Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς προδόθηκε από τη λογική

Ο Ολυμπιακός την 'πάτησε' στο Βελιγράδι από την άμυνα που τον έστειλε στους ομίλους του Champions League και ο Γιασίν Μεριά ήταν ο παίκτης που σε δύο μοιραίες φάσεις 'έγραψε' την ιστορία της ήττας από τον Ερυθρό Αστέρα.

Μαρτίνς και Τσιμίκας απογοητευμένοι στο τέλος της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 3-1 για την 2η αγ. της φάσης των ομίλων του Champions League 2019-2020
Μαρτίνς και Τσιμίκας απογοητευμένοι στο τέλος της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 3-1 για την 2η αγ. της φάσης των ομίλων του Champions League 2019-2020 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε το περιβόητο rotation καμιά δεκαριά μέρες αργότερα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τότε πήρε 'copy-paste' την ενδεκάδα του αγώνα της πρεμιέρας του Champions League με την Τότεναμ και την έβαλε να παίξει στο ΟΑΚΑ. Από το χορταστικό 2-2 πήγε στο ξενερωτικό -βάσει προσδοκιών- 1-1 απέναντι στον 'αιώνιο'.

Από το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου έως το βράδυ της Τρίτης στο Βελιγράδι κόντρα στον -ω, αδερφέ που είσαι;- Ερυθρό Αστέρα, μεσολάβησε μία ανούσια, είναι αλήθεια, συζήτηση, χωρίς ένταση επίσης είναι αλήθεια, για το αν ο Μαρτίνς πρέπει να 'μοιράζει τα κουκιά' σε Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να έχει φρέσκο τον Ολυμπιακό για να μπορέσει να κρατήσει -έρχεται κλισέ- δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.

Ο Πορτογάλος προπονητής το πήγε λάου-λάου. Έκανε αλλαγές με τη Λαμία το Σάββατο και χθες το βράδυ -στο Ναυγάγιο, χωρίς το μπαρ, όπως εξελίχθηκε το ματς- του έδωσε και κατάλαβε. Σαν ποσότητα οι αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα ήταν πολλές, αλλά ποιοτικά ακόμα περισσότερες.

Ο Μαρτίνς άφησε στον πάγκο 10 γκολ και 7 ασίστ στα έως τώρα -πριν από τη σέντρα- ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ποντένσε, Βαλμπουενά και Γκιγέρμε οι 'δράστες' της παραπάνω συγκομιδής, αλλά και οι τρεις έκατσαν στον πάγκο μετά από μία σειρά αγώνων και πιθανότατα επικείμενης 'εξόντωσης'. Αυτό, ίσως, να φοβήθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και είπε να πάει στο Βελιγράδι σαν σε ματς... ελληνικού κυπέλλου.

Κι όμως, ο Ολυμπιακός αυτός πήγε 'σβηστά' έως την ανάπαυλα με το 1-0 υπέρ του, με τον Σεμέδο να γίνεται για εφέτος ο πρώτος σκόρερ του στην Ευρώπη και στο δεύτερο μέρος να την 'πατάει' από την άμυνα που τον έστειλε εκεί. Στο Βελιγράδι να παίζει στους ομίλους του Champions League.

Τα σημάδια είχαν φανεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Μεριά δεν μπορεί μόνος του, την έχει την γκέλα και μόνο με Σεμέδο εμπνέει σιγουριά η άμυνα. Στο ΟΑΚΑ ήταν κουρασμένος, ή 'άδειος' αν θέλετε και τα λάθη του Μεριά φάνηκαν. Το βράδυ της Τρίτης ήταν η 'κατεβασμένη' ταχύτητα των Πειραιωτών που έφεραν το... σοκ της ανατροπής.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο Ολυμπιακός χάνει το ματς από τρεις φάσεις, εκ των οποίων οι δύο με πρωταγωνιστή τον Μεριά. Ο Τυνήσιος αμυντικός, λίγο μετά την αποβολή του Μπενζιά, κάνει 'τσαφ' στο διώξιμο της μπάλας, απόρροια της χαλαρής συμπεριφοράς σε μία επίθεση των γηπεδούχων που δεν χρειαζόταν η περίπλοκη επιλογή στο διώξιμο της μπάλας και το 1-1 έρχεται ως φυσιολογική εξέλιξη στην έξτρα επίθεση που πήραν ως 'δώρο' οι γηπεδούχοι.

Στο 86' ο ίδιος παίκτης, αλλά στην άλλη περιοχή, θα μπορούσε να κάνει το 1-2, να πάει μετά το ματς να κάνει ήρεμος ντους διώχνοντας τη στενοχώρια της γκέλας, να γίνει ο ήρωας του αγώνα, να βάλει τον Ολυμπιακό σε τροχιά ακόμα και της δεύτερης θέσης του ομίλου. Η ευκαιρία που χάνει στο γύρισμα του Ποντένσε είναι 'πάρε-βάλε' για επιθετικό. Μόνο που εκεί βρέθηκε ο λάθος άνθρωπος στη λάθος θέση.

Το 1-1 δεν έγινε 1-2, αλλά έγινε 3-1 με την 'κατάρρευση' των τελευταίων λεπτών και ο Μεριά πήρε πάνω του το 'ανάθεμα', γλιτώνοντας τον Πέδρο Μαρτίνς που έχει το άλλοθι για το ατυχές αποτέλεσμα. Γιατί, κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός των πολλών αλλαγών και του πρώτου ημιχρόνου ήταν πάνω σε ποιότητα και ωριμότητα από τον Ερυθρό Αστέρα, που χρειάστηκε να δημιουργηθούν ειδικές συνθήκες στο ματς για να φτάσει στην ανατροπή.

Ποιος θα είναι ο MVP της Super League 1; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK