Ο Μάρκους νίκησε τον Μπεργκ

Διαβάστε πως ο Μάρκους Μπεργκ κατάφερε να μετατρέψει μία φαινομενικά απογοητευτική σεζόν για τον ίδιο, σε ρεκόρ καριέρας. Το διάστημα που τον έχει... στοιχειώσει, η κούραση, το μυστικό του Ουζουνίδη και ο... κολλητός Κλωναρίδης! Ολα για τον Σουηδό σταρ του Παναθηναϊκού.

Ο Μάρκους νίκησε τον Μπεργκ
berg dipli

Σε ομαδικό επίπεδο η σεζόν δεν ήταν επιτυχημένη για τον Παναθηναϊκό που έμεινε εκτός και των τριών στόχων. Δηλαδή μίας αξιοπρεπούς πορείας στην Ευρώπη, να παραμείνει ανταγωνιστικός όσον αφορά το πρωτάθλημα και φυσικά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας.

Σε μία τέτοια χρονιά δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος κέρδη. Παρόλα αυτά οι πράσινοι είδαν τους Ζέκα, Μπεργκ να ανεβάζουν ξανά τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ενώ ο Δημήτρης Κουρμπέλης ταιριάζει ταμάμ στο σχήμα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Εμείς στα σταθούμε περισσότερο στον Σουηδό επιθετικό, ο οποίος έκανε... ανατροπή καριέρας.

Ο ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ ΜΠΕΡΓΚ

Η σεζόν για τον "king Marcus" ξεκίνησε καλά, αφού ο παίκτης είχε έρθει... φορτσάτος από τη συμμετοχή του στο Euro της Γαλλίας. Τρία γκολ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και αρκετή ενέργεια. Όσο προχωρούσαν τα παιχνίδια, ωστόσο, ο Μπεργκ έπεφτε σε απόδοση.

Αυτό συνέβη γιατί ουσιαστικά έπαιζε για ενάμισι χρόνο με μόλις εννέα ημέρες διακοπών(!), ενώ το... διαβολοδιάστημα μέσα Οκτωβρίου - Δεκέμβριος δεν του πάει τα τελευταία χρόνια. Τραυματισμοί, γρίπη και ντεφορμάρισμα έχουν ως αποτέλεσμα να... εξαφανίζεται. 'Έτσι, ο απολογισμός του μέχρι το 2017 στο πρωτάθλημα ήταν μόλις 5 γκολ και 3 ασίστ. Σε αυτό προσθέστε και την τραγική πορεία των πράσινων με τον Στραματσόνι στον πάγκο, που όπως ήταν λογικό τον επηρέασε.

Ο ΜΑΡΚΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΞΑΝΑ... kING

Όλα αυτά μέχρι να έρθει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο και κάποιες ημέρες ξεκούρασης, ο 30άχρονος στράικερ μεταμορφώθηκε. Σε αυτό οφείλεται και η έξτρα δουλειά που έκανε με τον νέο προπονητή του "τριφυλλιού", ο οποίος δούλεψε αρκετά το παιχνίδι με πλάτη και τις συνεργασίες με τους Κλωναρίδη - Εμποκού.

Η σχέση του με τον Βίκτορα Κλωναρίδη, μάλιστα, είναι τόσο καλή, που σε συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας, αναφέρει πως το 1/3 της βελτίωσης του οφείλεται στον Βέλγο επιθετικό!

Στο διάστημα τέλη Ιανουαρίου - αρχές Μαΐου όχι μόνον πέτυχε 17 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ, αλλά έκανε ρεκόρ καριέρας με συνολικά 22 τέρματα στο πρωτάθλημα. Τα περισσότερα τέρματα δηλαδή που έχει πετύχει ποτέ.

Την επόμενη περίοδο οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες και όλοι περιμένουν από τον ξεκούραστο πλέον Μάρκους Μπεργκ να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής ολόκληρη τη σεζόν. Εκτός κι αν βρεθεί ομάδα που θα κάνει την έκπληξη και καλύψει τη ρήτρα του ύψους 10.000.000€. Στην Ασία ακόμα τον... παρακολουθούν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK