O Μαρκίζιο σταμάτησε γιατί έπαψε να ονειρεύεται σαν άλλος 'Μικρός Πρίγκιπας'

Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο ήρθε η στιγμή να σταματήσει τα ταξίδια του πολύ πριν από τον προκαθορισμένο χρόνο.

Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο σταμάτησε το ποδόσφαιρο πριν κλείσει τα 34 του
Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο σταμάτησε το ποδόσφαιρο πριν κλείσει τα 34 του AP

Η αυτογνωσία δεν επιτυγχάνεται άνευ κόπου. Δουλεύεται από μέρα σε μέρα, πλάθεται με γυμνά χέρια, εξελίσσεται γοργά ή διακόπτεται πότε-πότε έως ότου κάποια στιγμή ολοκληρωθεί ως διαδικασία. Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο πίστεψε ότι κατάλαβε τον εαυτόν του και έβαλε τελεία στην ποδοσφαιρική καριέρα του 3,5 μήνες πριν συμπληρώσει τα 34 χρόνια του. Αναφαίρετο δικαίωμά του.

Η τελευταία σεζόν του στο γήπεδο, με τα θαλασσιά της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, δεν ήταν αυτή που ήθελε μετά από 13 συναπτά επαγγελματικά έτη στη Γιουβέντους. Τον Σεπτέμβρη του 2018 είχε υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με τη ρωσική ομάδα, έναντι 100.000 λιρών εβδομαδιαίως, αλλά δέκα μήνες αργότερα το έλυνε έχοντας παίξει μόνο σε 15 αγώνες (9 πρωταθλήματος, 5 Europa League, 1 Κυπέλλου) και μέσο όρο λεπτών συμμετοχής που δεν ξεπερνούσε τα 50. Από τον Φλεβάρη ως τον Μάη ήταν τραυματίας, έχοντας ενδιάμεσα υποχρεωθεί να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο λόγω προβλήματος στο χόνδρο που τον ταλαιπωρούσε σταθερά. Αν ήθελε, θα είχε βρει δουλειά. Ο Στίβεν Τζέραρντ επιχείρησε να πείσει τον Ιταλό χαφ, αλλά ήταν μια άνιση μάχη που ο προπονητής των Ρέιντζερς έδωσε με τη συνείδηση του Μαρκίζιο. Τον ήθελε επίσης ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στη Μονακό.

Ευχαρίστησε το όνειρό του

Ο Μαρκίζιο είχε αντιληφθεί την κατάσταση, αλλά η εσωτερική πάλη που ομολόγησε πως συνέβαινε μέσα του δεν του επέτρεψε να την αποδεχθεί στην ολότητά της. Πέρασε ένας μήνας προτού ανακοινώσει πως ο ποδοσφαιριστής είχε 'πεθάνει' μέσα του. Είχε υλοποιήσει όλα όσα είχε ονειρευτεί και με οτιδήποτε άλλο πέρα απ' αυτό θα κορόιδευε τον εαυτό του. Θα ζούσε σε μια πλάνη που δεν ήθελε.

"Είχα δώσει μια υπόσχεση στο παιδί που ονειρεύτηκε να γίνει ποδοσφαιριστής. Θα έπαιζα έωε ότου ένιωθα ότι το θαύμα του ονείρου θα γινόταν πραγματικότητα μπαίνοντας στο γήπεδο. Τους τελευταίους μήνες από το μυαλό μου και την καρδιά μου πέρασαν διάφορα συναισθήματα, αλλά στο φινάλε κατάλαβα ότι δεν εκπλήρωνα άλλο την υπόσχεσή μου. Υπάρχουν στιγμές που είναι σωστό η καρδιά να υπερισχύει του μυαλού. Γι' αυτό και προτιμώ να σταματήσω. Δεν μετανιώνω, ευχαριστώ την οικογένειά μου που με δίδαξε να κοιτάω με ανυπομονησία στο μέλλον. Ευχαριστώ το όνειρό μου. Μου έδωσες θάρρος, δύναμη, επιτυχία και απ' όλα χαρά", έγραψε στο instagram αποτυπώνοντας σε λίγες λέξεις τι ακριβώς αισθάνεται.

Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο γεννήθηκε τον Γενάρη του 1986 στο Τορίνο και μεγάλωσε μέσα στο 'Ντέλε Άλπι'. Ο πατέρας του ήταν κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας και ο μικρότερος από τα τρία παιδιά της οικογένειας ένα από τα ball boy της 'βέκια σινιόρα'. Από τα 7 ως τα 32 του δεν χάρισε πουθενά αλλού την καρδιά του. Πήγε ένα χρόνο στην Έμπολι (2007-08), αλλά γρήγορα γύρισε για να κερδίσει μια μόνιμη θέση στον άξονα των 'μπιανκονέρι'. Είχε ίνδαλμα τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και προσπαθούσε, αρχικά ως επιτελικός μέσος, να τον μιμηθεί. Οπισθοχώρησε ωστόσο γιατί διέθετε την αντοχή (ως πρώην δρομέας) και το κορμί (ύψος, δύναμη) ν' ανταπεξέλθει στο ρόλο του 6-8αριού. Στην πιο 'γεμάτη' σεζόν του, το 2014-15, έφτασε να παίξει σε 52 αγώνες της 'βέκια σινιόρα'. Βίωσε τη σκληρή εμπειρία της Serie B και μετά την επιστροφή της στην ελίτ κατέκτησε μαζί της επτά διαδοχικά πρωταθλήματα και τέσσερα νταμπλ!

Ο 'Μικρός Πρίγκιπας' του ιταλικού ποδοσφαίρου είχε πια γευτεί όλα όσα ήθελε όταν έπλαθε στα όνειρά του το ταξίδι του και άφησε τον κομήτη να περάσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK