Ο Μπιέλσα μηδένισε μια απόσταση 16 χρόνων και άλλαξε τον κόσμο

Ένα τέλος 16 οδυνηρών χρόνων αναμονής για τους φίλους της Λιντς Γιουνάιτεντ, που επιστρέφει στην Premier League. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα φρόντισε γι' αυτό. Και ο Αργεντίνος κατακλύζεται από μηνύματα αγάπης. Ένα από αυτά ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα οδήγησε την Λιντς στην Premier League για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. (AP Photo/Michel Spingler, File)
Ο Μαρσέλο Μπιέλσα οδήγησε την Λιντς στην Premier League για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. AP PHOTO/MICHEL SPINGLER

Η επιστροφή της Λιντς Γιουνάιτεντ στην Premier League μετά από 16 χρόνια είναι γεγονός. Αυτός ήταν ο στόχος εξάλλου, όταν στις 15 Ιουνίου του 2018 ο σύλλογος ανακοίνωνε την πρόσληψη ενός εκ των κορυφαίων τεχνικών στον κόσμο, όπως είναι ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Τότε που για 1,5 ώρα ο 'Loco' ανέλυε γιατί η Λιντς είχε αποτύχει την προηγούμενη σεζόν, το γεγονός πως είχε δει και τα 51 παιχνίδια εκείνης της περιόδου, αν οι παίκτες θα πρέπει να κοιμούνται στο προπονητικό κέντρο, πώς απέκτησε το παρατσούκλι του. Κλείνοντας την συνέντευξη του, ο Αργεντίνος είχε παραδεθχεί πως θα ήταν "αδύνατον να μην ονειρεύομαι την άνοδο".

Την πρώτη του σεζόν στον πάγκο της Λιντς έφτασε πολύ κοντά. Την δεύτερη τα κατάφερε, μαζί με την διαφαινόμενη κατάκτηση ενός πολύ σκληρού πρωταθλήματος όπως είναι η Champiosnhip... Για τους φίλους της Λιντς η 17η Ιουλίου είναι μια μέρα χαράς και συγκίνησης. Την περίμεναν 16 χρόνια, από το μακρινό 2004, όταν είδαν την ομάδα τους να υποβιβάζεται από την Premier League.

Ο Αργεντίνος τεχνικός έχει κερδίσει τα 54 από τα 98 ματς στον πάγκο της Λιντς, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό νικών 55%, το μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλο προπονητή στην 100χρονη ιστορία της ομάδας.

Επίσης, ο Μπιέλσα είναι ο πρώτος προπονητής που κερδίζει την άνοδο με την Λιντς από την 2η κατηγορία, μετά τον Χάουαρντ Γουίλκινσον την σεζόν 1989-1990...

Φυσικά τα social media κατακλύστηκαν από μηνύματα ενθουσιασμού και ευγνωμοσύνης προς τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Αυτό που ξεχώρισε είναι του... Τζέιμι Λάνιστερ, μέσω του BBC. Ο ηθοποιός Nikolaj Coster-Waldau, που υποδύθηκε τον χαρακτήρα της σειράς στο Game of Thrones, εξέφρασε με τον δικό του τρόπο το 'ευχαριστώ' στον Αργεντίνο τεχνικό.

"Γεια σου Μαρσέλο. Είμαι σίγουρος πως θα είσαι απασχολημένος τώρα. Βλέποντας ενδεκάδες της Premier League για τις τελευταίες 5000 μέρες. Αλλά κάνε ένα διάλειμμα Μαρσέλο. Μας ανέβασες. Έγραψες ιστορία με την Λιντς. Απόψε είσαι αθάνατος. Το όνομα σου. Το στιλ σου. Οι πράξεις σου.

Μαρσέλο, πέρασε τόσος καιρός. Μια γενιά πέρασε από τότε που Λιντς αποχαιρέτησε την Premier. Εκείνη την ημέρα που υποβιβαστήκαμε, η κόρη μου ήταν μόλις 3 ετών... Κοίτα την τώρα. Μπορεί να οδηγεί, μπορεί να ψηφίζει, μπορεί να πάει στην εργασία της. Είμαστε όλοι αρκετά μεγαλύτεροι τώρα. Ο κόσμος μοιάζει διαφορετικός. Αλλά απόψε μας έκανε να νιώσουμε τόσο νέοι. 16 οδυνηρά χρόνια. Ένας άντρας σήμερα ήταν απλά ένα παιδί όταν έχυσε εκείνα τα δάκρυα του υποβιβασμού.

Έδειξες στον Κούπερ, στον Κλιχ και στον KΠ, πότε και πώς να πασάρουν. Μετέτρεψες τον Ντάλας σε Superman. Ήξερες ότι ο Πατ επιτέλους θα σκοράρει. Χάρισες στον Πάμπλο αιώνια νιότη. Γνωρίζεις πως ελευθέρωσες τον Λουκ Έιλϊνγκ. Προπόνησες, δίδαξες, έδωσες μορφή και σχήμα στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Μαρσέλο θέλω να ακούσεις αυτό το μήνυμα. Σε αγαπάμε. Περισσότερο από όσο θα μάθεις ποτέ".

Δύο στροφές πριν από το φινάλε, η Λιντς είναι στην κορυφή της Championship με 87 βαθμούς, πέντε περισσότερους από την Γουέστ Μπρομ και με ένα ματς λιγότερο. Κάτι που σημαίνει πως ό,τι και να κάνει η 3η Μπρέντφορντ (στο -1 από την Γουεστ Μπρομ και με ένα ματς στο χέρι) ως το τέλος, η άνοδος είναι εξασφαλισμένη για την ομάδα του Μπιέλσα, που θέλει έναν βαθμό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK