Ο πρόεδρος, που έκανε την αποκάλυψη, είπε πως "τέσσερις μήνες πριν το τέλος του συμβολαίου του, ο κόουτς της ομάδας ενημέρωσε τη διοίκηση, μέσω του άμεσου συνεργάτη του πως διατίθεται να μειωθεί ο μισθός του, αν αυτό είναι κάτι που χρειάζεται". Η ομάδα του δίνει τη μάχη της να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο ίδιος ο Μαραντόνα πόσταρε τον εαυτό του, να αγκαλιάζει τον πρόεδρο της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντεζ, ο οποίος έχει σήμερα γενέθλια-όπως γράφει στο ποστ -με το οποίο αποθεώνει τον πολιτικό ηγέτη, καταλήγοντας στο ότι "θα ήταν ωραίο να μπορούσα να σου δώσω αυτήν την αγκαλιά, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό".


News 24/7

24MEDIA NETWORK