Ο Μάρκο Σίλβα γίνεται δεύτερος... Μουρίνιο κερδίζοντας τους Άγγλους

Ο γνώριμος από το πέρασμά του στους "ερυθρόλευκους" Μάρκο Σίλβα έχει φύγει σε... βρετανικά μέρη αναλαμβάνοντας τη Χαλ. Και όπως φαίνεται τα πάει αρκετά καλά, με τα λεγόμενα των παικτών του και τα αποτελέσματα να το αποδεικνύουν.

Hull City manager Marco Silva gestures during the English League Cup, Semi Final Second Leg soccer match between Hull City and Manchester United at KCOM stadium in Hull, England, Thursday Jan. 26, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Hull City manager Marco Silva gestures during the English League Cup, Semi Final Second Leg soccer match between Hull City and Manchester United at KCOM stadium in Hull, England, Thursday Jan. 26, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού για μία σεζόν, σημειώνοντας ένα εκπληκτικό ποσοστό νικών που άγγιξε το 80% (79.2%). Στις 5 Ιανουαρίου του τρέχοντος ο Μάρκο Σίλβα ανέλαβε τη Χαλ, έχοντας μπροστά του το δύσκολο έργο της παραμονής στη Premier League, αντικαθιστώντας τον Μάικ Φέλαν. "Οι τίγρεις" εκείνη την περίοδο βρίσκονταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο 39χρονος Πορτογάλος ωστόσο άλλαξε άρδην την εικόνα. Δεν "μάσησε", προσαρμόστηκε γρήγορα και ήδη έχει καταφέρει να πανηγυρίσει δύο μεγάλες νίκες απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1) και Λίβερπουλ (2-0). Παράλληλα κατάφερε να οδηγήσει τη Χαλ στην κατάκτηση 14 βαθμών σε δέκα παιχνίδια, τη στιγμή που με τον προκάτοχό του η συγκομιδή ήταν σε 13 σε 20!

Η διαφορά είναι τουλάχιστον εμφανής, αν όχι εντυπωσιακή.

ο πρώην τεχνικός των "ερυθρόλευκων" δείχνει πως έχει βρει τη μυστική φόρμουλα της επιτυχίας για την ομάδα του, με τους παίκτες του να επιδοκιμάζουν τη δουλειά του. " Ήμασταν σχεδόν πεθαμένοι, στο τέλος της βαθμολογίας. Άλλαξε τα πάντα στο κλαμπ με τον πιο θετικό τρόπο. Είναι πολύ καλός τακτικά και οργανώνει τις ομάδες του καλά για να είναι σίγουρος πως ξέρουμε τι κάνουμε. Έχει πίστη σε εμάς" έχει δηλώσει σχετικά ο φορ της ομάδας, Αμπέλ Ερνάντεθ.

Και πως να μην νιώθει καλά, όταν ο τεχνικός του δεν έχει ήττα σε εντός έδρας ματς για τρία χρόνια τώρα (39 παιχνίδια).

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

News 24/7

24MEDIA NETWORK