Ο Μαρινάκης μίλησε για την αγορά της Νότιγχαμ και αρνήθηκε κατηγορίες για στημένα ματς

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο "BBC" όπου μίλησε για την αγορα του μετοχικού πακέτου της Νότιγχαμ Φόρεστ ενώ απάντησε και στα περί "εγκληματικής οργάνωσης" κάνοντας λόγο για κατηγορίες που επινοήθηκαν από αντιπάλους που ζηλεύουν για να μειώσουν την επιτυχία του με τον Ολυμπιακό (VIDEOS).

ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 44ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (KLODIAN LATO / Eurokinissi Sports)
olympiakos fiesta EUROKINISSI SPORTS

Η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη (μετά από πέντε χρόνια όπου ο Φαουάζ Αλ Χασαουί ήταν ο ιδιοκτήτης του συλλόγου) είναι πλέον γεγονός καθώς εγκρίθηκε επίσημα από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο Νησί (Football League) και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του μπροστά στους Άγγλους.

Αυτό το έκανε μέσω αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο BBC και στον δημοσιογράφο Richard Conway, με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού να δίνει -από το Λονδίνο όπου έδωσε τη συνέντευξη- καυστικές απαντήσεις στις κατηγορίες εις βάρος του περί εμπλοκής σε "εγκληματική οργάνωση" στην Ελλάδα και να διαβεβαιώνει πως έχει όραμα για τον ιστορικό αγγλικό σύλλογο.

"Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να φοβάμαι και να ανησυχώ καθώς δεν υπάρχει κάτι που να έχω κάνει λάθος", τονίζει στη συνέντευξή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον διοικητικό ηγέτη των πρωταθλητών Ελλάδας τα τελευταία επτά χρόνια να δίνει παράλληλα την υπόσχεση πως ο Μαρκ Γουορμπάρτον, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Φόρεστ τον Μάρτιο, "θα παραμείνει για αρκετά χρόνια ακόμα στο σύλλογο".

ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 44ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (KLODIAN LATO / Eurokinissi Sports)
ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 44ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (KLODIAN LATO / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Επί εποχής Μαρινάκη στο τιμόνι του από το καλοκαίρι του 2010 και μετά ο Ολυμπιακός μετράει επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα (ισοφάρισε το ρεκόρ της ομάδας την επταετία 1996-2003 με τον Σωκράτη Κόκκαλη) και βρίσκεται μέσα στις 25 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και σύμφωνα με όσα υποστήριξε στο αγγλικό μέσο οι κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης εναντίον του είναι αποτέλεσμα αυτό του ρεκόρ που έχει με τον Ολυμπιακό...

"Όλα αυτά τα χρόνια, πολλά έχουν ειπωθεί αλλά τίποτα δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Όλες αυτές οι κατηγορίες έχουν απορριφθεί και έχουμε απαλλαχτεί από όλα αυτά.

Τώρα έχει απομείνει μία τελευταία υπόθεση και εμπλέκονται σε αυτή γύρω στα 80 άτομα. Σας λέω ξανά ότι δεν έχω καμία σχέση επειδή ξέρω καλά τι έχω κάνει και πώς κατέκτησα νίκες. Φυσικά δεν μπορώ να σταματήσω τους αντιπάλους μας να μιλούν ή να χρησιμοποιούν άσχημα λόγια", δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τόσο οι ποδοσφαιρικές αρχές στην Αγγλία όσο και οι αρμόδιες αρχές στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχουν καθαρίσει το όνομά του μετά από δύο μήνες αμέτρητων ερευνών.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όσον αφορά στο κεφάλαιο "Νότιγχαμ Φόρεστ" (το BBC αναφέρει στο κείμενο που δημοσιεύεται η συνέντευξη πως ο Μαρινάκης παρακολούθησε λύκειο στο Γουότφορντ από την ηλικία των 15 και πήγε στο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο), ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε πως επέλεξε να επενδύσει στην Φόρεστ ορμώμενος "από αυτά που θυμάμαι από το παρελθόν και τις προοπτικές που έχει ο σύλλογος", για να προσθέσει:

"Νομίζω ότι δεν παίρνει πολύ καιρό να αποφασίσεις, ακόμα και αν έχεις επιλογή, ποια ομάδα θα επιλέξεις. Όταν βλέπεις όλη αυτή την παράδοση και όλα αυτά τα επιτεύγματα, φυσικά και έχει αυτός ο σύλλογος τη δυναμική να αναπτυχθεί και να πετύχει νίκες που δικαιούται.

Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ πράγματα και δεν είμαι ο πλούσιος άνθρωπος που ήρθε από το εξωτερικό για να ξοδέψω τα χρήματά μου και να αποκτήσω δόξα αποκτώντας μία ομαδα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχω κερδίσει δόξα από τον Ολυμπιακό που έχει κατακτήσει τα πάντα, που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ τόσο εντός των συνόρων όσο και στην Ευρώπη, στο Champions League.

ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 44ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 44ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ξέρουμε πολλούς παίκτες, προπονητές, συλλόγους, αξιωματούχους σε διάφορα μέρη του κόσμου στο διεθνές ποδόσφαιρο, μάνατζερ, όλο αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να ενώσουμε όλες αυτές τις διασυνδέσεις που έχουμε για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για την Νότιγχαμ".

Όσον αφορά στην Νότιγχαμ Φόρεστ, την μοναδική ομάδα στην ιστορία που έχει περισσότερα Πρωταθλητριών από εγχώρια πρωταθλήματα (2 έναντι 1) αλλά έχει να παίξει στην Premier League από το 1998-99 (από τότε έχει περάσει 14 σεζόν στην Championship και τρεις σεζόν στην League 1), ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα αυτή θα πρέπει να βρίσκεται δικαιωματικά στη μεγάλη κατηγορία.

"Έχουμε ένα μακρυπρόθεσμο πλάνο και μέσα από αυτό θέλουμε να φέρουμε την Νότιγχαμ εκεί που ανήκει. Και φυσικά η Νότιγχαμ ανήκει στην Premier League. Και η Νότιγχαμ ανήκει στην ελίτ της Premier League.

Επιπλέον οι οπαδοί της Νότιγχαμ έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν έζησαν καλές στιγμές. Παρέμειναν όμως πιστοί και για μας αυτό είναι πολύ σημαντικό.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Οι προοπτικές είναι τεράστιες. Η προοπτική αυτής της ομάδας είναι πως όταν θα είναι καλά οργανωμένη, όταν θα αρχίσει να νικάει ξανά, όταν θα έχει καλύτερη θέση στην Championship, όταν θα έχει καλύτερη θέση και θα κοιτάζει σοβαρά στην Premier League, τότε θα είμαστε εκεί για να μείνουμε".

Στο πλάι του Βαγγέλη Μαρινάκη σε διοικητικό ρόλο στην Νότιγχαμ Φόρεστ θα είναι ο Σωκράτης Κομινάκης, ο οποίος είχε υπηρετήσει από αντίστοιχο πόστο και τον Ολυμπιακό στο παρελθόν ενώ ο διευθύνων σύμβουλος των "ερυθρολεύκων" Γιάννης Βρέντζος θα πάρει τον αντίστοιχο ρόλο στην Φόρεστ.

Όσον αφορά στο οικονομικό μέρος της συμφωνίας, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση, με ΜΜΕ στο Νησί να εκτιμούν πως το deal για την αγορά του ιστορικού αγγλικού συλλόγου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ανέρχεται στα 50.000.000 ευρώ.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟ BBC:

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK